Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz Donki Hóte #41732 üzenetére

    Azért én se csinálom végig mindegyikkel :D csak kíváncsi voltam rá, és pár képet újra elkészítettem a mostani szoftverrel. Azóta a számítási kapacitás sok (száz)szorosára nőtt, ami meg is látszódik a képeken: sokkal pontosabbak a debayer algoritmusok, az objektívkorrekciók, és maga a színkezelés, élesítés és főleg a zajszűrés.

    De egy egyszerű példát bárki megtehet: az LR-ben választhatóak a különböző process verziók. A mostani 5-ösről - ami elég koros már - elég a 4-esre visszaváltani és szemmel látható lesz a különbség (bár, most látom, hogy az utolsóban már csak upgrade van... kivették a downgrade lehetőségét).

    Az első digitális képeim nekem is 2003-asak (az első gépem Fuji S2800z volt, majd Panasonic FZ10 és FZ20), a 350D a 4. gépem volt (a megjelenése után), de az elején nem RAW-ot használtam, arra később váltottam, 2006-ban.

    Az összes RAW nekem sincs meg, még annak idején leválogattam, és csak amit úgy ítéltem meg, az maradt meg (akkoriban még kézzel törölgetve). 3 külön helyen vannak tárolva, ebből egyik hely egy RAID5 kötet, egy másik egy RAID-Z tömb egy NAS-ban és egy OFFLINE backup is van. Az összes adat (a fizetős melók nélkül) nem foglal többet, mint 1TB jelenleg, és van egy jókora lemaradásom az újabb képekkel, szóval legalább 250GB felesleg tuti van.

    [ Szerkesztve ]

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák