- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Victoryus #26863 üzenetére
" ... olcsóbb gyártónak nincs is már MIP-es kijelzővel órája?"
Az olcsóbb gyártók "lőtték ki" az első között a MIP-es termékvonalat. Most pedig a drágább órákat készítők indultak meg ezen az úton ... izgalmas kérdés, hogy végig is mennek-e rajta."Basszus, fene gondolta hogy ennyire csak amoledet gyárt mindenki."
Hát, ha nem követed az eseményeket, akkor akár meglepő is lehet. Ellenkező esetben csak simán érthetetlen (legalábbis számomra).
Szóval, ja. Ha MIP-et szeretnél, akkor egyfelől jobban zsebbe kell nyúlni, másfelől nem árt sietni."De ezek szerint jobb ha megbékélek a sebességével, és használom tovább."
Esetleg szétnézhetsz a használt Garmin-ok között. Pl. Instinct 2 ...#26864 osonte
Én ettől egyébként eléggé kész vagyok, hogy a mai "okos" telefonok + "okos" órák együtt néha milyen buták tudnak lenni. Mindez köszönhető az egyre zártabb rendszereknek (igen, az Android is lassan olyan, mint az iOS ...).
Ami pl. az ébresztés és a DND szintjén történik (ill. nem történik sok esetben), az egy rossz vicc kategória. A gond, hogy akik felemelhetnék a hangjukat (tesztelők, nagy nevű oldalak), nem teszik meg. Jó ez így a "parasztnak", így is megveszi jövőre az új modellt. -
osonte
őstag
válasz
chubii #26860 üzenetére
Szia!
Jó a kérdésed. Külön kell választani, általában szinte minden óra tud ébresztést. Viszont az már más kérdés és lehet Te inkább erre vagy kíváncsi, hogy a telefon gyári ébresztője az okosórán is egyszerre ébreszt -e? A feleségemnek Xiaomi telefon + Xiaom óra van és neki a telefonon beállított ébresztő az órán is rezeg/szól. Nekem Honor telefon + Huawei óra (ezek drágább kategória), meg van adva az engedély, hogy a telefon értesítései az órára menjenek, az ébresztőnél külön és mégis csak a telefon ébreszt vagy az órát állítom be, akkor meg csak az, szóval ez nem nyerő (bár nálam ez nem fontos). Szóval ez alapján, legesélyesebb, hogy saját márkán belül működik ez a funkció, de régebbi Samsung telefonod van, ami nem tudom mit kezd ilyen esetben pl. egy új Samsung órával. Gondolom a telefon tervben van cserére, ezért érdemes lenne a kiszemelt telefon fórumában feltenni a kérdést, hogy kinek milyen órával megy át a telefonról az ébresztés. Írtad, hogy nincs kizárva iPhone, az a saját órájával tökéletesen működik (most adtam el az iPhone + Watch szettet). -
válasz
<Adamsky> #26862 üzenetére
Amazfitnek, vagy olcsóbb gyártónak nincs is már MIP-es kijelzővel órája? Garmin elég húzós árban, én max. 30-40e-ig gondoltam. Basszus, fene gondolta hogy ennyire csak amoledet gyárt mindenki.
Egyébként csak arra kéne, hogy gps-tracking, kerékpározás/túrázás során. Jó ez a nothing is 10e-ért, csak a láthatósága nem az igazi nekem. Plussz nem mutatja a maximális sebességet. Megvan még a Stratos, csak lassú eléggé a mostani órákhoz képest. De ezek szerint jobb ha megbékélek a sebességével, és használom tovább. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Victoryus #26861 üzenetére
"Létezik még transzflektív kijelzővel ellátott okosóra?"
Még szerencsére akad, de egyre kevesebb ..." ... edzéd közben a napon nem nagyon látszik az amoled."
Én ezért (is) vettem Garmin-t (Forerunner 255 Music). Vannak egyébként "bika" (teljesítményű) AMOLED-ek, amik állítólag már egész jól olvashatók, de akkor meg ugye az üzemidő (+ melegedés & beégés veszély ...) válik kérdésessé.
A Garmin-ok mellett a Polar és a Coros órái között akad még MIP-es.#26862 chubii
"Egyetlen funkcióra lenne használva igazából, rezgő ébresztésre."
Ezt a rezgős ébresztést szerintem az összes "karperec" és óra tudja. -
Létezik még transzflektív kijelzővel ellátott okosóra? (Amazfit Stratos volt ilyen pl. ) Most vettem egy Nothing Watch-ot, de edzéd közben a napon nem nagyon látszik az amoled. Bezzeg a Stratos a legerősebb napsütésben is olvasható, csak sötétben kell neki háttérvilágítás. Kurva jó az a technológia, az amoled a nyomába se ér.
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni aktivitásmérő karperec kiválasztásában!
Egyetlen funkcióra lenne használva igazából, rezgő ébresztésre. Ezt a funkciót kevésbé részletezik a tesztekben, így nem tudok különbséget tenni a jelenlegi kínálat között.
Másik szempont talán, hogy ne pár naponta kelljen tölteni.
Utolsó tapasztalat Mi Band 1S és 2-vel volt, mai napig jó lenne, csak az akksi mondta be az unalmast...
Jelenleg Samsungos androiddal (A7,2018) kellene kooperálnia, a jövőben nincs kizárva az iPhone sem, de ez legyen az utolsó szempont. Köszönöm -
Az Amazfit órák szenzorainak javult a pontossága? Korábban nem voltak ezen a téren megbízhatóak, de manapság az újabb modellek (Bip 6, T-Rex 3, Active 2) teszteji pozitív hangvételűek.
Most már bátran vásárolhatóak? Milyenek a gyakorlati tapasztalatok? -
Badboys
őstag
válasz
horzoli #26853 üzenetére
Ember melyik univerzumban élsz ezzel az őskori gondolkodással? Már réges rég tudnak rólad és családodról mindent már ha van családod. Igazából nem egy regisztrációtól kell tartanod és rettegned. Egyébként szerintem provokálni jársz vissza. Kb. 2 hete már el lett magyarázva, hogyan működik a rendszer. Most akkor miért is lett újra téma a parád? Ezt folytatod garantált végleges tiltás lesz ebből. Szerintem kezdjél utána olvasni és értelmezni. Azt írtad biztonsági szakember vagy, ezzel a gondolkodás móddal? Nekem valami más tippem van a szakmáddal kapcsolatban.
-
Szerintem meg a 6 napos regisztrációval több alázatot kéne tanusítani azokkal a tagokkal szemben, akik év(tized)ek óta fórumoznak. A dolog moderálásra érett.
-
horzoli
újonc
válasz
freelanced #26848 üzenetére
Kultúrákról nem. Viszont volt szerencsém pár kínaihoz és "kínaihoz", akik sajnos kiérdemelték ezt a stílust.
Jó okkal tartok mindentől ami kínai felügyelet alatt gyüjtöget adatokat.
Hogy néhàny idióta simán odaadná a bankszámlájának a hozzáférését is ezeknek, közben meg nagyképűen engem hülyéznek...Remélem, egy szép napon szembesülnek a felelőtlen hozzáállásuk következményeivel!
Addig is rendeljenek a temuról boldogan!
Én meg szépen elálltam a vásárlástól, aki akar az használjon olyen szemetet! -
horzoli
újonc
Találtunk egy régi, 50-es sim kártyát, amit heteken belül kukázunk. Megpróbàltam azzal. Negyedóra elteltével sem jött meg az sms, ami nélkül használhatatlan ez a hulladék.
-
cucumber87
tag
Adott egy galaxy watch 5 pro és honor magic 5 pro. Az ora és a telefon párositva van de sehogy nem tudok az oráról backupot késziteni. Van valakinek tippje vagy ötlete? Smart switch fent van, ugyanazon a wifin, irja is hogy 1-3 között kellene automatikusan. Az se történik meg és nem tudom hogy tudok azonnal nem ütemezetten csinálni
-
waszabi07
aktív tag
-
freelanced
addikt
válasz
horzoli #26847 üzenetére
Általánosságban igazából csak az itt segitséget kérő emberektől meg beszélgetésektől veszik el ezek a helyet. Függetlenül mástól, nem érdemes szerintem ilyen dolgokon összeveszni, mindenki a saját viselkedéséért felelős...
Alapvetően meg az sem jó gyakorlat, hogy más kultúrákról ilyen mód beszéljünk. Ha vicc lenne akkor igazából más lenne a gyerek fekvése, hiszen oda sok minden belefér, de itt nem érződik viccnek. Napokat lehetne beszélni a nemzetek meg kultúrák közötti különbségekről, én úgy gondolom, hogy azért bármerre megy az ember talál majd valami furcsa szokást. Neked ez például a kutyák elfogyasztása, nekik lehet, hogy az, hogy egy állatot a saját bensőségeibe töltesz vissza megfűszerezve. A kutya fogyasztás kapcsán nekem például más aggályaim vannak (szándékos kinzás a hús izének változtatása miatt). De a lényeg, hogy szerintem minden nemzetnek meg van a maga problémája, szégyenfoltja, és sajnos kevés az akire ne lehetne bármit felhozni, legyen ez most étkezési szokás vagy adatbiztonság. Sajnos a helyi, vagy akár amerikai szoftverek esetében sincs annyira biztonságban az adat mint gondolod, ha ezen aggódsz, de ahogy a többiek irták, nem te vagy a célpontja az esetek nagy többségében ezeknek, az átlag felhasználó mit sem érez ezekből.
De akár itt az állami arcfelismerős mizéria, gondolom arról hallottál, és ehhez még Huawei-t sem kell venned.
Mindenesetre én azt szorgalmaznám, hogy zárjuk le ezt a témát, szerintem senki nem lesz előrébb tőle, nyilván kultúráltan el lehet vitatkozni arról, hogy ki miképp látja ezt, de szerintem más módon csak mérgezi a topikot és elveszi az emberektől az idejüket, tőled is, meg a lehetőséget, hogy nyugodtabb légkörben beszélgessenek.Az is teljesen elfogadható, hogy számodra nem felelt meg az eszköz és igy nem kivánod használni, senki nem is fogja rád erőltetni, ha nem tetszik hát nem tetszik, ha találsz olyat aminél nincsenek ilyen aggályaid érdemes olyan irányba menni, kipróbálni azt az adott eszközt, a legtöbb ember itt általában segiteni próbál, mindenki lehetőségeihez és igényeihez mérten, ingyen.
-
horzoli
újonc
válasz
freelanced #26846 üzenetére
Mondjuk furcsa dolog a segítségkérőt bunkó módon lehülyézni, mert a koszos kis kutyazabálóknak nem hajlandó adatokat kiadni, amikhez semmi közük.
Google begyűjt sok olyat, amihez köze nincs, de nem tartom reálusnak a veszélyt, hogy egyszercsak megcsörren a google-nek megadott szàmhoz tartozó mobil és a bankom mindenféle hibàkra hivatkozva átküld az automatához, hogy adjak meg ügyfélszámot, pinkódot, aztán ellenőrizzük azt a hibát. Kínaiakból kinézem, hogy olyan magasról szarnak az adatbiztonságra, hogy ez megtörténhet. Magyarul sem kell tudni, ott az AI.
Arról nem beszélve, hogy egy pulzusmérő órát úgy adnak el, hogy nem jelzik, a használatához kötelező az ilyen személyes adatok megadása... mi köze egy ilyen kütyünek hozzá? És még1x: nem az app követeli, hanem egy új készülék csatlakoztatása. Párom is vérig van sértve, mert megmkndtam neki, hogy ilyenhez már nem adom a nevem. Ha talál balekot aki megcsinálja neki, felőlem használja, de én ettől kezdve csak az elállásban vagyok hajlandó segíteni.
-
freelanced
addikt
válasz
horzoli #26844 üzenetére
Mondjuk furcsa dolog segítséget kérni a topikban aztán ilyen stílusban kommentelgetni...
Egyebkent az, hogy az ilyen jellegű félelmek mennyire valósak nagyban függ attól is, hogy mi az egyéni szint, milyen adatokat kell védeni.
A másik meg tényleg az, hogy rengeteg gyártó igazából adatból él, mellettük egyéb cégek is, emiatt ahogy a többiek említették, nem kimondottan egyedi ezekre, és én sem látom, hogy milyen szempontból lennél előrébb egy másik gyártó termékével, ahol alapvetően ugyan ezeket az adatokat kell majd megadnod.
Amúgy sok videó van a témában különböző biztonsági szakértőktől, érdemes utánaolvasni ezeknek, van az a szint ahol az ember kerül minden digitális eszközt, de akkor már nem a Huawei vs Samsung lesz a kérdéses. Igazából csak egy példa, de azzal, hogy Google keresőmotort használsz, rengeteg információt szolgáltatsz magadról. És akkor igy tovább. És minden lépéssel ahol úgy döntesz, hogy visszaveszel ebből egyre nehezebb az életed.
Kicsit erről az jut eszembe mikor az emberek aggodalmaskodnak a mikro miatt de a naptej nélküli órákon át tartó napozás cseppet sem jelent gondot számukra. -
válasz
horzoli #26844 üzenetére
Jól van, kösz, hogy itt vagy velünk
Megmagyarázni rendesen nem tudod, mi is az igazi baj vele, magyarországon is több ezren, ha nem többet használják probléma nékül a huawei eszközöket, többek közt a családban nekem is volt sokáig telefon, amit utána más örökölt és furcsa mód semmi sem történt velünk, nem lettünk kínai állampolgárok, se nem ettünk több gumbao csirkét a kelleténél...
És az emailünk sem kapott ezernyi spam levelet.
Nahát! -
horzoli
újonc
válasz
Tsebacsi #26843 üzenetére
Szerintem te egy ritka buta troll vagy, főleg, ha nem lázod vagy nem akarod látni a különbséget az amcsi és a kínai adatgyűjtögetés közt.
Egyébként kapott email címet, erre mobilszámot kezdett követelni, hogy "biztonságossá" tegyen egy olyan fiókot, amire semmi szükség sincs.
Hát kapott egy méretes lófaszt. Miután anélkül megállt a regisztráció, kukáztam az appot, az óra meg megy vissza az eladónak. Soha többé huaweit! Pedig régen jók voltak. De ez már túlzás. -
válasz
horzoli #26842 üzenetére
Nem tudom, mit is kér? Én Xiaomit vettem az alma mellé. Nem kért semmi extrát a súlyomon, a koromon és a magasságomon kívül. Még a bankkártyám is alig bírtam megetetni vele, hogy fizetni tudjak
Szerintek neked elvből hasfájásod van a viselhető okoseszközök terén így tökmind1, hogy mit próbáltok ki és az mit kér, neked nem tetszett volna.
Amúgy mit hiszel még kémnek? Hogy mit mond el rólad a kiskínai/amcsirednek haveroknak? Ha a kártyád-emailed használják úgyis észreveszed (nekem 1x se volt még bajom), az meg nem tök mind1, hogy az egészségügyi alap adataidat nézegetik?
A lakásodba nem fognak betörni ezekkel...
Azzal nincs bajod, hogy ha kimondasz-rákeresel dolgokra a neten (tökmind1, hogy chrome vagy safari vagy akármi), másnap már ezeket fogja dobálni a Facebook meg a google reklám meg kereső?
Rég "eladtad" a lelked, de még csak nem is tudsz róla?
Ne vegyél manapság új autót, mert sokhoz már olyan aplikáció van, amivel vezérelni tudsz az autón tök sok dolgot, sőt, infókat oszt meg a telefonoddal az autó!!! És igen, ehhez a gyártóhoz kell egy accountot csinálni. Jézus mária... -
horzoli
újonc
válasz
<Adamsky> #26841 üzenetére
A céges mobilon próbáltam, az app elindult.
Nem az a baj, hogy az app kért regisztrációt. Az a baj, hogy az app működött, az óra viszont valamit akar a mobiltól, de ahhoz, hogy ezt megkapja, muszáj lenne regisztrálni.
Anélkül az óra használhatatlan.
Nálam ez nem fér bele.
Ha opcionális, az app használatához kell, megértem.
Hogy kierőszakolnak egy regisztrációt ahhoz, hogy egy órából egyáltalán lássak valamit a QR kódon kívül, az már nem.
Autót is úgy veszel, hogy az adószámtól a seggszőr méretig mindent megadsz a gyártónak? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
horzoli #26838 üzenetére
" ... igazat adok az amcsiknak ... " – miben is? Az amcsik pont ugyanannyit "kémkednek", mint a kínaiak (ha, nem többet). Nem tudom mire ez az üldözési mánia.
Kért az app egy regisztrációt ...
... hmm. Ilyet én még nem is láttam, döbbenet!" ... a kedves páromnak ha kell, akkor szenvedjen vele ő ... "
Már megbocsáss, de el tudom képzelni, mekkora segítség lehetsz te neki ezek után ...
Szerintem te már ezt előre eldöntötted – gyakorlatilag a párod helyett, – hogy sz@r. Így annyira nem is meglepő módon a végén tényleg arra a következtetésre jutottál, hogy az óra egy kalap ...Ami nem derült ki:
• Vajon tetszett-e / jó lett volna-e a párodnak?
• Működhetett volna-e a céges mobilon? ← szerintem tuti.FYI: rengetegen használnak Huawei band-et és órát megelégedéssel
-
osonte
őstag
válasz
horzoli #26838 üzenetére
Nekem 2021 óta van Huawei regisztrációm és azóta minden Huawei órám összes egészségügyi bejegyzését vissza tudom nézni a felhőbe mentett adatok alapján. Én így látom, hogy például 2021-ben milyen pulzusokat és milyen órával regisztrált, de az alvás és a többi mért adat is benne van. Nekem pont előny, hogy megőrizte.
-
horzoli
újonc
Hát ez kidobott pénz volt, még szerencse, hogy neten rendeltük.
Mobil nélkül egyáltalán nem használható, mert s nyelv beállítása után párosítást követel, ami aspywaregyári app nélkül nem lehetséges.QR kóddal erőszakoskodik, ami valójában a Samsung "áruházába" vezet a huawei oldalán keresztül.
Ahhoz, hogy a samsung szarját használjam, jelentkezzek be és adjak neki millió dologhoz jogot.
Oké, megkapts.
Elindítom az applikációt, párosítom, már megint rgy regisztráció, a huawei felhőjébe.
Na ennél a pontnál mondtam, hogy a kedves páromnak ha kell, akkor szenvedjen vele ő, én a nevében még egy emskl címet sem adok ki önszàntamból a ferdeszeműeknek.Úgyhogy az app ugyan működik, de a készülèk csatlakoztatásához követeli a regisztrációt, így nem tudom, maga az óra tud-e bármi olyat, smire a páromnak kellett volna.
Nálam ezzel a huawei csak annyit ért el, hogy igazat adok az amcsiknak, amiért megbízhatatlan kategóriàba soroltàk. -
freelanced
addikt
válasz
freelanced #26836 üzenetére
Athlete modell
-
freelanced
addikt
válasz
MC Pite #26817 üzenetére
Nagyon köszönöm, szuper írás
Annyi kérdésem lenne, hogy most főleg Instinct 3 Solar, Instinct 2, Forerunner955 és Fenix 6-7 van versenyben, az utóbbi 130 körül szokott lenni.
Főleg használtat nézek, kivéve persze I3 stb.
A kérdésem az lenne hogy ezekhez hogy viszonyul a Marq Athlete Gen1? Kinezetre jo lenne mert nekem siman elfer napi hasznalatra is ellenben az Instinct-el.
Na de tudásban mennyire oké ez 2025-ben a többihez képest? Mennyire biztonságos egy használt vétel? Akku stb terén? Hasznaltan nincs annyira messze a Fenix 7 aratol.
-
Orgi
addikt
válasz
<Adamsky> #26834 üzenetére
Nem néztem piaci részesedést, nekem hirtelen a Coros és a Suunto jutott eszembe, bár gondolom ezek nem annyira elterjedtek és árat sem néztem, mennyire hasonlíthatóak össze. De nem konkurenciára gondoltam első sorban, nekem is Garminom van, de ettől még túlárazottnak tartom pl az Instinct 3-at és nem váltok az Instinct 2-ről, mert nem jelentős fejlődésért szerintem nagyon is vastagon fogott a ceruza.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zsamiatt #26832 üzenetére
Leszögezném, én sem örülök neki, de látom a trendeket, amik alól a Garmin sem lesz kivétel. Hosszan és messzire menő vitát lehetne arról folytatni, hogy milyen irányba megy az órák és telefonok fejlesztése, és biztos vagyok benne, hogy egyik dologban egyetértenénk, másikban nem. Szóval semmi sem fekete v. fehér.
Túlárazottság (+ @Orgi)
Drágák a Garmin-ok? Maradjunk annyiban, hogy az olcsó nem ilyen. Van valódi konkurens? Nincs. Utóbbi a legeslegnagyobb probléma. Most vagy az van, hogy olcsóbban tényleg nem lehet ezt a választékot és színvonalat hozni, vagy ... vagy nem tudom, mert – mint írtam – azonos áron se, de drágábban sincs igazi, valódi konkurenciája a márkának. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zsamiatt #26830 üzenetére
Szvsz. korai ezen "kattogni". Most megy a puhatolózás a vezetőség részéről. El-el ejtenek ilyen kétértelmű mondatokat, és figyelik a reakciót.
Ha, ne adj' Isten látványosan nekiesnének a már meglévő (!) funkciók valamelyikének "fizetős fal" mögé helyezésével, akkor tuti nekik ugranak a közösség.
Az más kérdés, hogy az új fancy AI-os cuccok jó eséllyel mát csak a "plus"-ban jelennek majd meg. Ezért szerintem nem lehet okolni őket.
Azon is sok múlik, hogy a konkurencia hogyan reagál ... -
zsamiatt
őstag
"Garmin quietly confirms our worst fears about Garmin Connect+, says more features will 'likely' be paywalled in the future"
[link]Kérdés ezek mellett, hogy egy amúgy is túl árazott termék mennyire lesz még piacképes ezután is illetve pontosan milyen funkciók fognak majd átkerülni/kimaradni a sima órából.
-
osonte
őstag
válasz
horzoli #26828 üzenetére
Nincs mit! Majd írd meg, hogy a céges telefonon megy -e az app? Nekem régebben volt olcsóbb Huawei órám és szerettem, szerintem pontosabb (már amennyit el lehet várni ettől az árkategóriától), mint pl egy Xiaomi. Feleségemnek pont Xiaomi van, a telefonja is az. Korábbi munkatársam kibontotta a boltban és felvette a kezére a feleségem és nagyon jól állt neki, szóval az ilyen impulzus vásárlás volt, de neki nem fontos semminek a pontossága, hanem inkább a kinézet. Amúgy pl egy Xiaomi app szerintem "butább", mint a Huawei appja, márpedig az is fontos egy óránál, hogy milyen felület lesz a telefonon hozzá.
-
osonte
őstag
válasz
horzoli #26825 üzenetére
Meg tudod próbálni óra nélkül is a párod telefonján. Erre a linkre mutat a QR kód, ezt megnyitod: [link] .
Ki kell választani a telefon márkáját -> "Újratöltés" -> kék "Telepítés" -> "LETÖLTÉS FOLYTATÁSA" -> megnyitod a letöltött fájlt, ha telepíti, akkor utána már rendben lesz. Frissül is és olyan app lesz, mint bármelyik más a telefonon. -
osonte
őstag
válasz
horzoli #26821 üzenetére
Most vettem Huawei órát és annyi, hogy nem a Play áruházban van az appja, hanem a gyári leírásban lévő QR kódot kell megnyitni és tölti is le a Huawei egészség appot, amit én személy szerint a legjobban szeretek. Tökéletesen működik, frissül minden. Előbb jelez az óra a kezemen, mint az Androidos telefon (egy másodperccel). Szerintem jópáran használunk Huawei órát. Persze telefont már nem vennék, mert ott tényleg vannak hiányok vagy trükközni kell, de az órával nincs gond.
Pl.: [link] , tudom drágább, de hidd el megéri. -
válasz
horzoli #26821 üzenetére
A nem a pulzus lenne itt a lényeg, hanem a kalória számlálás és a mozgás, esetleg a mozgás-sport követésre és rögzítése. A pulzus az csak sport közben lenne érdekes, hogy mondjuk egyes biciklis etapok között hogy sikerül felvinni a pulzust.
Szóval valami fitness tracker elég lesz neki, és abban a Xiaomi jó! -
horzoli
újonc
Segítséget kérnék! Pátom kitalálta, hogy "okosórát" akar (pulzusmérőt), max 30000Ft-ig, 35 talán még belefér, mert ő mostaztán fogyni akar.
Kapásból rávágtam, hogy Huawei, azt jött a koppanás, hogy a huaweiek tudnak kommunikálni az androidos telefonokkal, de kb. semmi haszna, mert app nincs hozzá, csak mindenféle kerülőutakon.
Mi van ebben az árkategóriában, ami megbízható, precíz annyira, mint a huaweiek, tud magyarul és van használható app hozzá a play áruházban?
Én csak Xiaomit találtam, de annak legendásan rossz híre volt régen. -
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Amazfit Huami GTR 3 ban megadta magát az akku, bírt kb 2 évet, senki nem vállalja, hogy akkut cserél benne, órákkal nem akarnak foglalkozni. Próbáltam kimelegíteni hősugárzóval a kijelzőt, illetve feszegetni a videó alapján [link] , de olyan forró, hogy nem boldogulok vele. Valaki tud üzletet Budapesten ahol foglalkoznak vele? Árához képest nagyon nem éri meg ez a rövid élettartam, akkut lehet hozzá kapni de nem rendeltem meg mert nem tudtam megbontani. Aprón már írtam mindnekinek aki szóbajöhetett, de nem vállalják.
-
MC Pite
veterán
válasz
freelanced #26815 üzenetére
-
válasz
laci06 #26813 üzenetére
Mindent magától ismer fel, kivéve a medence hosszát, ahogy írtuk azt neked kell az elején beállítani. Utána mindent magától csinál, és a végén csak a befejezésre nyomsz mikor kiszállsz a medencéből vagy befejezted az úszást. Szerintem baromi jó, én el se hittem mikor itthon visszanéztem.
Az nem tudom észreveszi-e ha a hossz közben váltasz úszásnemet, lehet hogy igen...
Szóval bármelyik most kapható apple watch tudni fog mindent amit szeretnél. A garminokat és a xiaomi-huawei órákat sajnos ilyen téren nem ismerem, a Xiaomi Watch S4-ben még nem úsztam, lehet nem is fogok, mert az Apple erre kiváló volt. -
freelanced
addikt
válasz
MC Pite #26806 üzenetére
Koszonom a valaszt, raneztem az ajanlott darabokra, eleg jonak tunnek.
Egyebkent szemely szerint Fenix 2-3-at vennek, talan leginkabb 3 Solart, eleg korrekt oranak tunik biztos jo sokaig kitartana. Fenixbol most ertelmeset hasznaltan nem talaltam, ott a zafir uveg lenne elony, nem szeretem babusgatni.
Viszont, kicsit megtetszett a Forerunner 955, elegge okesan nez ki ahhoz, hogy egesz nap rajtam legyen varosban is, szoval biztos tobbet hasznalnam, viszont attol felek, hogy odakinn le lesz zuzva. Nyilvan vigyazok ezekre de azert mozgas kozben elkerulhetetlen az ilyesmi sokszor.
Velemenyed szerint mit veszitenek ha azt valasztom, mondjuk az Instinct 2-3-al szemben?
A terkep mindenkepp plusz nekem, annyival kevesebbet kell telefonozni, plusz ott van vesz esetere, meg mindig konnyebb feltolteni az orat egyebkent is mint a telefonokat, ha elveszne az ember. Gondolom ott full offline mukodik es mutatja a kis osvenyeket is.
Szoval most kicsit elgondolkodtam, hogy mi lenne a jo. Persze lehetne egyet kimondottan sportra, aztan majd a jovoben nezek valamit a mindennapokra... -
Orgi
addikt
válasz
laci06 #26811 üzenetére
Helló!
Én is úszom és nekem is ez volt az egyik lényegi elem, hogy mindig elfelejtettem a hosszok számlálásátÉn egy Garmin Instinct 2-t használok, ennél is be kell előtte állítani a medence hosszát (de szerintem mindnél, mert nem gps alapján számolja a hosszt, hanem a fordulásokat érzékeli). Bár én is váltogatom az úszásnemeket, de alapvetően a végső hossz, idők, kalóra, stb. érdekel jobban, az Instinct nem különíti így el a hosszokat, hogy miben úsztad (vagy csak én nem látom az appban sem). Mivel ez gombos működésű, a pause egy mozdulat (gombnyomás), ha szünetet tartanék.
-
laci06
senior tag
válasz
Tsebacsi #26812 üzenetére
Köszi a választ.
Az úszásnemeket egyedül ismerte fel? Mi történik ha mondjuk vegyest úszok? Mennyire gyakran téveszt a hosszokat illetően?
S25 Ultra mellé lenne, és most chatgpt azt mondta, hogy a samsung watch is egészen jó úszáshoz, vagyis arra fele is hajlok picit. Ami idegesítő, hogy nekem az lenne az előny, hogyha minél kisebb az óra, és nem akarok valamit nagy böhöm cuccot, de ha jól sejtem, akkor ami jó óra az sajnos többnyire nagy is.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Úszáshoz és futáshoz mi most az etalon óra?
Nem nagyon szoktam órát hordani, meg egyáltalán semmi "testékszert" vagyis valószínűleg főleg a táskában lenne az óra, és sportoláshoz venném csak elő. Viszont kezd idegesíteni, hogy amikor úszok 25 a méteres medencében, akkor ha hosszabb távot úszok, akkor elfelejtem egy idő után, hogy hol járok, és 1-2 kört biztosan tévedek már 1500 méteren.
Az ideális nekem az lenne, ha az óra:
- felismerné az úszásnemet
- felismerné a fordulásokból a medence hosszát (igazából 25, 33, 50 méter az ami sztem standard általában, vagyis talán nem olyan bonyolult egy edukált guess-t tennie)
- és ha még az úszásnál érzékelné is, hogy mondjuk ha több mint fél percet állok, akkor indítson egy új mérést, új átlaggal, új résztávolsággal az eddigiekhez képest, nah az lenne az igazi..Mennyire lóg bilibe a kezem? Van bármi olyan ami teljesíti ezeket (és esetleg többet is tud)?
-
drnet
aktív tag
Sziasztok! Vettem a feleségemnek egy Xiaomi Smart Band 9 okoskarkötőt. Valamiért automatikusan kikapcsol, ha nem viseli a kezén. Ezt hol lehet kivenni belőle? Újra bekapcsolni csak a töltőkábellel lehet?
-
MC Pite
veterán
válasz
freelanced #26801 üzenetére
955ben van rendes térkép, 255 vaktérképes.
Iinstinct 3 belefér, az a leggyorsabb, legjobb, nickemre és erre keresve lesz összehasonlítás. I2 áráért best buy, de az I3 javította a fontosabb dolgokat jobbra, és jóval gyorsabb. Ha nagy kell, a 2X a két szérian között van (később jött mint a 2, de vannak fura dolgai, pl SatIq hiánya).
F6 (Elevate 4) előtti órát nem vennék sportra, esetleg pánttal használva, de öregek (szenzorpúp, akku, egészségmonitorozás) szerintem.
-
mahoni
tag
ebből 1 este rajtad van ? alvás figyelésre ? vagy leteszed ?
most csak sereie 8 am van de baszottul idegesít h reggel leveszem töltőről este 10 kor 20 % on van. nem is bírná ki h este még rajtam maradjon ... így sok értelme nincs az alvás elemzésnek .
ismerősöm vett Garmint és mondja 1 hetet kibírmondom mi van
-
mahoni
tag
Aki tényleg használ Apple Watch Ultra 2-t, mennyit bír ki őszintén az akku?
-
freelanced
addikt
válasz
MC Pite #26800 üzenetére
Köszönöm, és instinct-en belül melyik modell mit tud vagy melyiket érdemes nézni? Nagy vonalakban már láttal a spec-et, inkább személyes tapasztalat érdekelne, ha esetleg próbáltál belőle többet.
Fenix 6-7 előtti széria nem tud rendes térképet?
A Forerunnerben is van?Meglesem, köszönöm, ez navigálni is tud?
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors infókat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Call of Duty: Black Ops 6
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- Garmin tactix Delta Solar okos óra eredeti Garmin titan szíjal
- Apple Watch 8 44mm Cellular Használt/1 hónap gar./Akku 98%/p4229
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest