Új hozzászólás Aktív témák

  • tvamos

    nagyúr

    válasz Throme #51418 üzenetére

    En meg ugy ertem, hogy szerintem tudtam franko kepeket csinalni a D80-nal is, meg a D7000-rel is. Elmolyoltam az akarmikkel, makroobival, vagy szpottingolni a repcsiket, es emlekkepet csinalni, az faja. Csak hat sajnos sokkal kevesebb jo kep lett, mint egy modernebb geppel.

    Raadasul, ha ott vagy egy csaladi esemenyen, vagy sportesemenyen, (mittudomen, gyerek foci, gokart, ilyenek,) ahova nem hivsz profi fotost, mert nincs ra budzse, es exponalasi kenyszer van, akkor meg sokkal rosszabbak lesznek a kepek, mint a melletted allo rokonnak, az iPhone akarmivel. Es az oke, hogy te a 70-300-zal 200m-rol fotozol, o meg azt fotozza le csak, ami az orra elott tortenik, akkor is szeretnel jobb kepeket csinalni, es olyanokat, miket egyszeruen nem lehet mobillal megcsinalni, mert nem mehetsz oda. Es persze, sok gyakorlassal... csakhogy azert hobbi, mert nincs lehetoseg mindent sokat gyakorolni!

    Es igen, a Nikon 1-em sokkal jobb volt minden parametereben, mint a D80, csak a vekony DOF-ot nem tudta, mit az 50/1.8. (Mondjuk az szomoru, hogy az M50 AF-ben egyszeruen gyengebb, mint a Nikon 1.) Mondjuk most is Nikon 1-em lenne, ha a Nikon folytatja a sorozatot, es jobb vazat ad a torott J5 helyett.

    Szoval igen, lehet jo kepeket csinalni a D700-zal, csak sokkal munkasabb, mint egy modern vazzal, es lehet, hogy meg ugy sem sikerul. Es ez elveszi az ember kedvet az egesztol. Es nem gondolom, hogy baj lenne, ha valaki szol, hogy vannak mas szempontok is, nem art, ha vegiggondolja!

    Amugy en is majd' 40 eve fotozok, es azert... sokminden egyszerubb volt regen. Az elso gepemen ket allas volt, kozel, meg tavol/vegtelen. Nem is akartam olyasmit fenykepezni, mint most.

    (#51426) Roachy
    En osszessegeben jobban szeretem az M50 keresojet, mint a D80-et.

    (#51425) Throme
    Biztos, hogy jo ez az adapter dolog? A Nikonnal nativ a DSLR obi tamogatas? Az biztos, hogy a csavarhuzos obikat nem viszi, es azokbol eleg sok van.

    (#51420) Timer
    Arol nem is beszelve, hogy egy olyan vazzal, mi jobban birja az ISO-t, ott tudsz rekeszelni, nem olyan vekony a DOF, nem annyira gaz, ha kicsit melle megy a fokusz, raadasul tobb minden van fokuszban, tehat ha elesre allitod a labdat, meg fel lehet ismerni, hogy kinek a gyereke rugja, esetleg az egesz repcsi eles, nem csak az orra, vagy a fara. Esetleg expo idoben is mehetsz lejjebb, es nem mozdulnak be a cuccok. Sokkal megengedobb a teknika azzal, aki kicsit benazik. Meg esetleg az f8-ra rekeszelt obi se mossa annyira a temat, mint a csutkara nyitott.

    (#51419) szupermacs
    Nem is az volt a felvetes, hogy nem lehet, hanem az, hogy nem biztos, hogy mindenkinek az az utja, van egy csomo mas szempont, amit erdemes figyelembe venni.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

Új hozzászólás Aktív témák