Új hozzászólás Aktív témák

  • bunnyhu

    senior tag

    Igyekszem az 1.hsz-ban leírtaknak megfelelően kérdezni.
    Fejhallgatót és hozzá tartozó fejhallgató-erősítő esetleg player kombót keresek digitális hangforráshoz. Az egészre nagyságrendileg 2-250e körül szánnék, de inkább úgy fogalmazok, hogy addig mennék el, amíg az ár/tudás nagyjából lineálisan növekszik. Ha ez alatt is megáll, nem akarok feltétlen ennyit költeni, de ha csak 300-ért van, akkor max nyelek egy nagyobbat. Hosszútávra veszem. Jelenleg van egy Denon erősítő + Whafedale alapú 5.1 házimozi rendszer, de asszonypajti miatt max akkor lehet megküldeni oda, ahol már kezd élni a zene (igen, sajnos az a kategória, ahol kell a hangerő a kinyíláshoz) amikor nincs itthon, ezért most megindulnék egy élvezhető audiophile füles zeneélvezet irányába. Nem vagyok elvakult hifi buzi, keveset is tudok erről a témáról (ezért kérek tanácsot) de szeretem, ha tisztán szól.
    Lakásban használnám esetleg kint a kertben, de nem utazás pl.

    Kizárólag zenehallgatás lenne a cél, játékra jó a kis sennheiserem. Izlésem vegyes, de inkább a klasszikus és akusztikus irány illetve a 90-es évekig bezárólag rockosabb zenék, semmiképp nem modern tucc-tucc. Pár véglet: Jarre, Kitaro, Santana, Bach, Vivaldi, Madonna, Dire Straits, Depeche, AC/DC, Queen, TOTO, Man without hat - szűk merítés a teljesség igénye nélkül. De látható, hogy elég széles a skála, nyilván mindenre nem lehet jó.
    Nem tudom, használtat akarok-e, de nem vagyok ellene.
    Nem szeretem, ha bepállik a fülem, úgyhogy ha esetleg van az igényeknek megfelelő nyitott szellőző darab az szuper lenne, de ha csak zárt fület körbeölelő tudja amit keresek, ám legyen - de mindenképpen szövetpárna és ne pálljon be a fejem.

    Mit várok? Úgy tudnám megfogalmazni, hogy az egybefüggő massza helyett hangtartományban precízen szétválasztott hangszereket térben elhelyezve alapzaj mentesen tisztán. Ne idegesítsen a zene, hanem élmény, felfedezés legyen.

    A hangforrás lenne a következő kérdés, mindenképp digitális de lossless, hogy stream vagy lementett az passz. Ez a rész is beszerzés alatt, ha nem offtopic arra is kéne ötlet a fenti értékhatáron belül. Tökmindegy honnan, ahonnan beszerezhető.

    https://divecenter.hu

Új hozzászólás Aktív témák