- DIGI kábel TV
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Windows 11
- Programozás topic
- YouTube
- Nem tetszik az USA-nak az olasz webadó
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
Nemrég valaki linkelte itt a C6 HDR5000-et nekem, kiváncsiságból rendeltem egyet, bár használni nem nagyon fogom.
Mint ahogy eddig is ez egy átcímkézett Xrite i1d3, amit csak a Calmannal lehet használni, ezt figyelembe véve elég drága..... viszont a calmanban hozzáfér egyedi korrekciókhoz, ez az egy "előnye" van egy sima xrite-al szemben. Hogy mekkora ez az előny az más kérdés, mert a beépített korrekciók nagyjából semmire nem jók, de majd leellenőrzöm a 2 nm-es jetivel. Ráadásul semmiféle certifikáció, hitelesítési papir nem jár hozzá, mégcsak a tudásáról sem, nincs róla semmiylen papir, hogy mennyire pontosan mér és milyen feketeszintet képes megmérni, említés szintjén sem, így a korrekciók még értelmetlenebbek, rádásul az sincs megemlítve shol, hogy a korrekciók milyen műszerrel készűltek..... Így komoly munkára semmiképpen sem használható, figyelembe véve az árát meg drága (+ áfa, + vám + szállítás).
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz Celtis #102545 üzenetére
A tunerjéről nem tudom kipróbálni, mert telekom androidos box-om van, ráadásul frissítéssel kiszedték belőle a 1080i lehetőséget, úgyhogy még ha vimu-val (boxon) ráküldöm a TV-re HDMI-n keresztül a 1080i mkv-t, akkor is 1080p-t fog kapni a TV. Egyébként fórumon még nem láttam, hogy a tuner-rel interlaced probléma lenne, szerintem belső lejátszó bug. Ilyenek ezek az fw írók, kit érdekel, hogy valaki felvesz 1080i anyagot és utána vissza is szeretné nézni.
Ui.: Pl. a Philips állítása szerint is csak én találtam rá a 754-es belső lejátszójának bug-jára: a 1,66:1 és az 1,85:1 képarányú filmeket 'eredeti' képarány beállítással 16:9-re nyújtja (konkrétan azokra a képarányokra vágott anyag, tehát nem a 16:9-es képben lévő 1,66:1 kép remux esetében). Ne nézzél régi francia filmeket, illetve ha nézel akkor csak remuxban.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
makoss
veterán
Üdv!
Tudna valaki egy közeli képet betenni az LG OLED55G42LW tévé csatlakozóiról?
A tévé csatlakozók elrendezésére megnevezésére lennék kíváncsi, nem igazán tiszta ez az eARC dolog (sosem volt még dolgom ezzel)Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
donjohnson
addikt
válasz makoss #102554 üzenetére
csatlakozók:
kisebb kép
nagyobb képhdmi earc újabb mint a hdmi arc, több hangformátumot támogat: [link]
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
makoss
veterán
válasz donjohnson #102555 üzenetére
igen csak most ha jól látom 1db van az eARC ARC csatiból?
Mert most azon agyalok, miként tudom úgy élvezni a hangot házimozin, hogy minden jó legyen?
Pld a videókártya HDMI kábelét eddig az erősítő ARC (nincs rajta eARC) bemenetére dugtam, de most lehet egyből az OLED tévébe kell? és a tévéből az erősítőbe....?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
donjohnson
addikt
válasz makoss #102556 üzenetére
ha házimozizol, akkor az erősítő a "központ", ami fogadja az összes forrás hdmi-t (számítógép, xbox, laptop stb). gondolom legalább 4 hdmi bemeneted van az erősítőn: [link]
az erősítő arc-os kimenetét kell a tv arc-os hdmi-jére kötni, ezért elég 1db összeköttetés a tv és az erősítő között.
ebben a tekintetben nem változott semmi. ne zavarjon meg az a plusz "e" betű, hogy earc.
irány: (forrás) videókártya --> erősítő --> tv (cél)ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
vata666
tag
válasz lala666 #102559 üzenetére
Nem is állította vissza az SM-ben a screen saver brightness-t nulláról 7-re. Nálam is jól működik az fw. Annyi , hogy 1640-es frissítés óta már csak direkt olyan távirányítóval és metódussal lehet az SM-be lépni, mint a 2024-es modellek esetében. Nálam a távirányítónak annyi volt a "hibája", hogy amikor bekapcsoltam a tévét, akkor egyszer valamit meg kellett nyomni rajta. Utána lett "aktív".
Vata666: Samsung 65S95B, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, Sennheiser Momentum 2, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan (talán banális) "technikai" jellegű kérdésem lenne, hogy:
Rtings szerint az S95D nem rendelkezik Game módban 1440p 60Hz-es támogatással. Mi történik abban az esetben, ha pl. egy 1440p 120Hz-re van alapból állítva a pc, viszont a játék csak 60fps tempóval pörög. Ilyen esetben emelkedik az inputlag, vagy ennek így semmilyen hatása nincs az éppen futtatott játékra?
Előre is köszi, ha tud erre valaki válaszolni. -
alaves
addikt
válasz apszi #102562 üzenetére
Mivel a PC-n a videókártya "Játék mód' esetén nem engedi a 1440p/60Hz-et, ezért a játékban sem lehet ezt az opciót választani (javítsatok ki, ha nem így van, de SIMS4-ben most megnéztem). Megoldás lehet, hogy 2160p/60Hz-en megy a játék, a videókártya és a TV pedig 2160/120Hz/esetleg VRR. Így biztosan 5,3-10 ms lesz az input lag.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
C4 nyert, köszönöm mindenkinek:
Megragadmán az alkalmat egy másik kérdéssel kapcsoaltban is, akinek van kedve ránézhet:
[link]A kitöltést szintén megköszönöm
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
powerup2
addikt
Mivel eddig nagy oled fan "voltam" igy tartozok egy beszámolóval a topik olvasóinak. Hogy van e élet az oleden túl ??? Eddig 6 oled televiziót használtam abból 3 oled cserélve lett mert totál kár lett. És egyik sem beégés volt. B7 oled a legrégebbi az még a mai napig megy beégés mentesen, igy kell e félni a beégéstől ? nem hiszem vagy legalábbis tapasztalataim alapján NEM . De még mielőtt valaki azt hinné hogy halálra fogom ekézni az oledet nem így van. A drága szeretet C1-es oledem bemondta az unalmast amit már itt emlitettem. Ebből kifolyólag kicsit jobban szétnéztem a piacon milyen lehetőségek vannak. Első körben csak az oled merült fel mint opció de gondoltam miért ne próbálhatnánk ki mást igy esett a választás a TCL-re. De még mielőtt kapnám az ívet hogy szar meg kinai stb minden véleményemet úgy irom le hogy előtte 6 oled tv-m volt. És megemlitem azt is hogy a vásárolt TCL tv nem mozi szobába lett véve az majd egy későbbi projekt része lesz . A TCL C855-re esett a választásom 3300 nitet igér a panel ami dicséretes, és 1344 zónával rendelkezik. A tv tökéletes feketét tud megjeleniteni az emberi szem számára, és a zónák is jól működnek. A HDR és a DV soha nem látott képi világgal kápráztatott el. Ha a C1-et mellé tenném bizony a TCL-t hoznám ki győztesnek mert amit látok minden szempontból jobb. A bőr szín teljesen reális nem túl tolt teljesen valóságos ez ami meglepett igazán. Több filmet végignéztem és teszt anyagokat is filmekből. Olyan kritikus filmeket mint a Blade Runner 2049 vagy Mad Max vagy Furiosa vagy Ad Astra és még sorolhatnám. Minden film esetén tökéletesen teljesitett. Két lejátszóval is teszteltem egy zidoo zx9 pro-n illetve panasonic dp-ub9000-en. És akkor saját magam kérdését is megválaszolom hogy van e élet az oleden túl ? igen van és nem is akármilyen. Ez a tcl tv még nem a csúcs ha ez ilyen jó akkor milyen lehet az x955 aminek több mint 5000 zónája van és 5000 nitet tud. Ha valaki gondolkodik tv váltáson vagy vásárlás előtt áll mindenféle képen nézzen meg egy ilyen tv-t tényleg ajánlott.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz powerup2 #102566 üzenetére
Gratula.
Ezért fontos a fényerő és a színek fényereje is.
-
hunspikey
őstag
Én a G3 helyett majdnem X955-öt vettem de visszariasztott a tény hogy az EU-ban forgalmazott TCL-ek brutálisan vissza vannak szabályozva. Nem hogy 5000, de 4000 nitet se tud, inkább valahol 3000 környékén van a fogyasztási limit miatt a vége, és a blooming miatt mert azért felírat esetén még mindig van, nálam végül is egy hangyafasznyival a g3 felé billent a mérleg nyelve.
De az 100% hogy a következő TV-m már nem LG felé nyomor színvolumenű woled tv lesz mert érezni hogy ez a tech mla ide vagy oda nagyjából kifújt.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
powerup2
addikt
válasz hunspikey #102569 üzenetére
Blooming feliratnál sincs azt is teszteltem
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz powerup2 #102570 üzenetére
Sok a zóna, az sokat segít rajta
-
alaves
addikt
-
félisten
válasz donjohnson #102558 üzenetére
Ugye ez nála nem jó mert az erősítője max 60 Hz-t tud és nem tudja a VRR-t stb. ezért közvetlenül a TV-re kell kötnie a videókártyát és ARC-on vissza csatolnia hangot. Így viszont a nagyfelbontású hangról kell lemondania , maximm DD+ fér át az ARC-on.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #102571 üzenetére
Hát ez erősen relative..
Méret függően a C845:
65 col: 576
75 col: 720
85 col: 896 zónát tartalmaz.Bárhogy is legyen, a kolléga ugyan nem mondta melyiket választotta de a 85 colost feltételezem. Ennek fél másodperc alatt ki lehet számolni a felületét amit ha elosztok 896 zonával az jön ki hogy 22 cm2 egy zóna mérete. Ez azért tesók közt is 6 x 4 centi körülbelül. Ami azt jelenti hogy kötelezően bloomingol egy ennél kisebb fehér betű esetén.
Nem véletlen : ugyanis a natív kontraszt csak 5400:1-hez, meglehetősen magas 0.025!!! nites "fekete" mellett. (130 nitre kalibrált sdr esetén) - ez kb tízszer világosabb mint egy plazma!
Szóval nem tudom... Szívesen mellé tenném a g3-at, szerintem nem sülne fel.
Kalibrációs adatok :
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
alaves
addikt
Használd egészséggel!
Valóban, aki teheti és igénye is van rá, próbáljon a felhasználáshoz legmegfelelőbb TV technikát választani. Nálam az OLED a nyerő: főként SDR 100-120 nit, PC monitor/munka/játék/tanulás + TV + film (viszonylag kevés HDR). 0,75-3m (felhasználás függvényében) árnyékolt szoba.
A szemkímélést is figyelembe véve, mivel van/volt választási lehetőségem, ezért 0,75-1m-ről nem fogok miniLED-be nézni (a kijelző időm is sok), valamint oldalról is viszonylag sokat nézem (közös monitorhasználat a lányommal). Továbbá alacsony fényerőn nagyon nem tetszik a miniLED 'átvilágítós' képe, szinte minden előnye elveszik.
100 szónak is egy a vége, mindenki azt vegye, ami neki jó.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #102575 üzenetére
Nem 845-t, hanem 855-t vett.
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem tudom honnan van a táblázat, de valamit biztosan félre "kalibráltak", mert nem ennyi a kontraszt aránya, hanem sokkal nagyobb és a fekete szintje is klasszisokkal jobb a 845-nek.
Az aki pedig kikapcsolja egy miniledes tvn a local dimminget, na az a szakmaiatlanság abszolút csúcsa egyből csinált belőle egy belépő kategóriás 10 évvel ezelőtti tvt és rögtön kinyírta a miniled értelmét, a net tele van szennyel...... TV tesztek közelébe sem engedném a delikvenst.A C835 is megeszi a plazmát reggelire.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #102579 üzenetére
Gondoltam. Tartom amit írtam.
Ki az a h*lye aki vesz egy miniledes tvt és azonnal lebutítja egy egyszerű va panel szintre. Így felesleges pénzkidobás az egész. Így a linkelt teszt is teljesen felesleges és semmitmondó. Nagyon, nagyon félrevezető.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz krx21 #102583 üzenetére
De akkor írja oda, rendesen is. Mert így lebutította egyből a tvt.
Egyébként az on off kontraszt arány kb semmitmondó adat, ezért kell különböző ADL szintek mellett mérni, sokkal átfogóbb képet ad és úgy kiderül, hogy local dimming mellett mennyi a valódi natív kontraszt arány
Ez kóklerkedés így.
Sajnos amilyen jó volt régen a flatpanels annyira rossz lett, SDR időszakban tuti volt, hdr és dv korszakkal nehezen vették fel a versenyt, ha jól emlékszem úgy "teszteltek" HDR képes tv-ket, hogy hdr-t nem is mértek éveken keresztül...
Egyébként meg egy jó miniledes tv-n, valós tatalom mellett kb soha nem látsz bloomingot vagy csak extrém ritkán, hacsak nem nagyítóval keresed.
A régi FALD-os tvken volt katasztrófa, ott volt blooming rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Azért azt leszögezném, hogy még TCL X-széria sem fog olyan képminőséget nyújtani, mint az LG G-széria. A fehér- és színfényerő csak két dolog a képminőség paramétereiből (fontos, de közel sem minden). Ahhoz, hogy hasonló képminőség legyen, minden pixel mögé kellene egy LED. Ebben a kategóriában már azért elég közel vannak egymáshoz a képminőségek OLED vs. miniLED pro - kontra.
-
powerup2
addikt
válasz alaves #102586 üzenetére
Hát ha megnézed egymás mellett a két tv-t akkor látod hogy melyiknek mi az erőssége és ha a hdr-t nézzük vagy a dv-t akkor a miniledes tv-ék fölénybe vannak. De elég azt megnézni milyen fényerőre képes és a színek fényerejére milyen. Mert nem fakulnak ki a színek. De én nagyon meglepődtem ezeken a tv-ken hogy valós tartalomnál mire képesek. És itt a valós tartalom a lényeg!! Az hogy egy fejlett mérőeszközzel látom hogy éppenséggel mit is tud az egy dolog. Mert az emberi szem nem olyan jó mint az a mérőeszköz. Ha valós tartalomnál jó a kép és szinhelyes akkor nem is kell több. De még microled előtt ez a technologia teljesen jó lesz.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz powerup2 #102587 üzenetére
Nekem volt egymás mellett LG G3 és C835 1 hónapig. Ha csak nem volt teljesen sötét jelenet mint a Sárkányok háza ominózus része, akkor simán tartotta magát a g3 mellett, sőt bizonyos esetekben látványosabb volt. Vannak olyan jelenetek ahol tarol az oled, de szépen felzarkozott a miniled, főleg ha nem körön sötét szobában nézed.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz Vhiktor #102588 üzenetére
Bocsi nem hagyhatom ki
Nálam is volt egy 835...gyűlöltem..
Az első perctől kezdve húzta a szemem, szó szerint fizikailag kellemetlen volt.(Anno ugyan ez volt a hisense)
Betekintési szögek borzalmas, ha már felálltam, mást kaptam mint tökéletesen középről(de persze a VA ilyen.)
Beállítva úgy volt ahogy a tankönyvben az írva van, de semmi nem volt jó.....lehet fw, nem tudom, azt megkell jegyeztem hogy legutoljára egy downgrade volt, többet alltal elmondod stabil verzióra, akkor rendeződött a fényerő probléma, de a fizikai szemhúzast nem oldja meg semmilyen fw....én nem tudtam elviselni.
Fenyerő az brutális volt egyertelmű.
Képek: c3 VS tcl c835 [kép] [kép] [kép]
Csak tcl képeim: [link] -
powerup2
addikt
válasz Vhiktor #102588 üzenetére
Remélem lesz lehetőséged tesztelni c855-öt aztán a mérési eredményeket közé teszed.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz szkutyi #102589 üzenetére
Tudom, hogy Nálad nem szuperalt jól. Nekem régi fw van rajta, azzal lealazza kepdinamikra meg 845-t is. 845 es 805 nem annyira jó.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz makoss #102591 üzenetére
Arról lesz a következő tesztem, aztán G4.
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #102589 üzenetére
Ugyan már, dehogy "húzza a szemed", az "lehetetlen", hiszen a C845-ben 20000 Hz-es, a C855-ben pedig már 25000 Hz-es PWM van
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Átpakoltam a miniledes hsz-eket offba.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ρσгτσ #102596 üzenetére
Tinting. Philips oled 819-nél is volt.
-
veterán
Furdalt a kíváncsiság mennyi órát ment már a LG CX -em (ez a monitorom meg ezen filmezek is ) Megvettem a 800ftos Service Remote appot ,és szépen működik.
Szépen bírja a TV. Beégésnek nyoma sincs. ( így használom a kezdetek óta : Oled fény 70 /kontraszt 90 /fényerő 50 )
Kevesebbre számítottamVan valami amit érdemes állítani szervíz menüben amúgy ?
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz abridabri #102599 üzenetére
Nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest