-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz gertitorpe #61550 üzenetére
C szériának is mehetne lentebb
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
igen
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
chris0000
őstag
én is először expert (szakértőit) állítottam be, de aztán mégis az eco lett nekem a legtermészetesebb és ahhoz a többi beállítás. igazából sokszor nem is tetszik, h annyi beállítás van és egy változtatás után már esetleg mást is kell váltotatni, mert "csak mégis úgy/ jobb alapon..." aztán csak jó ha van annyi féle beállítás...órákig állítgattam, h melyik lenne a legjobb...
az automatikus dinamikus kontraszt nekem olyan mélységet ad a képnek és nem vmi mű sz@rt nyom rá, hanem úgy helyreigazítja az egész megjelenítést..
de igazából iránymutató lehet egy yt-os beállítás videó, de úgyis mindenkinek az lesz a legjobb ami neki tetszik... üdv.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Nem véletlenül ilyen olcsó, belépő szintű LCD hardverrel rendelkezik. 60 Hz-es kijelző és az interpolációs mozgásjavítás borzalmas artifact-al jár együtt, érdemes személyesen megnézni, hogy megfelel-e az elvárásoknak.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Madwe
nagyúr
Én a-t semmiképp nem vennék. Még b-t se nagyon, de a-t semmiképp.
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Lg oled tv-nél nagy különbség van a két verzió között?
G13 --- C11
Megéri vajon a g13 a pluszköltséget?Vmint egy cx3-at megéri lecserélni vmelyikre?
-
krx21
nagyúr
válasz chris0000 #61554 üzenetére
“az automatikus dinamikus kontraszt nekem olyan mélységet ad a képnek és nem vmi mű sz@rt nyom rá, hanem úgy helyreigazítja az egész megjelenítést..”
Annyit azért tudj, hogy megváltoztatja az eredeti képet, mint minden más hasonló beállítás… Az egyébként lágy textúrákat és kontúrokat is élesíti… Tehát soha nem az eredeti képet látod. Egy képi tartalomnak ott kell kontrasztosnak lenni, ahol tényleg az és lágynak is tudni kell maradni…[ Szerkesztve ]
-
Matesoma
csendes tag
Sziasztok! LG C9 OLED tévén nálam (is) előjön, hogy néhány Dolby Vision fájlt egyszerűen nem hajlandó lejátszani, vagy esetleg lejátszik, de zöld-lila színezéssel. Néha egy-egy fájl elindul, majd kilép... USB-ről vagy Plexen keresztül ugyanezt csinálja, tehát nem hálózati probléma. Az interneten nem találok megoldást. Az egyes filmek kódolása, a fájl konténer (MP4) tök ugyanaz, mégis az egyiket lejátsza, a másikat pedig nem... Mi lehet a megoldás?
-
adm
őstag
válasz Matesoma #61568 üzenetére
elindul a lejátszás, de nem folyamatos a kép csak "gyűjti" a képkockákat és azok villognak?
ezek nem HVEC/h265 anyagok véletlenül? van 1-2 realeser, akinek az anyaga ezt produkálja és amit újdonságként említ meg a infoban.
viszont c1-re jött kb. 2 hete a 03.15.36-os frissítés ami megoldotta és eddig nem találtam olyan h265-os anyagot amivel baj lenne.16core - 32thread - 64gb
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Újfent egy LG CX-szel kapcsolatos kérdésem lenne. A színhőmérsékletet Warm2 preseten használom, a Methodot kell állítanom valamire 2 Pointsról, ha nincs további kalibrálás? Mindezt SDR-ben, filmezős-játszós felhasználáson.
-
alaves
addikt
válasz SH4D0W2011 #61572 üzenetére
[link] 'White Balance Settings'
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Madwe
nagyúr
válasz SH4D0W2011 #61572 üzenetére
Nem kell. S a fehéregyensúlyt kalibráló műszer nélkül ne is állítgassa senki, az panelenként eltér, netről leszedett okossággal csak elbarmolja az ember
-
Madwe
nagyúr
válasz chris0000 #61575 üzenetére
Persze, egyéni ízlés kérdése. Van aki a samsung telefonok túltolt túlszaturált poppoló megjelenítését látta s azt keresi. Más meg azt ami színhelyes s olyan a kép amilyennek a rendezője megálmodta. Nincs ezzel gond, nyilván azért vannak benne ezen opciók h mindenki a saját ízlésének s preferrenciáinak megfelelőt beállíthassa.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz chris0000 #61575 üzenetére
Szokd meg az eredetit. Hidd el, idővel tetszeni fog, sőt az élénkebb túlzó beállításokat ki fogod szúrni, hogy mennyire nem természetesek...
Adj időt a szemednek, agyadnak, hogy meggyógyuljon a rossz beállításokból fakadó, igényekből. Nézd helyen 2 hétig és meglátod...
Ha rock zene szól, ne akard, hogy disco hangzása legyen és fordítva... -
KRoy19
őstag
Nagyon igaz. Így voltam én is a meleg színhőmérséklettel.
Először néztem, hogy miért mondja mindenki, hogy ez a jó beállítás, amikor full sárga minden, de ennek ellenére átállítottam minden készülékemet és hozzászoktattam a szemem. Akkor döbbentem rá, hogy tényleg ez a helyes beállítás, amikor egyszer véletlen rápillantottam az egyik kolléga monitorára és olyan durván kéknek láttam az egész képet, hogy az valami hihetetlen.[ Szerkesztve ]
-
hp16
tag
Sziasztok
Philips 805, 855, 865 tv-k között mi a különbség? Mi a véleményetek róluk? MM-nál elég jó áron vannak most. LG CX-hez képest milyenek a HDMI 2.1 hiányán kívül?
köszi -
Space marine
aktív tag
Sziasztok! LG 48C11, hátsó fólia kérdés.. ha jól gondolom nem kéne fennmaradnia.. ugye?
-
chris0000
őstag
válasz Space marine #61583 üzenetére
NEM, engem is tájékoztattak.. vedd le, de nincs kezdő "szél" üdv.
nah kiváncsi vok, neked milyen beállítás lesz jó... írj már, h neked h, tetszik a
"maximális dinamikus kontraszt kapcsolgatása"
remélem Te jobban boldogulsz a 3db fém csavarral a dísztalpba....[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
De, maradjon rajta, sőt, kicsomagolni sem kell, a doboz elejét, illetve a hátoldalát a csatlakozóknál, tápkábelnél kivágod és mehet dobozzal együtt az állványra. Később könnyebb lesz eladni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
chris0000
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
adm
őstag
amikor részletes teszteket kerestem én ezeket - 805-c1 - találtam említésre méltó oldalon.
a 8x5-öt minimum egy fél kategóriával feljebb pozícionálják, de ezekből a tesztekből nekem nem volt egyértelmű,
15-20%kal nagyobb fényerőt tud, amitől nappal biztosan jobban használható,
van natív dts, csak házimozira használva egy gonddal kevesebb lesz,
nincs bfi és hdmi2.1 és ezzel 4k 120hz,a c1 jobb all-round tv
ha hangsúlyos a játék, akkor mindegyik hdmi 2.1-es és ezzel van 4k 20-120hz vrr és játékos monitorok szintjén lévő input lag,
ha este szoktatok filmezni vagy eleve besötétítve, akkor a fényerővel nem lesz gond,
a webos a legkomplettebb tv os, 3-4 éves modellekre is rendszeresen érkezik frissítés,én az androidtól fázok és az ambilight sem hoz lázba, viszont néha játszok. a cx-nél érezhetően drágább volt, aztán a foci eb elején jött egy extra promóció a c1-re és végül az lett.
16core - 32thread - 64gb
-
vg
addikt
Az szállítás miatt van rajta, le kell venni, mert egyrészt nem tud távozni a hő a panel hátulján, másrészt alulról érkező hőtől megolvadhat. Redditen volt pár kép ami ráolvadt, nem volt szép.
-
Monngoose
aktív tag
Itt egy kimerítő teszt a Philips 805-ről (csak talpban különbözik a 865-től), ez talán segít.
Ugyanitt a C1-ről is egy, hogy könnyebb legyen összehasonlítani.Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
Új hozzászólás Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest