Új hozzászólás Aktív témák

  • Johnzy

    tag

    Sziasztok!

    A rendszer; egy laptop ami amolyan home-server. Ez egy DELL E6410 -es masina. Ő rajta egy Windows 7 x64-es Ultimate fut. Az otthoni kis hálózaton még csüng egy újabb fajta WD TV Live Streaming és egy régi WD TV Live.
    A probléma; ha bekapcsolom vagy újraindítom a laptopot, akkor mindkét WD TV azonnal hibátlanul látja a lapost, simán lejátszanak róla bármit. Ha a lapos bekapcsolása után X órával (általában 1-2 nap de van, hogy csak 10-15 óra) később próbálok filmet vagy bármi mást keresni, akkor nem látja a régi WD TV a laptopot. Ha újraindítom a lapost, akkor tökéletesen megy! Az új WD TV mindig látja, de azért mert eleve máshogyan működik; ha egyszer kiválasztasz egy hálózati forrást, akkor ő "megjegyzi az útvonalát" ezért ha egy hétig nem indítom újra a lapost, akkor is használható! De van egy asztali gép is; ha az új WD-vel átváltok az asztalira, akkor nem tudok már visszaváltani a laptopra. A régi, szürke WD-nél ez teljesen máshogyan megy; ő minden egyes bekapcsolásnál feltérképezi a hálózatot, ellenben az új WD-vel. A régi WD TV csak akkor hajlandó látni a laptopot, ha nemrég kapcsoltam be vagy indítottam újra! Ez sajnos baromira idegesítő, hogy 1 vagy félnaponta újra kell indítanom a laptopot, csak azért hogy kaja közben belenézzek egy sorozat 20 percébe! A régi szürke és az új WD TV-k alapján úgy tűnik, mintha maga a laptop hálózata élne csak magát a gép láthatóságát szüntetné meg egy bizonyos X idő után. Nekem ez jött le, hiszen pár nap (vagy pár óra) múlva a régi WD sose látta, míg az új WD tudott hozzá kapcsolódni, de csak azért mert előtte már (még látható állapotban) "megjegyezte a hálózati útvonalat" !
    Az asztali gépen is ugyanez az oprendszer fut, de az sajnos még 3-4 óránál többet nem volt bekapcsolva, így arról nem tudok nyilatkozni.

    Erre keresnék valamilyen megoldást, reménykedek benne, hogy egy egyszerű regedit-es időérték vagy kapcsoló átírásával orvosolható lenne a probléma!

    Előre is Köszönöm mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

    Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...

Új hozzászólás Aktív témák