Új hozzászólás Aktív témák

  • FerNandor

    őstag

    válasz toldy #18280 üzenetére

    Jamie Hyneman :C

    ha dízelt veszel, nagyon figyelj oda. vidd el egy bevizsgálásra, ahol rádugják számítógépre, ezt írták is. ha mész márkaszervízbe, (vagy szervízbe, ahol van Clip), több km-en keresztül az jó, mert olyat is olvastam valahol, hogy a számítógépes ellenörzést is megbuherálták. gyorsan kitörölték a hibakódokat, gyújtáson ismét rádugták az eszközt, akkor már hibátlan volt a gép. utána meg beindításnál szép lassan viszajön majd minden hiba.
    szóval legyél ott és nézzed, mit buherál a gépen.

    vidd tesztvezetésre az autót, amit tervezel megvenni. nyugodtan pörgesd el mondjuk 4 ezerig üzemmeleg motornál, mondjuk 3-ban (padlógázzal). szépen minden gond nélkül kell gyorsulnia, nem jó, ha bevillan valami lámpa, pl olajnyomás, meg egyéb rendellenességek vannak.
    meg közben, ha tudod, figyeld, hogy füstöl-e, és milyet.

    az idös bácsi az utóbbi 4 évben használta az autót, elötte lehet, hogy akkor az unokáé volt, meg még 3 másik tulajé. Aki 150ezernél cserél porlasztókat és beírja, "hogy cserélve lettek, most már minden szuper," az szerintem nem ért hozzá és azt hiszi, hogy ezzel jót mond. 150ezernél nem szokás porlasztót cserélni..
    mert aki meg el akarja adni a roncsot és cserélte a porlasztókat, turbót stb, az nem fogja ezt reklámozni.
    érdemes amúgy ránézni a motortérre is, szokott látszani, ha gyáriak a porlasztók meg a környékük.
    nekem mondjuk nem tetszik, meg sok buherálás van a beltérben.
    a mákaszervízes lekéréssel meg nem biztos, hogy sokra mész, lehet, hogy 2x volt márkaszervízben utoljára 2004-ben..
    max az NKH-tól tudsz kérni kérvényben egy olyat, hogy az adott rendszámra mondják neked meg a elözö müszaki vizsgáknál a km-óra állást, pár ezer forint, viszont 1-2 hét, mire megkapod..

    meg nem kell megijedni a dízeltöl, nem mindegyiket cégesnek veszik, azért mert kisköbcentis és keveset fogyaszt.
    ha nem találsz jó autót, akkor inkább várj még és figyeld a használtautót. Amikor mi néztünk tavaly autót, 1.5 hónapig kb ugyanazok voltak fent. 1 max 2 jött fel akkor a hahura, de azokat pár napon belül el is vitték, szóval, ha ttalálasz egy ígereteset (magántulajtól föleg), azonnal telefon és irány megnézni :)

    "A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

Új hozzászólás Aktív témák