Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- OpenMediaVault
- Total Commander
- eBay
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
Igen-igen, valahol ott lesz, csak eddig nekem ki volt kapcsolva, de már megtaláltam
Amúgy nagyon sokáig én is ellenálltam a mobil vetziónak Aztán mostanában egyre többször van az, hogy hazajövök egy kirándulásról/sétáról, stb, ahol lőttem pár képet de nincs kedvem gép elé ülni. Ilyenkor kártya bepattint ipad-be, Lightroom mobile és meg tudom gyorsan szerkeszteni az alap dolgokat -
|AP|
veterán
a mobil Lightroomban szerkesztett, felhőben lévő képeket el tudom valahogy érni az asztali Lightroom Classicban? Hozzá tudom őket adni a meglévő katalógusomhoz?
-
|AP|
veterán
ez nem ajánlás, inkább csak csatlakoznék a kérdésedhez:
Én HP Zbook Studio-t (Core i7 8750H, 16 GB,512 GB SSD, nVidia Quadro P1000 4GB) néztem, (annyi különbséggel, hogy néha Archicad/Autocad is menne rajta, kis 3D tervezéssel)
Valaki meg tud erősíteni vagy el tud bizonytalanítani a választásomban?
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
ha RAW+JPG-ben fotózok, akkor el lehet azt érni, hogy importnál csak a RAW-okat másolja fel a gépre?
-
|AP|
veterán
ha már SSD témánál tartunk:
épp mostanában gondolkodom, hogy az 1TB-os WD Black HDD-m le kellene cserélni egy Samsung 860 EVO SSD-re-ra, ugyanekkora méretben. Ez lenne az általános tárhely a gépben, a rendszer egy másik SSD-n van.
Elkezdett zavarni a Black hangja (amellett, hogy kerreg, még halkan sípol is bekapcsolt állapotban), az SSD jóval csendesebb lenne és azért sebességben is lenne előrelépés.
Ezen menne a meló meg a fotó feldolgozás, a hosszabb távú adattárolás/backup meg egy 1lemezes NAS+felhő kombinációban lenne megoldva (NAS-ra lenne még egy USB-s HDD kötve a letöltéseknek)Mondjuk jobban belegondolva, a fenti felhasználáshoz talán elég lenne az 500GB SSD is
-
|AP|
veterán
Nekem totál nem egyértelmű (a kommenteket is olvasva), hogy akkor most a meglévő előfizetőknek is duplázódik az ár (előbb vagy utóbb) vagy "csak" az újaknak?
-
|AP|
veterán
Frissítettem win10-re, most már nálam is megy az enhanced detalils
Szerintem látványos a különbség Fuji RAW-oknál, bár amilyen lassan megy nálam a dolog, biztosan csak azokon a képeken fogom elővenni, ahol fontosak az apró részletek. Plusz a nagyméretű DNG-kkel sem szeretném telepakolni a gépemHa már sebesség: kicsit eljárt már az idő a valaha erősnek számító vasam felett (Corei7 I7-920, Radeon HD5850 1GB GDDR5, 18GB RAM), és elég hosszan dolgozik egy-egy képpel (nem méretm, de közelebb van az egy perchez szerintem, mint a félhez). Korábban elvoltam ezzel a sebességgel, persze néha kellett várni egy-egy kép betöltődésére, de azt már megszoktam
Viszont ez a lassúság így az enhanced details-szel már kezd zavaró méreteket ölteni. Proci vagy VGA upgrade-del érhető el jelentősebb javulás, vagy felesleges ezen erőlködnöm? -
|AP|
veterán
gondolom már mindenki tudja, hogy megjött az "enhanced details" a Lightroomba.
Amit viszont eddig nem olvastam sehol az az, hogy csak windows 10 alatt megy... szóval hiába lehet frissíteni a Classicot még win7 alatt is, ez az új fícsör csak win10 alatt fog működni. -
|AP|
veterán
a legutolsó CC frissítés (Photoshop CC (v20.0), Lightroom CC (2.0), Lightroom Classic (8.0)) felmegy még win7-re, vagy most van az a pont, hogy lassan váltanom kell?
-
|AP|
veterán
van arra lehetőség, hogy egy Panasonic GX7-hez készült színprofilról elhitessem a Lightroommal, hogy az GX80-hoz készült?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Interactive Brokers társalgó
- Nők, nőügyek (18+)
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest