Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz copass #27717 üzenetére

    Neked lehet, de mondd ezt annak, aki büszkélkedni akar valamivel kép formájában. Másnap már nem ugyanaz! A telefonoknál vajon miért is feküdtek rá a "selfi" tulajdonságokra?

    De egyébként megoldottuk, csak épp a telefonnal kellett képet csinálni.... az azért a közelében nincs annak, amit én a DSLR-el lőttem, még lekicsinyítve sem.

    Ez az átjárhatóság, a minden mindennel kapcsolódik dolog nagyon nem hülyeség, csak épp a szabványok erre még nem igazán vannak kidolgozva. Na persze már az is hatalmas dolog, hogy a telefon internet megosztásán keresztül azonnal a felhőbe tudok tölteni egy képet! Innen már tényleg csak pár lépés, mondjuk egy NFC kapcsolat a DSLR géppel a telefonhoz, bár nem ártana, ha rendbe tennék a WiFi kapcsolat dolgait és akkor már az NFC se kellene (bár a telefonomban az is van)

    (#27719) Alx.Mercer Ha egyértelmű, hogy a szenzoron van valami porszem, akkor én is hasonlóképpen járok el mint te, azzal a különbséggel, hogy én a szememhez szoktam szorítani egy "órás" lupét ami 10x nagytású, kinyittatom a vázzal a redőnyt a szenzor előtt, és lámpával megvilágítom a szenzort. Megkersem hol az a porszem és egy határozott fújással lefújatom a körte pumpával. Nyitott szenzornál nem szoktam sokat fújkálni.
    Ellenben a "tükörakna" tisztításához be szoktam vetni a sűrített levegőt (azt a bizonyos szóró palackost) és óvatos fújásokkal kiterelem a vázból az esetlegesen ott lévő porszemeket.

    Sajna amíg a zoom objektívjeim nem belső zoomolásúak, és nem L-es szigeteltek, addig "porszívózni fognak és csak úgy tolják be a vázba a porszemeket, amiket a tükör lebegésben tart használat közben, így óhatatlanul jut belőlük a szenzorra is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák