Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Tulku #24269 üzenetére

    Ennek a nézőpontnak is van egy olyan oldala, hogy a "sok hosszú kábel nem működik" esetből látható az is, hogy általában egyértelműen jelentkezik a hiba, mikor nem megfelelő a kábel minősége (ez esetben amiatt, hogy a hosszal együtt hatványozottan nő a probléma, ha gyenge a minőség). Nem kell tüzetesen, nehézkesen kutatni apró bakik után. Látod, ha nem jó.

    De azt sem árt szem előtt tartani ilyenkor, hogy eleve nem kvázi-végtelen hosszra tervezték a DVI-t (majd ebből a HDMI-t), hanem "néhány méter" hosszra. Szóval bármilyen jó is a kábel, valahol nem sokkal 10m felett meg fog halni a dolog (aktív jelismétlő nélkül, és nyilván zárjuk ki az olyasmiket is, hogy egy teljesen interferencia mentes laboratóriumban és folyékony nitrogénbe mártva, felette egy kórussal fohászkodva...).

    Szóval ja, praktikusan jó teszt az, hogy melyik kábeltípus bír ~10m hosszt is, viszont ettől még 1.5-3m hosszakra maximálisan elég lehet annak a minőségnek a fele is, ami 10m-en már meghalt. Ha nem akarsz 10m-t, nem kell olyan, ami 10m-er is jó. Ha valami jó 3m-re, az jó 3m-re, és ha neked 3m-re kell, akkor neked nem érdekes, hogy jó-e 10-re, mert nem 10m-re fogod használni.

    Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, ha majd kipróbálom ~40Gbps sebességre a legöregebb és legolcsóbb HDMI 1.3-1.4 érás (mind high speed, de nem tudom melyik ethernet-es) kábelt és a legdrágábbat is, amit itthon találok. Igazából egyáltalán nem lepődnék meg azon se, ha teljesen véletlenszerűen épp a "márkás", ezüstözött/aranyozott bukna ki és totál mákból egy full noname rezes pont működne majd 4120@10bit jellel (nem azért, mert ezt szeretném látni, de pusztán az, hogy mi mennyibe került, és mit írtak a dobozra, vagy melyik gyártó logója volt rajta, még nem jelent semmit, minden 1.x érás kábelt csak sokkal kisebb sávszélre terveztek és hitelesítettek, attól semmi többet nem ígértek róluk soha, az is ajándék hogy most megy rajtuk ~18G a ~10G helyett).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák