-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz Steelmanus #10867 üzenetére
Ha a w7 x64-nél az UAC nincs kikapcsolva és alapértelmezett helyre van telepítve az Opera, akkor a jogosultságok miatt kettő darab profil lesz használva. Az egyik mikor rendszergazdai jog nélkül lett indítva és egy mikor rendszergazdai joggal. Nagy a valószínűsége, hogy ez okozza nálad a problémát.
Én megkerültem azzal, hogy olyan helyre telepítettem magát az Opera-t, amely nem volt UAC felügyelet alatt. Mondjuk azóta az UAC is kikapcsolásra került, de emiatt már nem pakoltam vissza, maradt az Opera már ott.
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Steelmanus #10870 üzenetére
Én a C meghajtót meghagytam a Win7-nek. A D partíciót pedig felhasználói programoknak szántam (tömörítő, képnéző, takarító progi, playerek, stb..) és erre a partícióra lett telepítve a gyökérbe az Opera egy (mily meglepő) Opera nevezetű könyvtárba. Ezen partíció nem volt UAC védelem alatt. Azóta megszűnt mindennemű általad említett probléma. Mondjukmost már ugye UAC sincs bekapcsolva, mivel a közel 4 hónapos tesztidőszak alatt csak olyan esetekben jelzett amikor én kívántam valamilyen rendszergazdai jogosultsági igényű ténykedést végezni.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Steelmanus #10873 üzenetére
Temp / cache mappa alapértelmezetten át van irányítva, ugyanis egyetlen profilra van beállítva az Opera. Emiatt ezeket az Opera telepítési könyvtárában hozza létre a profil könyvtárral egyetemben. Ezzel ki is van lőve a win bazi hosszú sok alkönyvtáras tárolgatós hülyesége. Minden egy helyen megtalálható nem kell utána kutakodni hol a fenében is lehet.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Steelmanus #10878 üzenetére
Ha a "Classic" típusú telepítővel rakod fel először, akkor abban be lehet állítani, hogy csak egyetlen profil legyen. Ezt meg automatikusan a telepítési könyvtárban hozza létre.
Utána egyből rá lehet tenni nemzetközi nyelves verziót a magyar nyelv miatt.
Amúgy régebben írták, hogy a magyar nyelvi fájlt külön is le lehet szedni, de most nem otthonról vagyok így nem tudom megnézni a könyvjelzők közé bementettem-é.
-
AtHoS
nagyúr
válasz szombi #11208 üzenetére
"A *.win fájlok ott vannak, csak mégse látom."
Hát ha ott vannak, akkor látnod is kéne. Ha nem látod, akkor nem ott vannak, hanem máshol.
autosave.win van nálam amúgy használatban
Milyen OS egyébként? "Documents and Settings"-ből kiindulva XP-nek tűnik
Én legelső lépésben rákeresnék pl. TC-vel *.win -re. Valahol csak ott vannak, ha az Opera-ban a böngészési folyamatoknál ott vannak. Ott vannak?
-
AtHoS
nagyúr
válasz szombi #11223 üzenetére
Ez eddig nekem fel sem tűnt, de most kattintgattam mint az "állat" és 4 kattintásra kijelöl egy sort, 6 kattintásra pedig az egész szakaszt amiben nincs enter-rel "szétütve" a szöveg.
Mondjuk érdekes, mert most próbálgattam megint a hsz-od ezen részén:
opera:config#UserPrefs|EnableEditTripleClickés a # jelen kattintgatva elegendő a kijelöléshez 3 kattintás is. Érdekes
-
AtHoS
nagyúr
válasz szombi #11227 üzenetére
Hát ez igaz
Esetleg valami linkifi user.js a triplakatt helyett? Az írásjelek megbolondítják valahogy ezt a kijelölgetéses módszert, mert 6 klikkre kijelöli az egész aláírásom ahogy észrevettem. Viszont az sem mindegy hol kezdek el klikkelgetni a linken belül
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz szombi #11213 üzenetére
"Egyébként a telepítő miért nem engedi, hogy már ott kikapcsolhassam a multi-user-t, miért kell emiatt az "operaprefs_default.ini"-t megpiszkálni?"
A Classic telepítővel telepítés közben lehet megadni, hogy egyszemélyes használat lesz.
Szerk.:
pethYeti
Fanboy's Adblock List for Opera[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz #41133696 #11267 üzenetére
Rossz helyen keresgetsz. Ehhez nem kell széttúrni az opera:config-ot.
ctrl+f12 -> Haladó -> Letöltések -> Operához rendelt fájltípusok elől pipa ki -> mellette balra lévő mezőbe beütöd, hogy: torrent -> jobboldalon katt a Szerkesztés gombra és az eseménynél bepöttyözöd a párbeszédablak megnyitását
Szerk.
Penge_4 gyorsabb a halálnál[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Ambavir #11276 üzenetére
Beépülő telepítéséhez nem kell többfelhasználóssá tenni az operát, sőt ha eddig nem úgy használtad, akkor tovább bonyolítod azzal a helyzetet.
Amit kiiír üzenetet, annyit tesz, hogy az Opera Win profilonként (windows felhasználónként) külön-külön tárolja Multiuser=1 esetén a beállításokat. Maguk a beépülők (=pluginek) amúgy is függetlenek a profiloktól. A ..../opera/program/plugins/ könyvtárban tárolódnak illetve vannak olyanok is amiket más helyről is be tud tölteni. Az aktuálisan használt pluginokat így tudod megnézin. Címsorba írd be, hogy: opera:plugins
majd üss egy entert.Milyen plugint kívántál volna telepíteni? Firefox pluginokat is tudja használni az opera
Megvan minden beépülőd Operához?
Opera WMP Plugin - By RejZoR
Windows Media Player Firefox Plugin
Plugins and Opera
DivX Plus Web Player – Plugin to stream & embed web videos | DivX.com
Installing the QuickTime plug-in - Opera Knowledge Base[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Ambavir #11280 üzenetére
Silverlight és a Firefox-hoz készített (egyébként a TV Gyuszin is linkelt) Firefox WMP bővítmény (plugin) kiegészítők kellenek hozzá.
Multi User = 1 -nek semmi köze hozzá.
A WMP kiegészítő telepítésekor természetesen ne legyen elindítva a böngésző, illetve az Opera-t újra kell indítani utána, hogy felismerje a FF plugin könyvtárában.
-
AtHoS
nagyúr
Speed dial előnézeti képeinél be lehet állítani, hogy ne nyújtsa szét ha kisebb a kép 256x192-nél?
Vagy, ha ez esetleg nem megoldható, akkor milyen színnel kell keretet tenni a képre, hogy az áttetsző legyen?
-
AtHoS
nagyúr
10.61b3484 Final
International
Classic+magyar nyelvi fájlread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz LLKobe #11576 üzenetére
Gondolom régebbi verzióra nem "frissít"
Nálam simán megette a 10.61 véglegesre frissítést w7 x64 hp. Valami más lesz nálad
Ablakos
Ahogy dqdb is írta rendben működik az új ablakos módszer. Gondolom a "Megnyitott fül újrahasznosítása" elől kivettétek a jelölést.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Penge_4 #11711 üzenetére
No ez a script épp jól jön. Már kezdett idegesíteni, hogy nem lehet a megszokott egyszerűséggel navigálni az egérrel.
Eddig nem volt időm behatóbban foglalkozni az Autohotkey progival, de most azért csak feltettem. (hogy nem jutott eddig ez az eszembe )Nálam valahogy az előre navigálás visszalépés után valamiért nem működik a scripteddel, de ha így módosítom, akkor már az is rendben működik:
#IfWinActive ahk_class OperaWindowClass
XButton1:: Send {BACKSPACE}
XButton2:: Send {CTRLDOWN}{RIGHT}{CTRLUP}
returnread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Penge_4 #11717 üzenetére
No kis tapasztalat után maradok ennél a felállásnál:
#IfWinActive ahk_class OperaWindowClass
XButton1:: Send {ALTDOWN}{LEFT}{ALTUP}
XButton2:: Send {ALTDOWN}{RIGHT}{ALTUP}
returnA Backspace aktív szövegmezőknél nem a legjobb, mivel a beírt szöveget kezdi el visszatörölgetni. Fórumhozzászólásnál, mikor már fél oldalt teleírtam és visszanéznék az eredeti oldalra kell hozzá egy plusz "kikattintás", különben törölgeti a mezőt.
A Control-os verzióval is volt valami, de arra már nem emlékszem, mi volt a probléma emiatt lett alt-tal bűvölve
-
AtHoS
nagyúr
válasz tibz03 #11918 üzenetére
Az Opera-t gondolom újraindítottad
Maga az urlfilter.ini szöveges fájl révén szerkeszthető. Tehát, ha véletlenül olyan oldalra keveredsz ahol mégis vannak reklámok, be tudod magadnak szerkeszteni a blokkolni kívánt címeket.
Amúgy én személy szerint ajánlom a NoAds használatát.
A letölthető NoAds.js fájlt szépen be kell másolni az Opera userjs könyvtárába. Ha még nem állítottad ezt a könyvtárat be, akkor:
CTRL+F12 -> Haladó -> Tartalom -> JavaScript beállítások -> és itt beállítod a Felhasználói JavaScript mappát
Ezután minden UserJS-t ide kell majd bemásolni.
opera:config#PersistentStorage|UserJSStorageQuota
ezt a szöveget másold be a címsorba, majd enter. A bejövő beállítási mezőbe 500-at vagy nagyobb értéket írj be. Ez határozza meg a UserJS-ek által maximálisan elérhető tárhely nagyságát.A NoAds oldalán vannak gombok, amiket felhúzol egy neked tetsző kényelmes helyre, így könnyen elérheted a beállításokat.
A NoAds preferences gombbal (vagy Alt+Shift+P) elérhető beállítási menüben a Subscriptions fülön le tudsz tölteni hozzá mások által előre összeállított blokkolási listákat pl. Fanboy's List
A Global preferences fülön pedig White list-et is tudsz készíteni, ahonnan nem fog blokkolni.
Persze kézzel még mindig bele tudod szerkeszteni a saját egyéni blokkolási címeidet.
Mod:
Opera 11.00 Alpha[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz tibz03 #11920 üzenetére
Esetleg az, hogy a magyar "reklam" részeket nemigen szűrik a külföldi listák.
Innen töltsd le a urlfilter.ini-t és tedd az Opera profil mappájába, ha az Opera már nem fut. Közvetlen link: urlfilter.ini jobbklikk, hivatkozott tartalom mentése máskéntMod:
Egy kis blokkolósdi Penge_4 "tollából": [link][ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz tibz03 #11922 üzenetére
Hamar feladtad amúgy szívesen a segítséget, de 2 perc alatt beállítható az adblock kb. (közben egy kávé is belefér ) Mondjuk én könnyen beszélek, mivel nem most váltottam Opera-ra
opera:about
a címsorba, majd enter vagy Súgó/Opera névjegye.
A bejövő oldalon az "Opera mappája" mutatja a profil könyvtárat.Sajna a Firefox leeresztést észrevettem én is, bár nem használom intenzíven. Az viszont elfogadhatatlan számomra, hogy sima FF, semmi belepakolgatás nélkül (ergo, plugin=0) 5-6-10 másodperc kell neki mire hajlandó betöltődni és nekiállhatok vele kezdeni valamit (sajna bankolásnál Opera nem jó, így inkább FF-et használom oda). Opera meg 30+ tabbal két másodperc alatt az arcomban van. Persze nem emiatt nem használom alapértelmezetten FF-ot, de picit azért meglepődtem az ilyetén lomhaságán.
Az előzetes hírek szerint a 11-es verzió egész érdekes lesz és ott már "háziasszony"-ok is kezelgethetik a dolgokat. Legalábbis ilyen egyszerű megoldások is várhatóak a kiegészítőknek köszönhetően.
Remélem nem végleg mondtál le erről a böngészőről
-
AtHoS
nagyúr
válasz kalasz #11938 üzenetére
Úgy látom Möbiusz nincs egyedül a sötétségben.
Adathalász védelem: link1 link2 link3
Azért meg ne az Opera-t hibáztassátok, ha valamiért az oldal belekerül az adatbázisba.
Lehetőség:
- kattintasz a "Figyelmeztetés mellőzése" linkre az oldal megtekintéséhez és erősen kattintgatsz a "Please report this page if you believe it does NOT contain harmful content." szövegben található linkre és jelentgeted, a startlap webcímét, hogy nem tartalmaz kártékony kódot és valamikor majd kiveszik az adatbázisból- kikapcsolod az adathalász védelmi funkciót az Opera-ban
-
AtHoS
nagyúr
válasz Pierre75 #12022 üzenetére
Az első hozzászólásban elég sok okosság van, köztük ez is:
Bővebben az Operás profilokról, hogy melyik fájl mit tárol, mit célszerű menteni és mit nem.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sweet Lou 6 #12035 üzenetére
Flash-t használó oldalak szoktak ilyet okozni. Flash player körül kellene keresned a megoldást
-
AtHoS
nagyúr
NoAds-al komplett oldalt hogyan lehet blokkolni? Lehet egyáltalán?
Ha nem lehet akkor, mivel lenne a legcélszerűbb?pl. a www.669.hu oldalt kellene, de úgy, hogy ne is jöjjön be egyáltalán. Egyik barátom gyerekei játszogatnak rajta, aztán van ott 18+ játék is
-
-
AtHoS
nagyúr
Na kint is az újabb snapshot: Opera 11.00b1133
-
AtHoS
nagyúr
válasz Draken #12177 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a héten lehet kapunk egy végleges 11.00-át
Opera 11.00 Release Candidate 3
Próbáld ki ezt a verziót a béta helyett és erősen ajánlott frissítened a Flash Playert is, ha éppen nem a legújabb kiadást használod. [Link]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Solar_Wind #12179 üzenetére
Na igyekeztek a srácok innen tölthető végleges 11.00
Remélem azért csak kevés hiba maradt benne és nem kapkodták el a "karácsonyi ajándék"-ot
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest