-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
iXuf
tag
Az utóbbi napokban többször (és sajnos egyre gyakrabban) tapasztaltam, hogy a gprs kapcsolatom hivatalosan nem szakad meg, ugyanakkor néha percekre nem jön lefelé adat. Mindezt két gépen, két településen (cca 60 km), telefonon és usb modemen keresztül is. Valami tipp, hogy ez mi lehet? Esetleg beállításbeli probléma?
-
1010
őstag
azt
szertném tudni ha veszek egy panonos akrit
asszem praktikum vagy mi turost ami olyan mint adominó kari
akkor azon ugye van internet Tehát tudk vele http protokollokat Is megnyitni?
és csak az adat forgalom után fizetek?
és mindezt ráköthtem a gépre mint modemt és akkor aznon is lesz net bivajbasznádon?
50mb korláttal
ez tényleg ien ecceru lenne itten
hogy csak a tfos ien ge_i hoGy nem lehet ezt nála alap kártyás csomagba
[Szerkesztve]
-
MODERÁTOR
(Kicsit fogalmazhatnál összeszedettebben.. )
Egyébként, igen, megvásárolod a Praktikum csomagot, megrendeled rá a Mobil Adat 50 szolgáltatást, így 2000 Ft-ért 50 megabájt erejéig WAP-olhatsz/netezhetsz, utána forgalmidíjasra vált. Bővebbet ezen a [link]en olvashatsz.Xiaomi 13T
-
EQMontoya
veterán
szaporiccsa meg a pannon a roaming percdijjait... hivásfogadás lengyelországban vmi 110/perc, hiváskezdeményezés meg vmi 250ft/perc volt... bzmg.
Same rules apply!
-
laser-x
csendes tag
válasz Viktor0610 #2103 üzenetére
Apropó mobiladat 50:a benfentesektől kaphatunk-e infót,hogy a szolgáltatásban lesz-e változás. Ui.a vodafonnál 2000-ért 200 megát adnak.vagy rövidtávon a tisztelt ügyfél jobban jár,ha számot hordoz?
-
MODERÁTOR
laser-x:
Egyelőre nem tudok ilyenről, de -gondolom- nem maradnak így a jelenlegi csomagok, hisz' nem igazán versenyképesek ezek az árak.
EQMontoya:
A roamingdíj csökkentés mindhárom szolgáltatót érinteni fogja, nagyon kedvezően!Xiaomi 13T
-
EQMontoya
veterán
válasz Viktor0610 #2106 üzenetére
azt vágom, csak azt nem tudtam, h most ilyen kurtadrága, aztán amikor megláttam a számlát...
Same rules apply!
-
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Viktor!
4 sim kártyás céges előfizetésünk van, most telt le egy év a hűségnyilatkozatból, az lenne a kérdésem, hogy mennyi büntit kellene fizetni, ha mind a 4-et felmondanám.
Ez [link] sokkal, de sokkal jobb lenne. Úgy számolok, hogy havi szinten durván 15-20e ft-ot spórolnánk! -
MODERÁTOR
Számonkénrt 50000 Ft a kötbér összege, tehát négy előfizetés esetén 200000 Ft.
Azt godolom, tégy próbát az Üzleti Pro 3-mal. Legaílább egy számla-átszámolás erejéig, mivel amennyiben átváltasz rá, min. 2 évre keretszerződést kell köss.
(A részleteket megbeszélhetjük privátban.)Xiaomi 13T
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #2110 üzenetére
Te Viktor ez az üzleti Pro 3 ez kurva jó! Miért nem szíveskedik a Pannon reklámozni?
Két kérdésem van már csak ezzel kapcsolatban, ez mindenben jobb mint a mostani csomagunk (üzleti expert, mobitrend plusszal - 2500 kb a havidíj és semmi sem beszélhető le).
A kérdés az az, hogy ha Pro 3-ra váltok, akkor az alap havidíjban (3490) benne van-e a cégen belüli ingyen hívás? Én úgy vettem ki hogy igen. Miért van a táblázat alatt felsorolva, hogy mobitrend bázis és plusz költségcsökkentő megoldások? Akkor most csak a választott körzet kedvezményes hívása nincs benne az alap havidíjban?
Hogyan tudok rá átváltani?
Szerintem nem kell kiszámolni, mindenképpen megéri. Két szám van a 4-ből akik nagyon keveset telefonálnak kifelé, van egy, amelyik olyan 2-3 e ft értékben (ezt is futja a havidíj), illetve vagyok én úgy kb havi 15-20e ft-os beszélgetéssel. Így kb a másik 3 szám lenne olyan 10000 ft, az enyém meg (mivel itt a percdíj egy olyan 10 ft-tal olcsóbb), mínusz amit lebeszélhetek, szintén olyan 10e ft. Így szerintem durván olyan 20-ból kijönnénk a mostani 30 helyett. És legalább a másik két szám is többet beszélne. Ez nekünk mindenképpen megérné, és nagyon köszönöm hogy beírtad. -
lugosi
MODERÁTOR
Közben jobban utánaolvastam, személyesen lehet kérni az átváltást. Így már csak a mobitendes kérdésem élnek.
Megnéztem az utolsó havi számlánkat, az édesapám számán van durván 2 óra beszélgetés (ebben 30 perc a kedvenc vezetékes körzet). Úgy számolok, hogy 179 perc van tulajdonképpen benne a havidíjban. Ez neki bőven elég, még akkor is ha nem kérem a kedvenc vezetékes körzetet pluszba, ha azért fizetni kell.
Az enyém kicsivel több mint 5 óra, azaz 300 perc, ez azt jelenti hogy kimerítem a havidíjat, plusz lesz még 120 perc beszélgetés. 120 perc az 2340. Ez azt jelenti, hogy (többiek= 3x3490)+(én=3490+2340) = mindösszesen 16300+áfa, azaz 19560, azaz több mint tízezer forinttal olcsóbb mint a jelen havi számlánk. Hm, hol kell aláírni?
És legalább a többiek is beszélgethetnek, mert lelkiismeretfurdalásuk van hogy én fizetem a telefonszámlát -
Rick4
félisten
én hozzátennék pár dolgot:
mi üzleti előfizetők vagyunk a vodánál ( 45 kártya) és elég korrekt számlákat kapunk. a percdíj minden időben mindehova 19.2 bruttó, 10 sec alapú számlázás, sms 18 bruttó, havidíj: 960 ami lebeszélhető, egymás közt inyenesség kb 500ft/ kártya, ez nem beszélhető le. és még a lebeszélt percek alapján jár a forgalmi díjakból 15 % kedvezmény, elég sokat telefonálok, de 5-6 K szokott lenni a telefonszámla, most ugyan belehúztunk az asszonnyal, így kettőnké lett 24K, de ebben tényleg minden benne van, nem spóroltunk vele...ennél sokkal jobbat már nem lehet kialkudni, de szerintem a lazán elfogadható kategória. sőt, megkérdeztünk többeket, a másik 2 szolgáltató elég nehezen tudná ezeket az árakat produkálni...
[Szerkesztve]49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
rimbo
tag
Gyakorlatilag ugyanezek az árak vannak a pannon pro 3-ban is.
A havidíj több (3490 Ft), de ez is telejesen lebeszélhető. Nem 10 sec, hanem másodperc alapú a számlázás a percdíj viszont az áfával drágább. Próbálkozni kell a szolgáltatóknak, 40 - 50 SIM-mel már ki lehet harcolni ennél jobb ajánlatokat is. -
Rick4
félisten
hát, nem tudom, az, hogy ennél jobb ajánlatok is vannak egy tény, vagy csak a véleményed, de mi voltunk több alkalommal is tárgyalni, eddig ez volt a nyerő...ez meg egy tény...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
lugosi
MODERÁTOR
Sok változás volt azóta is hogy én választottam, tavaly ilyenkor a pannon üzletit találtam a legjobbnak, illetve igen sok inkorrekt tapasztalat miatt a másik két szolgáltatónak nem szívesen lennék ügyfele.
Mi biztos átváltunk a pro 3-ra.
Ja nektek is van a vodafonnál elég jó csomag, a Fix üzleti csomagok, szerintem nézd meg őket.
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
ezt néztük már, a 45 kártyára 4-500K szokott lenni a telszámla bruttóban, és több mindenből tevődik össze, lehet, hogy 50db fölött újra leülünk tárgyalni, átnézzük ezt is..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gebriel
veterán
Pannonnak hány feltöltőkártyás csomagja van?
Jól láttam hogy csak 2db?
[Szerkesztve] -
lugosi
MODERÁTOR
Hát ezt én nem tudom átnézni neked, meg számolásban se vagyok egy erősség. Viszont csináltam anno egy excel táblát, ami úgy működik, hogy beírod a lebeszélt perceket, meg hogy mennyi a havidíj, a lebeszélhetőség, aztán oszt-szoroz-összead-kivon csörög-csattog, és összehasonlítja a két tarifát
Ha érdekel írd meg az email címed és elküldöm, de amúgy nem egy nagy cucc összeütni (lévén hogy még nekem is sikerült). -
Rick4
félisten
elég nehéz lenne összeszedni a 45 ember beszélgetési szokásait, meg nem is tudom, összesen hány percet beszélünk, mindenki ahogy neki jól esik, ergo az alacsony percdíj mindenképp fontos, meg a kevés le nem beszélhető rész is....adataimnál ott van a mailcím, ránézek..
-
MODERÁTOR
-
nemma
addikt
válasz Viktor0610 #2122 üzenetére
Hát akkor ezt benéztem, látszik, hogy nincs kártyás csomagom
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy a hálózaton belüli hívásátirányítás az ugye ingyen van két SIM között? -
Nordik
őstag
Üdv!
Édesanyámnak számlás előfizetése van, a hűségidő lejárt már 1 hónapja, és szeretne átváltani kártyásra. Ezt hogyan teheti meg, úgy hogy a száma megmaradjon, és mennyit kell neki ezért fizetni?
A válaszokat előre is köszönöm! -
MODERÁTOR
Nordik:
Befárad egy Pannon üzletbe, ahol a személyijével és 3600 Ft kifizetésével áttérhet kártyásra a száma megtartásával.
rimbo:
12 Ft/perc (nettó 10 Ft) kártyásoknak.Xiaomi 13T
-
Qru
MODERÁTOR
Ha hálózaton belül küldök sms-t de külföldön van akkor ugyanannyiba kerül az sms mintha a belföldön lenne az illető?
#nincsbennetarcsi
-
Rick4
félisten
külföldről hazaküldöd, egy magyar számra az sms-t, ez külföldről küldött sms. az ember pedig külföldön van, de ő ingyen kapja meg odakint is azt az smst ha te itthon vagy, és elküldöd neki azt az smst, és ekkor ő külföldön van, akkor te egy itthoni küldé áráért küldted, de ő akkoris ingyen kapta meg.....vagyis a kérdésre a válasz: igen.
-
csibor
addikt
Alkalmi mobilnetet hogy tudok csinálni.Számlás előfizetés van,Samsung E-530 a teló,és milyen lehetőségek lennének sebeség tekintetében?
-
Rick4
félisten
ugyan nem pannon, de a t-mobile dominóval tudsz olyat csinálni, hogy megrendeled a net 50et, 1890ftért 50MB, nagyvárosokban 1.2Mbit letöltéssel. ha csak ennyi van a kártyán, és letelt a 30 nap, (vagy ha az 50MB telik le hamarabb), akkor onnantól nincs neted, ha nincs 1890 legalább a kártyán.. következő alkalommal csak akkor lesz újra, ha feltöltöd a kártyát. vagyis a rajta levő pénzel tudod szabályozni, mikor kell a net. gondolom pannonnál is van valami hasonló..
ha ezzel a telóval akarsz netezni, ne számíts semmi jóra, csak gprs-t tud, ami a valóságban 33-40K körül van...bűnlassú, de ezzel tuti kitart egy hónapig az 50 mega...
[Szerkesztve]49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Más is kapott a Bónusz program keretében ajándék 20 perc lebeszélhetőséget saját hálózatba?
Mert én kaptam. Kártyás vagyok évek óta.A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
nakrisz
tag
Alkalmi nethez ezt ajánlanám pannonéknál:
MobilAdat Napijegy
A MobilAdat Napijegyet csak egyszer kell díjmentesen megrendelned, és azután bármikor internetezhetsz, a 190 Ft-os napijegy a WAP-vagy internethasználat megkezdésének napján éjfélig érvényes, de természetesen igény szerint akár minden nap újra igénybe vehető az újabb napidíj (illetve az esetleges 10 MB-on felüli forgalom díjának, 3 forint/10Kb) megfizetésével. A napidíjba foglalt forgalmi keret belföldi igénybevétel esetén, bármely számlázási időszakban felhasználható.
A szolgáltatás megrendelhető a 1741-es telefonszámon , a PannOnline felületén, vagy a Pannon üzletekben. Az árak bruttó árak.
Lehetőséged van az internethasználathoz szükséges eszköz, adatkártya vagy USB-modem, illetve előfizetésedhez kiegészítő adatcsomag megvásárlására. Érdemes az eszköz kiválasztása előtt leellenőrizned, számítógépeddel melyik eszköz kompatibilis. A MobilAdat Csomagok közül pedig az adatforgalom alapján érdemes választanod. Természetesen van mód a csomagok közötti váltásra is. -
MODERÁTOR
-
nakrisz
tag
Adatátvitel:
EDGE* Class 10 (4+1, 3+2): max. 236,8 kbit/s adatátviteli sebesség
GPRS (általános csomagkapcsolt rádiószolgáltatás)* Class 10 (4+1, 3+2)
Max. adatsebesség 236,8 kbit/s EDGE-hálózaton HSCSD (nagy sebességű, áramkörkapcsolt adatátvitel)*
Adatsebesség max. 43,2 kbit/s HSCSD hálózaton
Több feladat egyidejű elvégzése*
TCP/IP*
*Ezen szolgáltatások esetében a szolgáltató támogatása szükséges
forrás: nokia.hu
Tehát a 6230 elméletileg gyorsabb, mint az e530.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
Most regeltem a motorola V6-omat a neten, aminek elhagytam a garipapírját, és ott azt írja, hogy a számla másolata is elég a motorola szervíznek, mivel számukra elegendő adat van rajta.
Ez igaz MO-n is, vagy ez csak egy sima fordítás angol--->magyar-ra? -
MODERÁTOR
-
ALI_G
veterán
válasz Viktor0610 #2139 üzenetére
...miétr nem elég a számla? A motorolákat ha jól tudom, csak Pesten a márkaszervízben nézik meg.
-
MODERÁTOR
-
raver
aktív tag
Üdv!
Elsősorban Viktor0610 - től kérdezném:
Én egy üzleti előfizetést használok. Ebben az esetben is igénybe vehetem a 3G-s mobil vásárlása esetén érvénybe lépő 10k-s kedvezményt?
Most esedékes a készülékcsere. És a 6233-hoz a -10k val elég jutányosan hozzájutnék. -
MODERÁTOR
-
raver
aktív tag
válasz Viktor0610 #2143 üzenetére
Értem. De viszont nekem azt mondta az emberke, hogy készüléket is csak a hűség lejárta után cserélhetek ( mármint a pgsm-en keresztűl ).
De végülis mind1. 30k-t is megér nekem az a teló.
Mod: tuskó vagyok. Köszönöm a választ.
[Szerkesztve] -
Olcsi
senior tag
Viktor: miért nem lehet már kapni samsung z400-at? Kecskeméten nekem azt mondták, hogy már nem hoznak nekik. Igaz lehet ez?
-
MODERÁTOR
-
P_Dealer
csendes tag
válasz Viktor0610 #2146 üzenetére
Üdv!
Már a bemutatótermekben sincs, végleg kifutott.
(Bocs, hogy beleszólok) -
Yahoo
aktív tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy vmilyen módon megoldható e a pannonnál garanciában egy k610i ház csere?Van vkinek hasonló tapasztalata?Kopott illetve néhol sérült a ház!Szép szóval és mosolyogva megoldható lenne?Gondolom őket nem vágná meg nagyon egy darab műanyag ára ellenben az üzletekbe kerülő műanyag engem már igen!Köszönöm a választ!Üdv.: Yahoo
[Szerkesztve] -
MODERÁTOR
-
eastsider
nagyúr
Hy
Milyen mobil internet csomagot érdemes kötni pannonnál?
uj kártyával, csak 1-2 hetes hazsnálatra kéne, nem hűséggel, ha modemet adnak ingyen az is jó, vagy, ha cska simán 1 simet az is jó
előre is kösszi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest