Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Facebook és Messenger
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #38208 üzenetére
Elképzelhető ok lehet a táp is, igen. Mondjuk akkor inkább a feszültség beesése, ami valószínűbb. Korosabb lapoknál maga a lap elektronikája tud ilyet okozni.
(#38209) santa clause Akkor a boot lemezek prioritásánál volt a kutya elásva Lényeg, hogy működik.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #38189 üzenetére
Gondolom friss indítás után lőtted a képet. Hagyd pár percig, utána nézd. Felteszem a trim engedélyezve van csak idő kell még beolvas minden adatot.
A rendszer beakadását, nemcsak a rendszer lemez hibája okozhatja, de bármely másik lemez is. Mondjuk a kép alapján az látszik, hogy a rendszerlemez (ssd) lekapcsolása okozta sokszor a problémát. Érdemes lehet a táp másik ágáról megtáplálni az ssd-t, ellenőrizni, hogy stabilan üljön a sata vezeték mindkét vége. Ha a HDS-ben a kommunikációs hibák száma továbbra is emelkedik, tanácsos lenne egy másik táppal is pár napig használni a gépet, mert félő, hogy a táp feszültség csúcsai vagy szakadozása nyírja ki az ssd-t.
A többi lemezre is nézz rá, illetve használd úgy a gépet, hogy minden egyéb lemezt lecsatlakoztatsz. Ha akkor nem áll fenn a hiba, meg is lesz a felelős alkatrész.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #38193 üzenetére
Szerintem Hamilton unfair.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #38189 üzenetére
Ez gáz, +trim se megy, le van tiltva az oprendszer frissítése? Meghagynám MrDerekasnak
(#38188) valcsak98 próbáld a ramokat másik lapban, ha hibátlanul mennek, akkor nézd meg még egyszer a 2. slotot: kifújatni, zsírtalanítani...
[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #38183 üzenetére
"hang eltorzul" Ez alapján lehet ssd, hdd, merevlemezvezérlő is. Milyen ssd/hdd van a gépben, és nézve van HDsentinellel?
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #37962 üzenetére
Több különböző forrás van, amit linkeltél azt nem használtam még, ha jól értem kell neki egy linux telepítőkészlet.
Én ezt használom, de nyilvánvalóan mást is lehet.
Jobban jársz ha linux topicban próbálkozol vele, biztos hamar kapsz választ.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #37949 üzenetére
dugo_ javasolta a live linuxot....
-
cintula187
addikt
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #37942 üzenetére
Ha PUGB alatt összeomlik a játék, de a perifériák mennek, az nagy valószínűséggel más hiba.
Nézd, én javasoltam neked hogy mérd meg a délihíd hőmérsékletét, nem sikerült, de szerinted forró. Kértem, hogy próbáld hűteni. Egy kb. 4*4cm hűtőbordáról van szó amire vagy rászerelsz egy kismérető ventit vagy a gépházba applikálsz be egy nagyobbat amit pld gyorskötözőkkel rögzítesz, ez esetben fújja a levegőt! Az hogy a ház ventilátorait cserélgeted nem hiszem, hogy eredményre vezet. Nem tudjuk mérni a hőmérsékletét, mitől lennénk biztosak abban, hogy csökken?
dugo_ is javasolta a live linuxot, ami nagyon jó ötlet, mert ki lehetne zárni egy lehetőséget.
Egy helyben topogunk. Sajnos nincs univerzális megoldás a problémádra.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #37939 üzenetére
Azt azért érzed, hogy ez csak „maszatolás”?
Próbáld hűteni, szerelj rá ventit, ha nem megy akkor irányíts rá egyet. De még mindig nem tudjuk mennyi a hőmérséklete, és mennyire megy le.
szerk: (#37940) dugo_ Live cd az egy jó ötlet[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz cintula187 #37939 üzenetére
Milyen gyakran csinálja? Ha van fél-egy napod rá, akkor dugj be egy pendriveról futó live linuxot és használd azt egy ideig. Ha így is eldobja, akkor a winhez köthető szoftverhibát kizártad.
Ha melege van, akkor próbálj ráállítani egy ventit mondjuk fix 5-7V-ról. Vagy közvetlenül molexről, vagy ha van szabad aljzatod, akkor lapról is vezérelheted.
Felmerülhet az is, hogy megadta magát vagy a flipchip vagy a tokozás alatti bga forrasztás. Ilyen esetben a teljes hídcsere segíthet, bár az már erősen gazdasági totálkár kategória.
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #37937 üzenetére
Kapcsold ki a gépet földeld le magad (fogd meg a vízcsapot vagy a fűtéscsövet ahol nincs festve) majd fogd meg a délihíd bordáját (óvatosan) ha nem égeted meg magad akkor nagy valószínűséggel nem az okozza a bajt. Lehet hogy forró!
A hőmérő azért jobb lenne.[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #37934 üzenetére
Nem, pont fordítva.
Megelőztek.(#37935) dugo_ Igen a déliről beszélünk... a (#37925) hozzászólásban elírtam
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz cintula187 #37934 üzenetére
Fordítva.
A perifériákért pedig a déli híd felel, nem az északi.
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #37932 üzenetére
Sajnos nem, és a bios sem.
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #37927 üzenetére
Déli bakker, valóban elírtam
Egy rossz táp lassan kinyírja az alaplapot, de így látatlanba kijelenteni hogy ez áll fent nálad nem lehet.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #37924 üzenetére
Szia!
Szellőzik: kipipálva.
Északi híd túlmelegszik: (lehetséges ok) ???.
Megmérni infra-hőmérővel a legkönnyebb, de biztos van valami lehetőséged, digitális hőmérő, időjárás állomás külső érzékelője stb.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz cintula187 #37900 üzenetére
A ház amiben van jól szellőzik? A Southbridge hőmérsékletét meg tudnád mérni?
Szerk: indítás után 5 perccel meg félórával.[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #37809 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy mondjuk a numlock bekapcsolva világít-e eldobálás után, illetve hogy a rendszer eközben valóban fut-e. Kicsit irányt szabhatna a ködszurkálásnak.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #37807 üzenetére
Nincs alulfeszelve a proci? Mikor eldobálja a perifériát, azokon kialszanak a fények is és a rendszer ugyanakkor megy tovább, vagy kifagy és ezért kell resetelni?
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #37008 üzenetére
Vagy szimplán rossz az usb aljzat, vagy az alaplap usb vezérlő része.
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #36453 üzenetére
Táp lehetne? Unigine heaven benchmark fut...eddig gondtalanul. Alaplapot nézzem meg rendben vannak -e a kondik?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) + Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP Elitedesk 800 G2
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest