Új hozzászólás Aktív témák

  • norbinator

    csendes tag

    válasz Kisherceg85 #33583 üzenetére

    Szia!

    Nem ismerem az 50D-t, de a specifikációk alapján inkább azt mondanám, hogy az árkülönbséghez képest nem ad annyi pluszt, de ez szubjektív. (pl: ha valakinek van egy fókuszhibás sigma-ja, akkor neki simán megérheti a focus adjustment miatt :)
    Igazából nagyon függ a gépválasztás attól is, hogy mit akar fotózni. Portréra szerintem ár/érték arányban jelenleg az 5Dc a legjobb. Sok kompromisszumot kell kötni, de a belőle kieső képek kárpótolnak mindenért.
    Azért leírom az általam tapasztalt gyengéit is:
    gagyi és kicsi LCD kijelző (megmondom őszintén ez engem sose zavart, nem a gépen nézegetem vissza a képeket max a hisztogramot)
    A mai gépekhez képest lassú, de nem vészesen szerintem.
    Valaki írta a vakukezelést. Tény, hogy nincs benne vakukezelő menü, de igazából nekem ezzel sincs bajom az újabb vázon se használom ezeket a funkciókat. Szerintem gyorsabb a vakut kapcsolgatni és így teljesértékű volt eddig minden vakum (580EX, YN600EX) De persze ettől még lehet, hogy ez valakinek kardinális kérdés.
    Auto ISO néha tud hiányozni
    Nem jelzi ki az ISO értéket csak beállítás közben. Na ez is tud időnként galibát okozni, de az ember keze rááll, hogy gyakran ellenőrzi.
    Max 3200-as ISO, viszont ezek tényleg használható értékek nem úgy mint néhány cropos vázon, ahol fel lehet tekerni az égbe, de minek.
    Most így hirtelen ennyi jut eszembe, szerintem mindegyikkel lehet együtt élni. Ennyi pénzért amennyiért mennek szerintem jó vétel.
    Ami még a 40D, 5D páros mellett szól a belépőszinttel szemben az a kezelhetőség. A két tárcsa és a felső kijelző rengeteget jelent, bár tény, hogy ez igazából a gyors munkához kell. Plusz a keresője is sokkal jobb, mint a kisebb vázaknak. Sajnos az újabb belépőszintűekkel nincs tapasztalatom, nekem 400D-m volt még, de utána óriási minőségi ugrásnak éreztem a 40D-t mind kezelhetőségben, mind képminőségben. Gondolom az újabb belépőknek már jobb szenzoraik vannak. Nehéz döntés. Én mindezek ellenére inkább vennék egy öregebb közép-felsőkategóriás vázat olcsóbban és mellé jobb objektívet.
    Ja igen még egy hátránya van az 5D-nek: Csak EF optikákat tudsz rápakolni, de talán ez előny is egyben, mert így nem nagyon tudsz rá gagyi optikát pakolni (nem azt mondtam hogy az EF-S-es optiák gagyik, de azok között azért inkább találhatóak olyanok, míg EF-es obik között max néhány régi darab okozhat csalódást.
    A 40D másik nagy előnye, hogy nagyon nyomott áron mennek, így lehet mellé venni jobb obikat. Crop-hoz a tamron 17-50-est szokták javasolni, ezzel nincs tapasztalatom ahogy a canon 55-250-al sem. De gondolom a népítélet nem csal, szóval zoom-ból érdemes lehet ezt a kettőt venni rá. Ezek bele is férnek a 200k-s keretbe használtan.
    Én inkább fix-eket írok, mert elfogult vagyok velük :)
    Canon EF-S 24mm f/2.8 STM (50e körül van újonnan)
    Canon EF 50 1.8 (használtan 20 körül mennek) vagy az új STM-es 40e alatt lehet gondolom használtan.
    Illetve egy canon 85 1.8 (használtan 80e körül)

Új hozzászólás Aktív témák