Új hozzászólás Aktív témák

  • Monya78

    veterán

    válasz expander #4712 üzenetére

    Azokban a módokban nem lehetséges a liveview.

    Ne aggódj később ha egy kicsit belemélyedsz a fotózás tudományába, nem is lesz szükséged az automata üzemmódokra. Av, Tv, M üzemmódban minden helyzetet meg tudsz oldani, jobban mint az automata programokkal.

    Néhány indok hogy az automatáról lebeszéljelek:

    Portré mód: Összes fókuszpont fixen aktív, hogy fogsz így egy bizonyos pontra pl. portrénál a szemre fókuszálni? Fix a portrés képstílus, bár ez ízlés válogatja, de szerintem nagyon rózsaszínes a bőr tőle. Ha raw-ban fotózol ki tudod egy képen próbálni az összes képstílust, pl. egy arcnál próbálj ki egy naturál stílust.

    Tájkép mód: Összes fókuszpont fixen aktív, szerintem ennél is fontosabb lenne a te döntenél a tájképen belül hova is fókuszálj. A fix tájkép képstilus szintén gáz, egy standard normálisabb szineket ad.

    Makró mód: Összes fókuszpont fixen aktív, itt még apróbb részletekre kellene fókuszálni. Legalább itt a képstílus jó. viszont ide kellene a legjobban a liveview.

    Sport mód: Talán ez jól el van találva, egyedül ha nem USM-es obijekítved van, a fix. ai servo fókuszt a lassabb objekív nem tudja lekövetni, lesz egy rakat homály képed.

    Inkább amit javaslok: raw mód, hogy a fényegyensúlyt és a képstílust tud állítani.

    Portré: Av, kis rekesz, hogy kiemeld az fotóalanyt, egy fókuszpont.

    Tájkép: Av, szűkebb rekesz pl. F8, egy fókuszpont, én a tájképet gyakran csinálom live+manuál fókusz kombóval.

    Makró: Av, rekesz attól függően hogy ki akarsz valami részlet emelni akkor tág F 2,8-F5,6, ha sor részletet akarsz F8-F20, 95%-ban live + nagyítás + manuál fókusz.

    Sport: Tv, normál záridő 1/60-1/100 követed az alanyt majd katt, így kiemeled, minden más elmosott lesz, nagyon gyors záridő 1/400-1/1000 minden mozdulatot megfagyasztod.
    minden fókuszpont aktív, obitól függően (lassúnál: one shot, követed majd lősz, gyorsnál ai fokusz)

    Éjszakai tájkép: Tv, rövid záridő 30s-ig is lemehetsz, állvány, live+manuál fókusz, késletetett indítás vagy távirányító használata.

    Teljes M mód ha a Tv és Av üzemmódokat már kisujjból nyomod :)

Új hozzászólás Aktív témák