Új hozzászólás Aktív témák

  • ztsoft

    őstag

    válasz Adamo_sx #5825 üzenetére

    Köszönöm szépen. :R

    (#5827) lovi27 Most már végképp elvesztettem a fonalat. Ennyire érthetetlenül fogalmazok?

    Ha leírtad volna, hogy tesztről van szó nem is foglalkoztam volna vele.
    Többször átolvastam a hozzászólásaimat, de tesztről egy szót sem írtam. Nem is vagyok tesztelő, nem is lehetnék angol tudás nélkül. Én magam is, mint itt többen, csak felhasználó vagyok (talán egy kicsit jobban ismerem a felszín alatti réteget :) ).

    Viszont ha te "ismered a Linux hozzáállást" és tesztelő szeretnél lenni, vagy csak akár kívülről segíteni a fejlesztést tudnod kéne, hogy van kifejezetten web oldal arra, ahol különösebb duma nélkül lehet jelenteni a hibákat.
    Ismerem a hiba bejelentés menetét, ismerem a github-os oldalt, láttam mások által jelentett hibákat, a fent említett hiányosság miatt ez nem lehetséges.

    Ezért tartom jobbnak, ha előbb a hibát pontosítjuk és csak utána beszélünk javításról.
    Melyik hibát akarod pontosítani? Amiket én jeleztem, azokat pontosan leírtam. Mielőtt ide írtam volna, ki is próbáltam a saját rendszeremen, hogy a hiba javításra tett kísérletem jól működik-e.

    Ezek szerint nem néztél utána, hogy a minidlna-ban hol kell az inotify max_user értékét változtatni. Mindenhol azt írják manuálisan kell. A minidlna.conf fájl logikus választás volt, de helyette ugyanott a néhány fájllal lejjebb lévő sysctl.conf-ban kell megtenni.
    Erre írtam, hogy "nem írnál felesleges elkerülő megoldásokat". Amit én írtam hibát, az pontosan ezt csinálta volna (az "/etc/sysctl.d/90-openmediavault-minidlna.conf" pontosan 8192-ről 100000-re változtatná az fs.inotify.max_user_watches értékét), ha nem lenne hibás a fájl neve. Akkor miért kellene szerkeszteni a "sysctl.conf" fájlt ahelyett, hogy a meglévőt javítsuk? Maga az "openmediavault-minidlna" csomag tartalmazza a hibás konfig fájlt, ami az OMV része, így nem a Debian rendszer fájljait kellene szerkeszteni.
    Mellékesen a "sysctl.conf" fájl pont az általam említett könyvtárba van linkelve (valószínű a Debian fejlesztői jobbnak látták, hogy szétszedjék több különálló konfig fájlra, jobban áttekinthető).
    Én nem írtam a "minidlna.conf" fájlról, semmi köze a problémához.

    Viszont ha kipróbálod látni fogod megszűnik a warning.
    Igaz, nem írtam le, hogy ezeket már javítottam a saját rendszeremben, így tudom pontosan, hogy mi a hiba megoldása. :R Nem hasra ütés szerűen találgatok. :))

    Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

Új hozzászólás Aktív témák