Új hozzászólás Aktív témák

  • Atikusz

    senior tag

    válasz J0shu4M1ll3r #6386 üzenetére

    A tőkekövetelés a kamataival együtt évül el, ami azt jelenti hogy az elévülési időn túli kamat is elévül a tőkével együtt.

    Végrehajtható okiratról igen, tudnod kell. Tértivevényes postai úton küldi meg a közjegyző az FMH-t, ami aszerint fog jogerőre emelkedni, hogy a törvényes határidőn belül nem mondasz ellent, vagy ha ellentmondasz, akkor a bíróság végzésével lesz jogerős.

    Jelen esetben ahogy mondtad, ezen követelés bírósági úton nem behajtható, csak abban az esetben ha önként teljesítesz.

    Az ügyintézőnek nem említeném, hanem a felszólító levélre válaszolva írnád meg azt, hogy a követelt összeget mind jogalapjában, mind összegszerűségében vitatod, mert álláspontod szerint a követelés elévült. És itt felajánlhatod az önkéntes teljesítést arra vonatkozóan, hogy a könyveket megvásárolod a könyvtár részére, viszont ebben az esetben a könyvtár nyilatkozik, hogy veled szemben ezen könyvek tekintetében követelése megszűnt és a jövőben sem fog igényt érvényesíteni feléd. (A tértivevényt és az általad a felszólító levélre írt válaszlevelet fénymásold le magadnak és a feladást igazoló ajánlott szelvényt, valamint a visszaérkező tértivevényt őrizd meg, ha a későbbiekben szükség lenne rá, jól jön)

    Ha ezt nem fogadják el, akkor sok sikert kívánva a könyvtárnak, dőlj hátra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák