Új hozzászólás Aktív témák

  • zeus_2k14

    senior tag

    Üdv :D

    Korábban már írtam ide, olaj ügybe :D Azóta közbe jött pár dolog , időm sem volt vele foglalkozni, így szerelőhöz sem vittem el a kocsit, ami jobb, mert nem is lett volna rá idejük. Majd jövőhéten.. :((

    Nos, ugye adott egy VW Jetta 2007 1.9 PDTDI BXE DPF OFF motorkód, 210.500 km-el, nagyrészt pályán használom. Olaj csere előtt állok. Előző tulaj ezt a fajta olajat használta benne : [kép] Elmondása szerint nem ő cserélte az olajat, hanem a szervizese, annyit tud ő csak , hogy Shell olaj ment bele. Ez a kép nem mostani, tehát nem friss, csak a garázs mélyén találta, és akkor küldte át!
    Ugyan ilyen olajat szándékozok bele rakni, persze ha találnék.. Eléggé nehezen találok ilyet. Ha jól tudom, az enyémbe 505 01 jóváhagyás kell ( szervizfüzetbe ezt írják : [kép] , illetve itt is : [link] )
    Mennyire lenne káros a motornak a Shell olaj? ( Shellen tankolok a kocsiba ) . Illetve, ha jól tudom , még ti mondtátok, hogy ez az olaj már nem kapható a piacon. Gondolom, akkor valami ki váltotta, na de vajon mi lehet az? Néztem a Shell oldalán , motor alapján ezt írják : [kép] ( Mennyire teszek kárt a motorban. ha több évig Shell olaj volt benne, és én mondjuk most mást rakok bele? ) Esetleg tudtok ebben segíteni?

    Nyilván ha nem találok bele, akkor vagy Castrol vagy pedig Liqui Moly megy bele.

    Kicsit szedett vedett, de sietek :D

    SZERK: Most itt találtam egy leírást, hát én már nem tudom, hogy mi a helyzet.. [link]

    Köszönöm

    Gergő

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák