Új hozzászólás Aktív témák

  • Alg

    veterán

    válasz pigsty #1074 üzenetére

    Szia!

    Katonai bakancsot, surranót inkább ne! Tavaly volt szerencsém látni a hatását, mikor az okt.23-i túrán már Lajos-forrásnál (10km...) erősen fájlalták a lábukat a kiskatonák... 40-es volt a túra.

    Ha "Örök élet +1 nap" kell, akkor Meindl, HanWag bakancsok (ITT) akciózzák a Mendl-t.

    Ezek nyilván viszonylag drágák (30k+, de inkább 50...), de megfelelő karbantartás mellett akár évtizedekig veled maradnak (talpaltatni is lehet ha elkopik, igaz az sem olcsó de kevesebb mint újat venni).

    Vízállóság: a membrános (90%-ban Gore-Tex, GTX) vízálló-lélegző, de használattól függően 3-5 év alatt "elkopik" a membrán és hajlamos beázni. Ellenben a gyöngyvászon betétek miatt könnyebb, és talán kicsit szellősebb is a full bőr vízállóknál.

    A full bőr bakancsok időtállóbbak, ha karban vannak tartva (wax) - ellenben kicsit talán melegebbek, és jóval nehezebbek-merevebbek mint a gyönygvászon-membrán kombó.

    Egyébként meg szerintem legjobb bemenni egy nagyobb túraboltba (Mountex, Overland, Nomád, Multinav, Tengerszem, mi van még?) és próbálgatni. Általában hozzáértő eladók is vannak az említett helyeken, akik segítenek.

    Ja igen, hó-sár ellen egy kamásli is sokat segít :K

    térkép-ügyben: TuHu

    [ Szerkesztve ]

    "I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Új hozzászólás Aktív témák