Új hozzászólás Aktív témák

  • radio100jozs

    őstag

    Érdekes tapasztalat lett a Telenor Hipernet szoftveres Huawei e5186 asztali router kapcsán.
    Mint tudott a Telenor teljesen belenyúlt a szoftverbe, és nem elég, hogy lebutította, de olyan korlátozásokat emelt bele, ami megakadályozza a más hálózati teljes körű használatot annak ellenére, hogy ki lett függetlenítve a készülék.

    1, Csak a Telenor előfizetői sim kártyával működik teljes körűen a készülék
    2, Telenor feltöltős kártyával régen sem, most sem működik. Hálózat esetében csak akkor jelentkezik fel, ha fixen 2G, vagy 3G-re állítom, de mobilnet akkor sem megy rajta a net apn megadásával. A 4G hálózatra nem jelentkezik fel. Ha automatikusan hagyom a hálózati módot, akkor felmegy 2G, ledobja, felmegy 3G ledobja, és ezt csinálja a végtelenségig, csak akkor tud bejelentkezni a hálózatba, ha fixen beállítom a hálózatot, de a 4G akkor sem megy.
    3, Telekom kártyánál nem használható a B20-as sáv, ami össze függ a fenti 2-es ponttal, mivel a faluban lévő tornyon a 4G a Telekomnak van B20-on közösködve a Telenorral, de legközelebbi városban van csak Telekom 1800 MHz-es 4G-je, arra engedi fel a Telekom, elég hitvány jelerősséggel, de fogható Telenor 1800 MHz-es 4G meg nincs.

    Ez ügyben most panasz teszek a Telenor felé, aztán meglátjuk mi lesz a folytatás, mert ez egyértelműen a fogyasztók megtévesztése, mert az előfizetői szerződésben nem volt ilyen feltétel, hogy a készülék nem csak más hálózaton, hanem akár saját hálózaton is korlátozottan használható.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák