Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Timer #10889 üzenetére

    Sajnos ezzel az IP reservation-el még nem volt alkalmam találkozni, de majd már érdeklődés képen utánanézek és ha lehet, akkor ki is próbálom, csak időm és alkalmam legyen rá.
    Amúgy nálam ha már DHCP szerepet is ellátna a szerver, akkor én azt tenném meg átjáróként is, vagyis az internet rajta keresztül jönne, de még annak a beállításával is bajlódni kellene.

    brd: Igen ám, de itt jön a képbe amit VeryByte írt, hogy ha elsődleges DNS-ként állítom be a belső szerver címét, akkor nem azt kellene először megkérdezni?
    Meg a vicces az, hogy ugye rátalál (ha nem találna rá, akkor nem kérné a hitelesítő adatokat a tartományhoz való csatlakoztatáshoz), de csatlakozni már nem tud hozzá, bár lehet ennek így kell lennie, de ugye még új vagyok ebben, így annyira nem értek hozzá.

    Meg amúgy közrejátszhat az, hogy a router LAN-portjain vannak a csatlakozások? Tehát úgy értem, hogy egyik LAN port a másik LAN porttal nem teljesen ugyan úgy kommunikálna mint ahogy ez egy switch esetében van?
    Mert a routerben van egy csomó portbeállítás (L2 Switch --> VLAN, Port Mirroring stb), ami gondolom közrejátszat abban, hogy a dolgok nem történnek meg úgy, ahogy kellenének.
    Bár sajnos nem tudom, hogy ezek a beállítások mire jók igazából és mi van, ha alapon vannak hagyva a beállítások, de ezért is kérdeztem rá.

Új hozzászólás Aktív témák