Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdey_a
addikt
Jaaa... hogy az alaplapon.
Mert ugye minden alaplapon van piros led, meg minden alaplapon ugyanazt jelenti...
Kicsit több infót plíz.
Addig is annyit tudok mondani, hogy pl. egy Matsonic alaplapon a világító led csak annyit jelent, hogy a lap áram alatt van, a memóriákat kéretik nem piszkálni.Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz Happy Jr. #462 üzenetére
Na üdv mindenkinek!
A sógor gépe végre működik jól.
A probléma megoldását a videokártya driverének frissítése jelentette.
Nálam azért ment jól a kártya, mert a gépemen volt még egy frissebb ati driver a régi karim maradékaiból és azt telepítettem. A másik gépben viszont a gyári cd-ről lett telepítve.
Valószínűleg hibás a gyári driver, mert azzal az én gépemben is fagy.
Szóval a legfrisebb catalyst megoldotta a kérdést.
Köszönöm mindenkinek
(Most már csak az én mamória problémámat kell orvosolni )Vérboci
-
erdey_a
addikt
Na üdv megint...
Szóval a sógor gépe nem akarja az igazságot. Félig új, félig pedig az én használt cuccaimból raktam össze neki.
A jelenség: Windows elindul, pár percig lehet tenni venni, majd mondjuk egy word indításnál megfagy az egész. Az egeret lehet mozgatni, de csak jobbra balra. Aztán újraindul.
Máskor meg jó minden, de bármilyen 3d-s alkalmazás (forma 1 vagy 3d mark 03) indítása esetén fekete képernyő, majd vége. innen csak resettel lehet továbblépni.
A memória (512 PQI) és a videókari (Connect3D radeon 9550) vadi újak, az alaplap (asrock K7vt4a+) és a proci (socket a sempron 2500+) egy héttel ezelőtt még az én házikómban működtek szépen.
A videókari és a memória az én jelenlegi gépemben szépen működik. Már egy órája nyúzom őket, mindne hiba nélkül.
Lehetne tehát a problemo az alaplap vagy a proci, de mint mondtam, azokat együtt szereltem át egyik házból a másikba. Kiszerelés előtt 1 perccel még működtek.
Mi lehet a baj?????Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz Sir Riccio #435 üzenetére
2800+-os sempron nem támogatja a CnQ funkciót, így le is van tiltva...
A 256-os rammal be sem bootol, pedig az egyoldalas...Vérboci
-
erdey_a
addikt
Hát köszi... akkor azt hiszem, hogy szerdán bemegyek a boltba, vázolom a problémát, aztán ha azt mondják, hogy le lehet gariztatni, akkor szétkapom a gépet és beviszem nekik...
Jövő héten kiderül...
Illetve még megpróbálok egy ugyanilyen samsung memót szerezni, mint az enyém. Ha azzal megy párban, akkor csak inkompatibilitás. Ha nem, akkor...Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz Rez_Grof #428 üzenetére
Ahogy az offben is leírtam, a válogatás oké lenne, de azt gondolom, hogy elég sok emberke vásárolja ezeket a samsung csipes olcsóbb ramokat.
És ha válogatós lenne, akkor önmagában sem vinné a ramot. De ha csak egy modul van benne, akkor megy, Ha kettő, akkor nem...
Szétszedni, összerakni, cserelapra várni... VÁÁÁÁÁÁÁ
szerk: Ha most leveszem a hűtőt a prociról, akkor kell vennem rá új pasztát? Vagy ami rajta marad a hűtőn meg a procin az jó lesz?
[Szerkesztve]Vérboci
-
erdey_a
addikt
No... BIOS frissítés rendben lezajlott, de a helyzet változatlan.
Most is végigpróbáltam az összes lehetőséget, de a 256-ossal sem egyedül, sem párban nem bootol, illetve az 512-esek sem mennek együtt, csak külön külön.
Az én memóim szarok, vagy azért ennyire nem kéne válogatni a lapnak?
Visszavigyem?Vérboci
-
erdey_a
addikt
Az a lényeg, hogy válaszol valaki
Szóval csak akkor van gond, ha manuálisan nagyobb időzítést állítok be, mert ha auton van, akkor a lap gondolom a lassabbikhoz szinkronizál nem?
Ez mondjuk nem magyarázza meg, hogy a 256-os modullal miért nem indul el. Másik gépben (K7-es Asrock) frankón műxik minden.
Leszedtem közben az új biost. Megpróbálom frissíteni. Még sosem csináltam ilyet. Ha egy fél órán belül nem vagyok, akkor nagyot szoptamVérboci
-
erdey_a
addikt
válasz Rez_Grof #420 üzenetére
Mennyire befolyásolja az én problémámat, hogy az 1.8-as Bios (1.7 van most) támogatja a 939 tűs újabb revíziójú procikat?
Nem hiszem, hogy segítene bármit is.
A kérdésem inkább az, hogy jelenthet-e alaplap problémát a vázolt helyzet, vagy nem.
Az alaplapnak mennie kellene két különböző memóriával?
Mi van akkor, ha a két memória időzítése más és más?Vérboci
-
erdey_a
addikt
A PQI-n PQI chipek vannak. De az nem az én memóm amúgy, a sógorom gépébe szereltem be, csak a teszt végett vettem ki.
Nekem egy 512 és egy 256-os ''brand'' samsungom van, ami eddig vígan ment egy Asrock K7VT4A+ lapban, de a jelenlegiben Asrock K8 Upgrade VM800 nem akarnak együtt menni. De mint mondtam, A PQI sem akar senkivel sem közösködni.
Rez_Grof: Asrock K8 upgrade VM800 alaplap. A BIOSban tudom, hogy hol vannak ezek , csak nem tudom mire jók, illetve milyennek kellene lenniük.
Megjegyzem, a 256-os memóval a biosig el sem jutok.Vérboci
-
erdey_a
addikt
Naszóval...
Új táp a gépben, sípolás, ciripelés megszűnt és még csendesebb is mint az Acorp volt
A probléma viszont továbbra is fennáll. Az már biztos, hogy a táp jó. (350W vadiúj FSP amúgy)
A proci a helyén, hűtés megy. Csak a memóriával lehet gond, gondoltam.
Hosszas próbálgatás után a következő tapasztalatokat szűrtem le.
A gép bármilyen tetszőleges 2 memória behelyezése esetén nem bootol, vagy ha bootol, akkor a windows indításánál restart, vagy fagyás.
A következő memókkal próbálgattam, minden lehetséges kombinációban: 256 Samsung, 512 Samsung, 512 PQI. Párban tehát sehogy nem indul, illetve a 256-ossal önmagában sem. Ha csak az egyik v. másik 512 van benn (bármely foglalatban a kettő közül) akkor minden szép és jó.
Kérdem én, mitől van ez? Alaplap? Vigyem vissza garanciába? Zsír új... (2 hetes lesz)Vérboci
-
erdey_a
addikt
Üdv...
Miért van az, hogy ha az elosztó kapcsolóját kinyomva teljesen áramtalanítom a gépemet odahaza, új bekapcsolásnál (elosztó, aztán gép) a gép felől halk ciripelés hallik , a ventik felpörögnek, HDD led világít, de kép nincs, és megfagy minden. Kikapcsolni csak az elosztó kinyomásával lehet. 3-5 ilyen kör után elindul a gép.
Ha nem áramtalanítok teljesen, akkor ez a probléma sosem jelentkezik.
Van annak valami köze, hogy az ábrán látható jumperek hogyan vannak?
[link]
[Szerkesztve]Vérboci
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Riasztó topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Path of Exile 2
- Delta Force (2024)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- IMac 24 Zöld
- Norton 360 Standard 10GB 1 felhasználó 1 készülék 12 hónap (elektronikus licenc) liszensz serial key
- Mini PC Giada D360 Series
- Intel PC , i5 8500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 240GB SSD , 1TB HDD
- Gamer Ryzen 5600X/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/256GB/1TB/550W/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Retro netezős PC (monitor + bill, egér igény esetén)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest