-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #37898 üzenetére
Miért ne lenne akció? Szerintem tuti lesz az olimpiai miatt, es nem csak pár százalék.
-
renatto
őstag
válasz torma1981 #37901 üzenetére
Én érdemi akciót még EB, VB, Olimpia miatt nem láttam... Aki tényleg komoly akciót vár az április-május környékén kifoghat egy tavalyit (tv), vagy marad a szokásos őszi, szerintem.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
djnice
veterán
Van valami esély arra, hogy az LG előbb-utóbb kezelni fogja a HDR10+ tartalmakat egy fw frissítéssel?
Jön a kedvenc filmem és sajnos mivel Universal, ezért HDR10+ [link] -
Szatura
tag
Szürkénél a függőleges valami azt írtátok idővel halványodik, ez az idő napi kb 5órával számolva hónapok vagy évek?
Kellett nekem meglesni, már mindig látom
Vagy hívjam a szervizt? -
sakal83
addikt
válasz Pro Koryak #37902 üzenetére
Nem volt? Az érdekes, mert a B7V-t és c7V-t és a fulhd-s változatot akkor árazták le először 350 illetve 270k könyékére, amin mindenki dobott egy hátast. A C9-es már most 400k itthon és külföldön is. Simán kinézem a 320-330k-t az olimpia előtti időre. A b9 pedig szinte 100%, hogy 300k alá csúszik.
-
-
plus44
veterán
Az mennyire okoz(hat) problémát, hogy a legtöbb 4k-s nem teljes képernyőn megy, hanem alul felül ott a fekete sáv. Nyilván az aspect ratio más, kérdés hogy ez ennyire elterjedt, hogy szinte mindegyik film ezt használja (16:10?) vagy csak nekem vannak rossz verziós filmjeim? Nem zavarna feltétlen egyébként, kérdés, hogy a kijelzőnek jót tesz-e.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
plus44
veterán
Okés, ez eddig teljesen rendben is van. Tekintve hogy a sáv mögött “elvileg” nincs bekapcsolt pixel, okozhat beégést, vagy teljesen kizárt. Az a baj, hogy nincs meg tisztán a technikai háttér a fejemben, ezért vagyok bizonytalan ebben a témában.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
renatto
őstag
válasz plus44 #37914 üzenetére
Nekem 2 év alatt semmi nem látszódott (B7), pedig rengeteg filmet néztünk. Ami teljes képernyős volt az Xbox játék, meg némi sorozat és minimális TV. Szóval 50%+ volt az alul/felül fekete sávos használat.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
totar
csendes tag
válasz plus44 #37914 üzenetére
A panel azon része “jobban” öregszik, ami “használva” van, mint alul ahol nem aktívak a pixelek (fekete).
Én vegyes tartalommal használom, - filmek, sorozatok - így nincs semmi ok aggodalomra.
Ahogy felettem is írták, ez nem azt jelenti, ha csak 21:9-es tartalmakat nézel, adott időn belül szemmel láthatóan elkülönülnek majd a használati sávok.[ Szerkesztve ]
-
Mizurichi
tag
-
veterán
válasz bendeguz76 #37921 üzenetére
Itt is tudna az ilyesmi menni. Internet sávszélességben Európában Magyarország élen jár, sőt a múltkor azt olvastam, hogy az egész világon. Nálam is gigabites net van, röhögve menne a durvább hang, magasabb bitrátájú kép kombináció.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Jakesz #37925 üzenetére
Csak csendben jegyezném meg, hogy a fent említett Svédország lakossága 10 millió fő körül van. Nagy terület, de kicsi népsűrűség. Magyarország lakossága is kb ennyi, kicsit kevesebb. Az igaz, hogy életszínvonalban nincs egy ligában a két ország, de az is igaz, hogy a svédeknél sem akar mindenki Netflixet nézni. Hiába élnek sokkal jobban.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a piacunk nem sokkal kisebb, mint a svéd, csak jobb reklám és több magyar nyelvű tartalom kellene. -
blakey
titán
Milyen HD audió? Az EAC3+Atmos nem az, max. 768Kbps. A brutál kép és hang meg messze van a lemezes verziótól.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
powerup2
addikt
Az fasza mert múltkor lehurrogtak a netflixes topikba hogy miket gondolok meg hol élek akkor ott nem tudják hogy más országban már ezek elérhetőek. Nálunk vajon mikor lesz ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok! A Mediamarktban egy árban van az LG 65OLEDC9 és a Sony 65AG8 OLED tv-je.
Szerintetek melyiket érdemes megvenni?
Minőségben, tudásban melyik a jobb? -
sakal83
addikt
válasz sarkan #37931 üzenetére
Én a c9et venném. Képminőségben ugyanaz. A sonynak jobbnak mondják a mozgásmegjelenítését, de a c9 minden téren kiváló: felskálázás, hang, szerviztámogatás, OS, magic remote, Gsync ha számít.
A családba most került egy, és nagyon dicséri, nem tud belekötni én is kerítek egyet két héten belül.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz Pro Koryak #37911 üzenetére
Jogos. A leendő idei modell nem lesz top vétel, de elfelejted az 5 éves garanciaidőt, amit akkor adtak.
-
daneel_hu
addikt
Tuti megvárnám a 120-as BFI-t, de TI tudjátok.
CX vagy egyéb X-es sorozat. -
-
blakey
titán
válasz powerup2 #37929 üzenetére
Miért, mit szeretnél? 4K, HDR, Dolby Atmos megvan, ennél több tudtommal nincs. Sehol nem találtam arról infót, hogy ennél többet nyújtana.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
powerup2
addikt
válasz blakey #37936 üzenetére
Hát van atmos meg 4k a hazai netflixen de pl dts hd és társai nincs aztán ott a sávszélesség is ami most kiderült más országba a többszöröse mint nálunk. Az lenne a kiváló ha blu ray minőséget kapnánk. Lehet lehetetlennek tünik de ha más országba már van akkor majd nálunk is lesz csak kérdés mikor.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
blakey
titán
válasz powerup2 #37938 üzenetére
aztán ott a sávszélesség is ami most kiderült más országba a többszöröse mint nálunk. - Azért azt a hszt ne vedd készpénznek. Nincs semmilyen HD hang a Netflixen és a sávszélesség sem nagyobb. De várom a konkrét bizonyítékokat, hogy az eAC3+Atmos-nál többet tud, mert sehol sem találtam erről infót. A sávszélesség meg megan nálunk is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ez nem HD audió, az van amit írtam, ugyanaz érhető el nálunk is, semmivel sem jobb máshol sem. eAC3+Atmos 768Kbps a legmagasabb ami elérhető a Netflixnél, jelenleg.
-
senior tag
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
veterán
Ez azt jelenti, hogy Dolby Vision (képre vonatkozik) és Atmos (hangra vonatkozik) képes a forrás. Ez itthon Magyarországon is így van. Nem értjük mit akarsz mondani. A Netflix egységesen minden országban, de legalábbis Svédországban és Magyarországon is ugyanazt adja.
Egyet tudok elképzelni, hogy esetleg magasabb bitrátával adhat Svédben, de erre egy fénykép (tv info gombjával, az aktuális bitrátát lekapva) bizonyítéknak jól jönne. -
blakey
titán
Nagyon kevered a dolgokat. Van Dolby Vision és Dolby Atmos, az utóbbi nem HD hangként hanem eAC3+Atmos maximum 768Kbps-el. Sehol sincs ennél több, Mo-n is a maximum szolgáltatás érhető el.
[ Szerkesztve ]
-
Bris
kezdő
Dolby Digital Plus van. Igazad van. Megtévesztett a csomag, ahol Highest Qualitynek hirdetik.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest