Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
És már megtaláltam azokat a file-okat is, amikről az itteni képek készültek.
Play nice!
-
westlake
félisten
Úgy tűnik, hogy van (lesz) "néhány" érdekes file a leak-elt csomagban (400.000+ file). Én már találtam pár napos Hopper és Ada Lovelace (test) BIOS-okat.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz warcat #37179 üzenetére
Mi köze a hivatalos bejelentésnek az árakhoz?
Vagy azt gondolod, hogy a kereskedők random irkálnak be dolgokat, mert az poén? Halkan jegyzem meg, hogy a forrás EU egyik legnagyobb disztribútora. Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az egyik legdrágább disztribútor is. Ettől függetlenül az árak valósak.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Devid_81 #37172 üzenetére
A jelenlegi információk alapján a 8 GB-os és a 16 GB-os 3070 Ti semmi másban nem fog eltérni a vRAM méretén kívül. És ez igaz a GA104-re is, meg az esetleges GA103-ra is. Vagyis inkább úgy fogalmazok, ahogy már eredetileg is kellett volna: attól, hogy másik GPU az alapja egy modellnek, egyáltalán nem törvényszerű, hogy jobbnak/rosszabbnak kell lennie, mint az eredetinek. Sőt, ha az eddigieket vesszük alapul, akkor talán még sosem volt ilyen. Ha egy modell eltér a másiktól, akkor annak egyszerűen más lesz a neve. Hiába különbözik alapból két GPU, ha az egyiket a másikhoz "állítják", akkor az a felhasználó szempontjából ugyanaz a GPU.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
A keddi 511.17-es driverben egyébként nem csak 3080-as azonosítók voltak, hanem egy 3060 Ti-é is. Ha minden igaz, az azonosítója GA103-as tartományba "esik". Ami ugye furcsa, hiszen a 3060 Ti GA104-re épül. A GA103-at csak 3080 Ti mobil GPU-kkal kapcsolatban láttam emlegetni.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Inno3D confirms GeForce RTX 3050 features GA106-150 GPU
"NVIDIA RTX 3050 with GA106-160 GPU"
A 160 elírás lesz.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz egyedülülő #25056 üzenetére
Az a baj, hogy teljesen el vagytok tévedve. Mindenféle elvárásokat támasztotok, de nem értem, hogy milyen alapon. Kínálat-kereslet. Egy tökéletes világban ez biztos úgy működne, ahogy ti elképzelitek. Én azt nem értem, hogy miért nem gondolkodtok a gyártók/kereskedők fejével is egy kicsit. Mindenki pénzből él, nem csak ti. Miért adnának valamit 100 forintért, ha 120-ért is megveszi mindenki? Ti miért nem mentek oda a főnökeitekhez, hogy jövő hónaptól 5%-kal alacsonyabb bérért szeretnétek dolgozni? Biztos van olyan ember, aki annyiért is elvégezné a munkátokat. Akkor meg? A képlet nagyon egyszerű: ha nem tetszik valaminek az ára, akkor nem veszed meg. Puffogni lehet, csak semmi értelme. Főleg, mivel eleve egy "luxustermékről" beszélünk. Számomra elég nevetséges, amikor valaki azon vergődik, hogy nem tudja megvenni a neki tetsző VGA-t. Nem is tudom elképzelni, egyáltalán mi értelme lehetne anélkül az életnek. Az ilyen embereket kiraknám néhány hónapra valami nyomortanyára. Sok-sok embernek nincs rendben az értékrendje.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz egyedülülő #25054 üzenetére
Ezt most nem egészen értem. Írtam olyat, hogy nem lehet bárkinek bármilyen véleménye? Nekem nem rémlik. Az én véleményem ugyanolyan vélemény, mint bárki másé, vagy nem? Amit leírt, az pedig nem vélemény, hanem egy alaptalan elvárás. A kettő nagyon nem ugyanaz.
Ha valaki leírja, hogy szerinte a zöld szebb szín, mint a kék, azzal érdemben nem lehet vitatkozni. Ez egy vélemény.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz egyedülülő #25046 üzenetére
Miért kellene csökkenniük az áraknak? Eleve ki beszélt árcsökkenésről? Tudomásom szerint csak ti. Az árversenyhez verseny is kell. Mivel az AMD nem prezentált versenyképes terméket, árvereseny sem lesz. Nem bonyolult.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz torma1981 #24886 üzenetére
Az, hogy neked mi a normális, nem sokat számít. Kizárólag csak neked fontos. Egy 250k-s és egy 300k-s 2080 között nincs 50k-nyi különbség.
Három ventilátoros, normál méretű PCB-s 2080-at lehet venni már ~230k-ért. Vagy most majd az jön, hogy a STRIX-eken válogatott GPU van?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
RTX 2060 349$-ért, 15-étől. Anthem-mel, vagy BF5-tel.
És ahogy láttam, 15-étől nem csak a FE, hanem a custom modellek is elérhetőek lesznek.Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Fenébe, nem is néztem, hogy "ezt" már linkeltem.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz - = Zk = - #23558 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a Ryzen NVIDIA termék. Azt meg végképp, hogy gyártanak CPU-t is.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz t72killer #23474 üzenetére
Az összes Windows 10 verzió ilyen.
Remélem nem gondoltad komolyan, hogy lesz olyan Windows verzió, amit a Microsoft majd meghagy olyannak, ami biztonsági kockázatot jelent. Nyilván a Microsoftot az érdekli, hogy a terméke biztonságos legyen, nem pedig az, hogy Pistike CPU-ja 2%-kal gyorsabb legyen, mint a javítás nélkül. A Microsoftot az sem érdekelné, hogy a világ összes Intel CPU-ja 90%-ot lassulna egy javítástól, amit az Intel publikált. Semmi köze hozzá.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz t72killer #23472 üzenetére
A HT-s "baromság" a javítás eredménye. "Javítani" úgy lehetne, hogy semmissé teszik a biztonsági rés(ek) foltozását. A 1809-nek meg mi köze az Intel mikrokódokhoz? Az Intel mikrokódokat teljesen logikusan az Intel készíti, A 1809 meg egy Windows verzió, amit a Microsoft kódol. A némi csúszással az előbb említett mikrokódokat építi be Windowsokba.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
#22885: Szerintem ő bruttó árakat írt.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Van ARMOR, meg GAMING Z, de gondolom nem véletlen, hogy azoknak csak hátulját mutatják és nincs róluk semmilyen konkrétabb információ.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
#22732: Majd ha lesz ár, meg készlet, majd akkor.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
NVIDIA GeForce RTX 2070 reviews go live on October 16th
Egy nappal a start előtt.Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz Dyingsoul #22479 üzenetére
Mutass már nekem egyetlen egy olyan hozzászólást, amiben azért vizionál bárki is magasabb árat, mert bármilyen információja volt a széria újdonságairól. A levegőbe én is tudok beszélni, meg viccesen gyógyszert ajánlgatni, de ezzel még semmit sem támasztottál alá. Árakat meg én is tudok felfelé srófolni, ahhoz nem kell sok ész.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz snecy20 #22475 üzenetére
Már bocsánat, de nekem egyáltalán nem rémlik, hogy ezt bárki megjósolta volna. Főleg nem itt. Akkor kezdett mindenki kamillázni, amikor felröppentek az első hírek az árakról. Elve nem is tudtuk, hogy ez a széria "más" lesz. Az RTX fantázianév talán másfél hónapja került a köztudatba. A RT részről a GPU-ban nem is beszélve. A legtöbben a Quadro bejelentése után kezdtek komolyabban spekulálni. Semmi olyan információ nem keringet az interneten, ami alapján bárki azt jósolhatta volna, hogy a Turing bármennyivel is drágább lenne, mint az elődei, mikor megjelentek.
Play nice!
-
westlake
félisten
Fenébe, igazából nem is akartam megvenni. No, most már mindegy, 780$-ért ajándék egy FE 2080.
Majd valakinek jól eladom itthon.Play nice!
-
westlake
félisten
Itthon egyedül ezt találtam raktárkészleten.
És találtam már MSI TRIO-t belistázva nagykerben 225k + ÁFA-ért, ami már annyira nem is rossz ár a 700$-hoz képest.
#22110: Árukeresőn néztem, de valamiért ennél a típusnál nem adta fel az iPont.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz Dare2Live #22008 üzenetére
Ezt sikerült két év alatt? Ez aztán tényleg “reinvented”.
Az új generációnak arról kellene szólnia, hogy mindenben jobb, mint az elődje. Nem arról, hogy van néhány terület ahol van egy kis fejlődés. Az RT valóban nagy lépes(nek tűnik), viszont kevés ahhoz, hogy eladják vele az RTX szériát. Körülbelül 100$-ra lehetne drágább a 2080 Ti, mint a 1080 Ti. Senki nem szólna egy szót sem.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Gondolom ti is ezt (411.63) vártátok, mint a Messiást.
Visz "mindent", nem csak az RTX-ekhez jó. Monjuk letölteni nem lehet (egyelőre).[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Dare2Live #21929 üzenetére
A lényege ez volt.
Ha nem erre gondoltál, akkor minek írsz ilyet: "És ki vesz FHDra 2080TIt?"?
Más is leírta, hogy a játékosok sokkal inkább vesznek drága VGA-t, mint hozzá illő drága monitort. A kérdést egyébként felteheted, csak egyáltalán nincs értelme.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
-
westlake
félisten
Play nice!
-
westlake
félisten
Az embereket megintcsak nem érdekli a fejlődés, ha boltban sokkal többet akarnak elkérni valamiért, mint amennyit ér.
A fejlődés azt érdekli, akit érdekel a technológia, vagy tájékozott akar maradni. Esetleg hasonló szakmában. A vásárlót az ár-érték arány érdekli. Lehet, hogy ő fejlődés szempontjából írta, amit írt, viszont az én hozzászólásomra reagált, ami pedig az ár-értékről szólt. De köszönöm a tájékoztatást (neki), én is tudom, hogy mi minek az utódja.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz keIdor #21870 üzenetére
Semmit nem jelent, hogy mi minek az utódja. Ezek csak számok. Vagy te úgy mész a boltba vásárolni, hogy nem az ára és a tudása alapján döntesz két termék közül, hanem hogy milyen számok, meg képek vannak rajtuk? Hmm.
Ha az NVIDIA a 2080 Ti-t 2050-nek nevezte volna el, akkor most tűzijátékozna mindenki a világon, hogy de jó is lett a 1050 utódja? Nem már.
A normális (átlag) ember két termék közül azt veszi, ami jobban megéri. Olcsóbb, de nem tud annyival kevesebbet, vagy többe kerül, de jóval többet is tud, mint a másik. Nem annak alapján, hogy a gyártó a piac melyik részére szánta a terméket. Ennél te azért öregebb róka vagy a szakmában, nem?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
A szivárogtatott infó és a teszt nem zárja ki egymást. A teszt nem attól lesz teszt, mert az NDA lejárta után publikálják. Mint ahogy egy eredmény sem attól lesz fake, vagy valós, hogy sérti-e az NDA-t. Fogalmakkal kellene eleve tisztába lenni. Engem nem nagyon érdekel, hogy ti milyen tesztet vagy eredményt láttatok, néztetek. Gondolom az nem is merült fel bennetek, hogy nem láttátok az "összeset", ugye? Egy szóval sem mondtam, hogy a fake eredményeket kellene tényként kezelni. Ezt ti hoztátok fel. Nem is értem, miért.
Csak magamat tudom ismételni: attól, hogy nem vagytok elég alaposak, még ne kezeljétek tényként, hogy nincs kint az interneten több valós eredmény.Play nice!
-
westlake
félisten
válasz keIdor #21839 üzenetére
Abban az esetben van igazad, ha valakinek nincs, vagy éppen jóval gyengébb VGA-ja van és most venne egy erőset. Bármilyen más esetben (meglévő 1070+-t cserélve) nem éri meg. De próbáljatok meggyőzni.
Nyilván nem gondolkodnék egy percig sem, hogy egy darab 2080-at vegyek, vagy két darab 1080 Ti-t. De nem is ezt írtam.
Az új "versenyzőknek" a legtöbb esetben az új generációt érdemes megvenniük. Viszont akinek már van, annak ott a az eladási tényező.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz keIdor #21834 üzenetére
Kiszámítható az. Minél nagyobb a felbontás, annál hatékonyabb a második kártya. Az tény, hogy alacsonyabb felbontásban néha csak 30%-ot ér. Viszont a 2080 ami jóval drágább, mint a 1080 Ti eleve nem sokkal gyorsabb, mint az a 30%, szóval nincs miről beszélni. Oké, ott a fogyasztás, de az meg nem olyan (akkora) tényező.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz t72killer #21824 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy kiknél van a termék (és mire használják azt). Az árat a piacon fellelhető mennyiség és nyilván az eredendő érték szabja meg. Ha a bányászok "kiöntik" a használt kártyáikat (miért tennék?), akkor sok lesz a piacon, ergó lesz árverseny. Ha nem lesz a piacon kártya, akkor fel lehet nyomni az árat. Vagy valamit rosszul látok?
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz BoWDaN #21818 üzenetére
Folyamatosan drágulni fog, mivel közel sem fognak annyian RTX-et venni, mint amennyit az NVIDIA szeretne eladni. Az emberek az idő előrehaladtával be fogfák látni, hogy nem ér annyit annyit a 2080 (a Ti meg végképp), amennyibe kerül. A jelenlegi 1080 Ti tulajdonosok nem fogják eladni a kártyáikat (ahogy azt kellene, ha kijön egy új generáció és váltanának). Mivel a piacról lassan el fog tűnni az összes erős Pascal, a néha-néha felbukkanóak ára ebből kifolyólag magas lesz.
#21820, #21821: Spekuláció. Egyáltalán nem valószínű, hogy így lesz. És nem is lesz.
#21822: Pontosan.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Twitteren valaki ezt csipogta:
"In other news, reports are coming in that the power consumption for Turing cards increase dramatically when overclocked."
Kiderül, mi igaz belőle. Reméljük valaki csak benézett valamit...
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Bizonyítsam be valaminek a nemlétezését? Szerintem ezt gondold már át megint... aztán újra és újra addig, amíg rá nem jössz, hogy badarság, amit írtál.
Látom, azért rendesen beképzeltétek ezt az egész dolgot. Végig sem olvassátok, hogy miről volt szó, vagy miről van szó. Az egész az azzal kezdődött, hogy válogat-e bárki is tuning szempontjából GPU-kat. Most meg már ott tartunk (te is ezt írod), hogy szerintem semmilyen tesztet nem végeznek egy kész terméken. Soha, egyszer sem írtam ilyet. De csak gratulálni tudok mindannyiótoknak!
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Tehát bizonyítékként linkeltél egy PH-s cikket, aminek az "alapja" a Gigabyte? Köszönöm, teljesen meg vagyok győzve. Kértem, hogy írd le, hogy működik a dolog, hiszen azt állítod, hogy van ilyen. Nem tudod, hogy működik, de van ilyen, hiszen ezt állítja a Gigabyte. Tiszta sor, ezzel a gondolatmenettel nem tudok vitatkozni (igazából nem is akarok). Te biztosan olyan ember lehetsz, aki mindent elhisz, amit leírnak az újságban. Mondjuk lehet így is...
De mint mondtam, vásároljátok csak a válogatott GPU-s kártyákat. Én csak örülök neki, ha a gyártóknak több pénzük van. Nekem ettől mondjuk nem lesz, de nekik legalább igen. Megyek sorozatozni, legalább addig sem irkálok ide baromságokat.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz TTomax #21726 üzenetére
Ennek semmi értelme. És nem is lenne értelme. A referencia kártyák hűtése szar a custom hűtésekhez képest. A hatékony tuning alapja a jó hűtés és a novelhető vGPU. Minek tennének top GPU-kat olyan kártyákra, ahol a hűtés az egyértelműen szűk keresztmetszet? Máris nem top GPU, ha nem lehet az "egekbe" emelni a GPU sebességét, mivel túlmelegszik a kártya.
Erre van bármi bizonyíték, vagy ez is csak ilyen városi legenda, amit valaki elkezdett terjeszteni? Mert az ilyenek a kedvenceim.Vagy csak félreértettelek és arra gondolsz, hogy mivel a kiadás előtti tesztelők FE modelleket kaptak, az NVIDIA azt akarta elérni ezzel, hogy jobb legyen a véleményük a kártyákról, mert jól (jobban) tuningolhatóak? Mint annó az Intel az ES processzorokkal? Mert ez az Intel processzoroknál már réges-rég nem így van. Azokat a CPU-kat valóban válogatták, mielőtt kiosztották őket. Ha így értetted, akkor arra nem tudok mit mondani. Lehet. De ez nem jelenti azt, hogy az összes FE-n jobb a GPU, mint a custom modelleken.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
ASUS Announces Its NVIDIA RTX 2070 Graphics Card Lineup
Legalább ezek valódi képek. És ahogy azt már a szemfülesek észrevették, nincs rajta NVLink csatlakozó. Magyarul ez csak a 2080-as kártyák kiváltsága. Vagy csak az ASUS "vicceskedik". Én az előbbit tartom valószínűnek.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Raymond #21709 üzenetére
A CPU egy egyedülálló hardver, amit Géza néni is tud tesztelni a sufniban. Nyilván egy komplett gép részeként. Egy GPU-t nem lehet tesztelni, csak egy VGA részeként. Olyan értelemben, ahogy ti értitek, persze.
#21711: Lehet, hogy utána kellene néznem, de a tesztelés, mint fogalom, egy elég tág dolog.
De mint mondtam, elengedem a dolgot. Vegyétek csak a válogatott GPU-kal szerelt VGA-kat.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Dyingsoul #21706 üzenetére
Komplett VGA-kat tesztelnek, nem GPU-kat. Ez nem olyan bonyolult. Egy GPU-t nem lehet tesztelni panel nélkül. Ha nem az adott panelen van, akkor máris nem ugyanaz a környezek. Tudomásom szerint a minőségellenőrzés mindenféle *szkópos mutatvány, nem pedig valódi teszt.
Részemről elengedtem a témát, mivel amúgy sem tudok semmilyen bizonyítékkal szolgálni. Csak logikusan gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Ott a válasz a #21701-ben. Erre próbálok rávezetni mindenkit, de ahogy látom, nem sok sikerrel.
Nem tesztelnek GPU-t, mert NEM lehet GPU-t tesztelni (se váloganti)! VGA-t tesztelnek, mert azt lehet tesztelni és azt lehet válogatni! Pont.K|NGP|N egy olyan személy, aki az LN2-es tuningjaival hívta fel magára a figyelmet. Jó ideje már besegít a VGA-k tervezésébe az EVGA-nál (részben ott dolgozik). Mivel ért hozzá annyira, a valódi tervezésben is részt vesz.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Dare2Live #21700 üzenetére
Erről mutass légy szíves egy dokumentációt, vagy egy cikket. Lehet, hogy így logikus, de gondolkozz már el azon, hogy hogyan is lehet egy GPU-t tesztelni panel nélkül. Komplett panel nélkül! Tényleg kíváncsi vagyok, hogy szerintetek ez mégis hogyan kivitelezhető.
Tudjátok ti, hogy mennyit ront egy ilyen chip minőségén, ha "lemelegítik"? Vagy hogy ennek milyen költsége van, akár még gyártó szinten is? Szerintetek a gyárban ráforrasztják egy panelra (akármilyen panelra) a GPU-t tesztelik (válogatják, persze), majd leforrasztják szelektálják, hogy egy mehet az XTREME panelekre, az meg a sima panelekre, majd újból felforrasztják? Tisztában vagytok egyáltalán a gyártási folyamattal? Pontosan eleget keres az NVIDIA egy GPU-n ahhoz, hogy ha 1000 darab kész kártyából nem működik 10-20 darab (1-2%-os hibaarány), akkor azt jóváírja egy "gyártónak". Az a baj, hogy egyáltalán nem gondolkodtok logikusan.Play nice!
-
westlake
félisten
Azon esetleg gondolkoztál már, hogy amennyivel drágább egy általad említett kártya, akkora haszonból simán belefér, hogy például minden hatodik kártyát kukázzák (odaadják a rokonoknak), mert nem üti meg a szintet? K|NGP|N egy személy, nem pedig gyártó. Az EVGA a gyártó. A GTX 1080 Ti K|NGP|N boost órajele 1695 MHz, az MSI GAMING X TRIO-é pedig 1683 MHz. Jóval magasabb órajel? Hol? A boost órajel feletti sebességet semelyik gyártó nem garantálja, amiatt reklamálni nem lehet. Nézd meg mennyibe kerül egy MSI és egy EVGA K|NGP|N kártya.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Mutass nekem egy olyan listát/tanulmányt/bármit, ami azt bizonyítja, hogy a nem válogatott (tételezzük fel, hogy valóban van válogatott) GPU-k nem mennek olyan jól, mint az állítólagos válogatottak. Ha nem tudsz ilyen bizonyítékkal szolgálni, akkor mégis mi alapján mondod, hogy válogatottak? Mi bizonyítja ezt? Mi bizonyítja azt, hogy egy állítólag válogatott GPU (VGA) nem a minőségibb panel (komolyabb tervezés) miatt megy jobban? Tudomásom szerint nincs olyan gyártó, amelyik ugyanazt a panelt használná egy nem válogatott GPU-hoz, mint a válogatotthoz. Szóval még egyszer kérdezem: mi a bizonyíték?
És most ne gyere nekem egy, vagy két példával, hogy egy Gigabyte XTREME jobban ment, mint egy sima AORUS, mert pillanatok alatt találok egy gyorsabb AORUS-t, ami máris borítja az elméleted.
Ja és még mindig nem árultad el, hogyan is válogatják a GPU-kat. Nyilván tisztában vagy a folyamattal, ha már ennyire meg vagy győződve a válogatás tényéről.#21689: Az is érdekelne ám, hogy szerinted hogyan zajlik egy ilyen teszt. Szakmázzunk kicsit.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Raymond #21675 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez így lenne. Ha manuálisan is lehet módosítani a GPU sebességét, akkor azt a BIOS is tudja módosítani. Szép is lenne, hanem tudná, hiszen akkor a turbo sem működhetne. Én azt tudom csak elképzelni, hogy az NVIDIA tiltja meg, hogy az olcsóbb GPU-kat olyan VGA-kra rakják, amiket a gyártók tuningolva adnának ki. Ha hardveresen lenne tiltva, akkor manuálisan sem lehetne tuningolni. Ráadásul annyit nem érhet az egész, hogy emiatt állítsák át a gyártósort.
Azt meg végképp nem hiszem, hogy a drágább darabok bármennyire is válogatva lennének. Ezzel foglalkozni régen nem éri meg a gyártóknak.#21678: Nem tettem, ez van.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
ASUS GeForce RTX 2070 ROG STRIX series
Semmi extra, a szokásos doboz+VGA grafikák.TechPowerUP explains the difference between Turing A and non-A GPU variants
Ez viszont annál érdekesebb. Az oké, hogy vannak gyárilag tuningolt modellek is (ilyen kb. az összes custom modell), de a tuning mértékét a BIOS határozza meg, ahogy a turbo működését is. Miért kell ezért kétféle GPU? Mindenesetre érdekesen hangzik, majd "ráfekszem" a témára.Meg van itt nekünk új GPU-Z verzió is, full Turing supporttal. Legalábbis ami a "jelenlegi" modelleket illeti. Az alábbi viszont sokkal érdekesebb: "Added support for AMD Vega 20".
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Ez most már a "milyen VGA-t vegyek" topik.
Play nice!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest