Új hozzászólás Aktív témák

  • X Factor

    addikt

    válasz Timer #20077 üzenetére

    Ha free ESXI-tek van, akkor az API zárolt, gondolom ezért próbáljátok körbetákolni vmi megoldással.

    Csinálhatsz ilyet, amit leirtál, csak épp restore esetén lesz pislogás, mert max fizikális szerverre tolod vissza.

    Thin volume prov esetén, ha a limitbe belefér túlnyulhat.

    DE, normális backup esetén magát a vmdk-t mented a vStorage API-n keresztül egy aktuális snapshot img keretében, amit 2 kattintás utána visszaüzemelni.

    Lobbizd ki a sima essentials kit-et és minden problémád megoldódik, anélkül egy rémálom vmware-t backupolni. Én anno inkább egy scriptttel leszedtema host-róla vmdk-t és a configuration file-t ssh-n, de erre se büszke nem vagyok se nem dicsekednék vele egy állásinterjún. Egyszerűen szembe megy minden best practice eljárással.

    Mióta essentials plus kit-tel viszem a legnagyobb helyet aholb edolgozok, azóta meg el se tudom képzelni, h. ezt miért nem előbb léptem meg...

    UI.: Nyilván nem ökölszabály de az én kkv-s virtualizálási tapasztalatom alapján, 1 host esetén w2016 és hyperv, ha nagyobb az infrastruktura akkor jöhet a vmware essentials kit, de itt is egyszer érdemes azt az 5k euro-t rászánni a plus kit-re.

    Efölött pedig amihez jobban értesz és ami jobban belefér a büdzsébe, de általában a 10+ host-os rendszerek már amúgyis futnak vmelyik virtualizációs platformon.

    [ Szerkesztve ]

    Make things work

Új hozzászólás Aktív témák