-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chros
őstag
válasz dgyuri0123 #30351 üzenetére
Valszeg a foto miatt ilyen, s 3%-os feherrel (sotetszurke) tesztelt.
Miert te milyen SDR beallitast hasznalsz estere/ejszakara? -
chris0000
őstag
ez a G-SYNC támogatás,h lehetséges egyébként az új modellekben,az egy külön Nvidia modul úgy tudom?
az nem egy "sima" szoftveres dolog...
már úgy szerelték az új szériákat...most meg a szoftverfrissítéssel feloldják? -
dgyuri0123
nagyúr
Nem az a lényeg, hogy én mit használok, hanem hogy neki hogy sikerült ilyen fakó, túltolt feketét előállítania. Nem csodálom, hogy megy a jajgatás.
Mellesleg C8 5%-on sokkal rondább, mint a Pana szerintem... legalábbis ezt látom a fotón.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
torma1981
veterán
válasz dgyuri0123 #30355 üzenetére
Ott a lényeg a FOTÓN. Milyen kijelzőn nézted? Ahány ember annyiféle képen jelenik meg. Élőben kell látni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz torma1981 #30356 üzenetére
Figyu ! Sajátomat többször lekaptam, de ilyen ordenáré ronda képeket sosem tudtam csinálni, pedig csak egy retkes Galaxy A3. Dell laptop lcd-n nézem különben... nálam a fekete az hasonlít a feketére, de ezeken a felvételeken olyan lcd szerűen túl van vezérelve a feketeszint hogy elképesztő... Hameg' ennyire nem tud fotózni, akkor ne rakjon már be ennyire használhatatlan vackokat a közösbe, mert roppant mód félrevezető.
"csak a zene van"
-
renatto
őstag
válasz rizsa7777777 #30340 üzenetére
Köszi a hasznos infót!
A 800db lehet sok, lehet kevés. Kérdés tényleg EU vagy csak nálunk, de az is segítene, mennyi ment el havonta/évente cserébe...lehet ez elég még 1 évre (vagy többre) akár. (A Tiéd mire újra elromlik (! ), már tuti nem lesz csere! ) Mondjuk a hibák egyre jobban fognak jönni az idő múlásával.
Amúgy ezek szerint azért betáraztak B7-ből, hogy még van belőle!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
janos666
nagyúr
válasz dgyuri0123 #30357 üzenetére
Nem feketét fotózott, hanem sötétszürkét...?
Ha elolvasod a szöveget, az volt a képek célja, hogy megmutassák mennyire in/homogén a panel sötétszürkékkel. Ha 0% feketét rak ki és nem húzza fel a Fényerőt-t, akkor nyilván vak fekete a kijelző (mindkettő), de itt azt próbálja szemléltetni, hogy mikor feketéhez nagyon közeli szürkét néz (eleve mondjuk 3% fényességű szürke jelet kap, vagy 0%-hoz felhúzza a Brightness-t, mindegy, de ő az előbbit csinálta, ha jól rémlik), akkor mi a helyzet.A gamma beállítás sem szabad, hogy ilyen hibát okozzon. Amúgy pedig a legutolsó álláspont szerint 2.4-es az SDR gamma (bár már küszöbön volt a HDR, mikor kijött az a doksi, ami visszamenőleg tisztázni próbálta, erre fel a HDR-t ismét 2.2-be szeretik visszakonvertálni, de ... a lényeg, hogy igazából most is káosz az egész, így egyáltalán nem hülyeség a 2.4 sötét szobába, kb. ízlés szerint, vagy érmefeldobással tudsz dönteni, mert sohasem állt be sziklaszilárd konszenzus --- vagy használj HDR-t, amikor csak tudsz, az már kicsit tisztább, legalább is míg nem nyúlsz bele a roll-off játékkal, főleg dinamikus csúcsfény elemzéssel... de az is kisebb difi, mint a 2.2 vagy 2.4).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #30360 üzenetére
Jah, és amúgy a Solo-s Star Wars film UHD Blu-Ray kiadása, amit itt példának használ több fényképen, az direkt ilyen "LCD-s" feketés. A legelső pár másodperces jelenet után (ahol totál fekete háttéren elvakít egy szikra) úgy emlékszem gyakorlatilag végig sötétszürke a legsötétebb képernyőterület, soha, de legalább is nagyon ritkán látsz fekete pixelt. Egyszerűen így döntöttek a készítők (hogy hibáztak/tévedtek, vagy szánt szándékkal akartak pont ilyen képet, azt nem tudom, de az anyag az ilyen, nem lejátszóhiba, nem TV készülék hiba...).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
alaves
addikt
válasz rizsa7777777 #30361 üzenetére
Szerintem kijelzőcserés. Egy próbát még tehetsz esetleg: azonnali pixelfrissítés (2.opció), mihelyt visszakapcsol indítod újra 5ször.
Remélem 2021. áprilisban már nem lesz cserekijelző Valószínűleg az európai divízió raktárában lehet még 800db, a lengyel összeszerelőüzemben maradhatott ennyi a B7 gyártásleállás után.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
chros
őstag
Es a Pana-nal meg mindig nincs 24p judder free lejatszas chroma 4:4:4-el (~ PC mode). Ez most mar szinte biztos, hogy direkt csinaljak igy, de miert?????
-
alaves
addikt
válasz rizsa7777777 #30364 üzenetére
Pontosan így értettem, de szerintem cseréltess kijelzőt, így újraindul a 2 év gari az OLED kijelzőre.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz janos666 #30360 üzenetére
Az inhomogenitást nem (vacakul elkészített) filmekből kiollózott képekket kellene bemutatni. Vannak ahhoz megfelelő "tesztábrák".
Valamint, (legyen az bármilyen teszt is) kiváló forrásanyaggal "szoktunk" demózni, nem pedig eleve "elrontott" anyagokkal. Képzelj el egy hájend' demót mp3 128kbps anyagokkal. Aztán meg lehet cinkelni a sokmilliós hifirendszert, hogy mennyire szarul szól. Nekem fals így az egész. De lehet hogy valamit nagyon félreértek (?).
"csak a zene van"
-
Celtis
veterán
válasz dgyuri0123 #30368 üzenetére
Tesztábrán mérte, majd bemutatta, hogy valós tartalom esetén is észrevehető "bevilágítást" okoz.
-
chros
őstag
válasz dgyuri0123 #30368 üzenetére
Felre vagy nem akarod erteni, de mindegy is
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Celtis
veterán
válasz dgyuri0123 #30371 üzenetére
Most megint az LG-rossz Panasonic-hibátlan folyóba léptem vagy mi van itt?
A poszt szerzője azt írja, hogy őt ez jobban zavarja. Visszaviszi a készüléket a boltba és kész. Ezt azért nem kell személyes sértésnek venni.
-
veterán
válasz dgyuri0123 #30371 üzenetére
Ne hajtsd már annyira ezt a "nem lehet a Pana rossz" dolgot. Így biztos találnak hibás bejegyzést, amire ráugranak egyesek és meglovagolják. Mint most is. Van ezer LG rossz bejegyzés, arra ezek a fórumtársak meg kitalálják, hogy az más, mert sokan vesznek LG-t. Megint egy végeláthatatlan, parttalan vita lesz, amiben senkinek se lesz maradéktalanul igaza. A Pana sem hibátlan. Ennyi. Csak nem kell felnagyítani egyeseknek egy amúgy egyértelmű tényt. Tiszta politika...😃
-
dh66e
veterán
Az tényleg jó lenne, mert ez az óvoda tipusú fórumozás nagyon fájdalmas.Minden héten van egy agymenés a semmiről kb.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Nos, most mar hivatalos: LG B8 nem kapta meg es nem is fogja megkapni a chrominance overshoot fix-et (amit a magasabb modellek igen): [link]
Mondanom sem kell, hogy ez kritikan aluli, arrol nem is beszelve, hogy a black crush sincs javitva a B8 uj firmware-eben
Ugyhogy aki meg nem frisitett 4.10.25/36-rol az ne is tegye soha!
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz daneel_hu #30379 üzenetére
C8 es a tobbi megkapta az 5.10.*-es sorozattal. Van elmelet, hogy igen, a gyengebb/regebbi SoC miatt nem implementaltak, de en ezt ketlem. Ted allitasa szerint a B8 es C8 SoC ugyanaz (4 core CPU es ugyanaz a GPU) csak a B8-ban 2GB memoria van mig a C8-ban 3 (ha jol emlexem).
Gigi01: Altalanos - About this TV alatt latszik a firmware verzio. A tobbit ha nem erted, akkor nem kell vele foglalkoznod
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Véleményeteket szerint egy Lg 65E7 hivatalos 2 év garanciával érhet 470 ezer ft-t?
Köszönöm!!
-
Kriszbmx
tag
Sziasztok.
Mar egy ideje hasznalom az LG 65c8at. Elso panel a racsos kep miatt cserelve lett... amit csere utan kaptam szep hibatlan tueles "lenne" csak a feher szin bal szelen es kozepen sargas. Eddig nem zavart de ma egy havas helyen jatszodo filmet neztem volna es kinyomtam. Ha raall a szemem bosszant! Van ra mod setuppal eltuntetni , vagy kerjem a 3. panelt ? -
Kriszbmx
tag
válasz Celtis #30388 üzenetére
Igen ahogy olvastam siman lehet ,hogy a kovetkezo maskepp lesz ilyen. Teszt kepen is latszik, meg adas kozben is. El tudom ugy tolni a beallitaspkat hogy kevesbe legyen feltuno, de pl egy hofodte teli kepen engem spec zavar. Paromnak nem tunik fel... probalom nappal ugy nyugtatni magam,hogy besut a nap a szobaba. De ejszaka nincs ez :D
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok,
HDMI arc-on nem jön át a multichannel hang csak 2.1.
Van valami beállítás, hogy a nyers hangot az erősítő dekodolja? -
addikt
Emag-nál néztem LG Oledeket. Olyan kérdésem lenne, hogy ők ugye a gyártói két év garit adják? Illetve, találtam C8-ból ilyet:
Eredeti csomagolás megbontva, a termék állapota kifogástalan, a termék doboza sérült.679.590 Ft
97.175 Ft kedvezmény
582.415 Ft
Forgalmazza a(z) eMAG Garancia 24 hónapEzt megéri megvenni? 2 év garit megadják rá, gondolom csak nem kiállítási darab.. Esetleg ha mégis és a panellal gond lenne, akkor ott a gari és lehetne cseréltetni az LG-vel?
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Celtis
veterán
válasz Kriszbmx #30389 üzenetére
Én egyből észrevettem, és nem sikerült megbarátkoznom vele. Az enyém elég erősen pirosodott mindkét szélén, de az LG szerint még normális mértékben, úgyhogy nem erőltettem a cserét, inkább 14 napon belül elálltam a vásárlástól.
Egy-egy havas jelenet még nem a világ, de ha normál képtartalomnál rendszeresen észrevehető és zavaró a probléma, akkor jelezd az LG ügyfélszolgálatnak. Az ő feladatuk, hogy megoldást találjanak a porblémádra. Te kifizetted a TV borsos árát, tehát joggal várod el, hogy ennek megfelelő értéket is kapj. Hogy mit találnak ki, az legyen az ő bajuk.
-
renatto
őstag
válasz Tyler Durden #30394 üzenetére
Gyártói 2 évet adnak, de ennyiért nem vennék bontottat. Pár hete volt 600K-ért E8 Médiában...
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
addikt
válasz renatto #30398 üzenetére
2-3 hete nézelődök, egyelőre a B8 600 körül ami megy mostanság, és abból is alig találni. Várok akcióra, csak mivel az előző TV beadta az unalmast, így 3 hét tv nélkül már feszegeti a gyerekek ill a feleségem tűréshatárát :I
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
arn77
aktív tag
válasz Tyler Durden #30399 üzenetére
Kitartás, kedves sorstársam! Türelem jó árasított Oled TV-t terem!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest