- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Aktív témák
-
TitiRii
senior tag
na
azóta le is vonták a transfer árát
2001 ft ot
remélem több levonás meg költségem nem lesz -
TitiRii
senior tag
Ma ért oda az összeg
(jo gyors:t)
szal jövöhétre itt is van a csomim! :D
[Szerkesztve] -
TitiRii
senior tag
nya
elvileg ma már azt irja hogy átutalva,
és eddig nem látok + költséget, a banki transferért
csak az elutalt 205 eu hiánycik(igaz az elvileg 251,3ft áron váltotta ha jol számolok
kiváncsi vagyok a továbiakra -
Sunzi
aktív tag
csak éppen küldeni az E-gold-ra, majd onnan továbbküldeni az 2 tranzakció, és bankoktól függően még többe is kerülhet mint ez az egy. És egyelőre az említett online vásárláson kívül semmire nem használható :)
Akkor már inkább Western Union, bár ott is van költség, de pikk-pakk ott a pénz...
Egyébként, a későbbiekben jó dolog is lehet belőle... -
Lizzard
aktív tag
Mennyivel eccerűbb a manapság egyre inkább elterjedő E-Goldos rendszer... enm kell ilyen sok macerával szórakozni, ha küldeni akarsz külföldre zsét, hanem csak megadod a címzett E-Gold számát, beirod az összeget, meg h. milyen pénznemben menjen át, és már kész is.
Ajánlom mindenkinek figyelmébe az E-Goldot, könnyű regisztráció, nincs olyan nagy levonás, mint amikről ti irtatok fejjebb, és már egyre több online shop is támogatja: [L]http://www.e-gold.com/e-gold.asp?cid=1588184[/L] :C -
TitiRii
senior tag
na elvileg kitöltöttem
és elküldtem
nem szolt viszsa hogy nem jó
azt irja hogy majd küldik ha nyit a nem tom micsoda
na kiváncsi leszek mi lesz -
And
veterán
Amire azt írja, hogy nem kötelező, azt csak akkor töltsd ki, ha biztosan tudod hogy mi kell oda! Ha valamit hiányol, úgyis megmondja. Emlékeim szerint a számlaszámra különösen figyel, mert először én sem jól adtam meg - már nem tudom, mit szúrtam el -, vissza is dobott.. A pénzed semmiképp nem vész el, max. kicsit lassítod az átutalást (vagy remélhetőleg visszajön..). Februárban rákérdeztem, kb. egy hetes határidőt mondtak. Később megtudtam, hogy két nap múlva már biztosan ott volt a pénz.
-
And
veterán
Ezt a házibank útmutatót annakidején én is leszedtem:
Űrlap kitöltése
A rendszer által megjelenített adatok:
- Számlaszám: az a számlaszám, amelyről az átutalást kezdeményezi (amennyiben nem csak egy számla tartozik az Azonosító számlakörébe, a Bankszámla műveletek nyitóoldalán, a radio gomb segítségével választható ki az indító számlaszám)
- Devizanem: az a pénznem, amelyben a számla vezetése történik
- Számla elnevezése: a Számlavezető rendszerben rögzített, a számlához rendelt név
- Rendelkezésre álló egyenleg: Pozitív egyenleg esetében a számlán a lekérdezés pillanatában lévő, felhasználható egyenleg. Negatív egyenleg esetén a számlán a lekérdezés pillanatában lévő, a rendelkezésre álló hitelkeretből felhasznált összeg, mely nem tartalmazza a számlához tartozó, lekötött betéteket.
- Tranzakció időpontja: aktuális rendszeridő (adott esetben eltérhet a számítógép rendszeridejétől).
- Kedvezményezett számlaszáma: a menüpont kiválasztás után megadott jóváírandó lakossági forint- vagy devizaszámla, illetve vállalkozói devizaszámla 16 jegyű számlaszáma. A megbízás rögzítéséhez szükséges adatok:
- Átutalás összege: A legkisebb átutalható összeg 1.
- Átutalás pénzneme: listából választható, amennyiben eltér a számla pénznemétől, úgy az utalandó összeg automatikusan átkonvertálódik a kiválasztott pénznemre.
- Kedvezményezett neve: a jóváírandó számlához tartozó kedvezményezett neve, megnevezése, kitöltése kötelező
- Országkód: a kedvezményezett számla országkódját kell legördülő listából kiválasztani.
- Kedvezményezett címe: a jóváírandó számlához tartozó kedvezményezett neve, megnevezése, kitöltése nem kötelező
- Kedvezményezett bankjának azonosítója: kitöltése nem kötelező
- Kedvezményezett bankjának neve: kitöltése nem kötelező
- Kedvezményezett bankjának címe: kitöltése nem kötelező
- Átutalás közleménye: maximum 4x35 karakter lehet
- Sürgősség: értéke NORMÁL vagy SÜRGŐS lehet.
- Idegen bankköltség viselő: Megadható, hogy az átutalás partner bank(ok)nál felmerülő költsége az indító vagy a kedvezményezett számlát terhelje.
- SWIFT értesítőt kér:
- Átutalás jogcíme: Az MNB felé történő adatszolgáltatási kötelezettség miatt szükséges a használata. A ''nyíl'' választását követően megjelenő listából kell kiválasztani a megfelelő jogcímet. Amennyiben a gyors listában nem szerepel kívánt jogcím, úgy az ''Egyéb jogcím megadása'' mezőbe kell beírni a választott jogcím 3 jegyű kódszámát. A teljes jogcímlista a ''Jogcímek listája'' gomb segítségével érhető el.
#15: a SWIFT-code tényleg bankazonosító, de az a ''Kedvezményezett bankjának azonosítója'' mező a bankfiókot azonosítja. Meg egyébként sem kötelező kitölteni.. -
TitiRii
senior tag
a bic betükböl áll és van benne egy szám
az ország kodot listábol választam ki(mint a pénznemet)
itt csak az a kérdés hogy a számlaszámhoz ales cu zammen irjak be mindent a de -töl kezdöddöen, és az azonosítohoz meg a bic et, vagy valami egyébb turpiság van a dologban?
[Szerkesztve] -
petakpa1
őstag
Az a BIC számokból vagy betűkből áll?? Ha számokból áll van valami hasonlóság az IBAN számokból álló része és a BIC között?
Amúgy a BIC-et én is a SWIFT kódnak tippelem feltéve ha betűkből áll.
A többi szerintem elég egyértelmű:
Átutalás összege / pénzneme
-pl x EUR (gondolom a pénznemet listából lehet választabi?)
Kedvezményezett számlaszáma
-ide kerül az IBAN (ha kötött a formátum és csak számokat fogad el, akkor az DExx nem kell az elejére, csak a 3*8 számjegy(ha a teljes IBANt be tudod írni akkor annak már önmagában elégnek kell lennie, de a biztonság kedvéért add meg a Bank többi adatát is lentebb))
Kedvezményezett neve
-Tulaj neve
Országkód
-Szerintem DE
Kedvezményezett címe
-a számlatulajdonos kinti címe
Kedvezményezett bankjának azonosítója
-Ide a SWIFT code megy, ami szerintem nagyjából=BIC
Kedvezményezett bankjának neve
-volksbank vilshofen
Kedvezményezett bankjának címe
-stadplatz 12, d-xxxxx vilshofen -
Sunzi
aktív tag
Az iban-ban a DE Németországot jelöli, a lényeg az, hogy az IBAN egy egységes számlaszám rendszer, és amennyire tudom, a nemzetközi utalások már csak így működnek. Mindenképp beszélj velük telefonon, bár az szinte biztos, hogy ez a form jó lesz Neked.
(A BIC a bank kód,a Volksbank a bank neve, ugye, az IBAN a számlaszám, de, hogy az országkód pontosan micsoda? illetve, a kedvezményezett címét Neked kéne tudni... A többi sztem egyértelmű)
A pénzed egyébként valószínű nem veszne el, ha nem jól töltöd ki, akkor sem, de sok idő lehet, míg visszakapod... -
TitiRii
senior tag
ha rosszul töltöm ki és küldöm el, abol károm nem származhat nein?
-
TitiRii
senior tag
hy all
lenne pár kérdésem a témával kapcsolatban
Németországba kéne utalnom pár eurot a számlámról
Elméletileg neten keresztül ezt el tudom intézni, csakhogy
amit a németéktöl kaptam ogy hova, az igy néz ki:
Tulaj neve
Bic: xxxxxxxxxxx
Iban: dexx xxxx xxxx xxxx xxxxxx
volksbank vilshofen
stadplatz 12, d-xxxxx vilshofen
ezzel nicns is semmi baj, csakhogy nálam meg ilyeneket kéne kitöltenei hogy:
Átutalás összege / pénzneme
Kedvezményezett számlaszáma
Kedvezményezett neve
Országkód
Kedvezményezett címe
Kedvezményezett bankjának azonosítója
Kedvezményezett bankjának neve
Kedvezményezett bankjának címe
a kérdés az hogy a bic az most pontosan mi is?(banki azonosító?)
az iban meg a számlaszám lenne?(mi az a DExx az elején? vagy ez az azonosító, és számlaszám együtt?)
plz aki vágja ezt segítsen már kitölteni :B
thx
Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest