Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz chros #43965 üzenetére

    A 2019 LG-ken szerintem semmi gond nincs már az 1DLUT-al, de a 2018-asoknál sem volt mindegyiken (én sohasem láttam banding-et reset után, mint ahogy írták, szerintem az az US modelleken lehetett csak).
    Amúgy alapvetően én is így gondolkozom, hogy redundáns az 1DLUT, ha elég nagy a 3DLUT, csak a HDR, főleg DV mód miatt foglalkozom vele, mert ott kvázi "kötelező" (elvben lehetne ott is 3DLUT-al kalibrálni a szürke-skálát, csak speciális eset, és külön fel kéne rá készíteni a szoftvert, hogy mit akarunk tőle, és szerintem egyik sincs...), de akkor már azt mondom, hogy legyen inkább egységes a workflow (és akkor csináljuk az 1DLUT-al SDR-ban is, ha nem árt).
    A 2018-as modelleken szerintem mindenképp megérte kalibrálni a HDR módok 1DLUT-ját a "macroblock" firmware után, az nagyobb elcsúszás volt, mint ami bennmarad az 1DLUT-ban a panel instabilitása miatt.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák