Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
Szerettem volna itt a PH-n egy fórumba beírni, hogy segítsetek, mert van egy 15 perces mp3 fájl, de abból nekem csak kb. 3 perc kell. De előtte még beírtam a Googleba: Mp3 szerkesztés. Lám ezt a fórumot dobta ki, és a legelső ajánlott progival, amit itt olvastam (AudaCity) még egy plugint le kellett szednem, (Lame) 15 perc alatt megoldottam, pedig a közepéből kellett kiszednem
Előtte annyit tudtam az Mp3-ról hogy ha 2x rákattintok szól
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Tudtok segíteni az MP3 directcut-ban?
Beolvasok egy cue fájlt, a hozzá tartozó mp3-at felismeri és ki is írja a címeket. De egyszerűen nem jövök rá, hogy lehet módosítani a vágás helyét. Egy mixet akarok szétvágni, de nem jók a vágási pontok. Ezeket kellene módosítani, majd tetszőleges számokat kivágni ebből és elmenteni "előadó - cím".mp3 formában. Remélem lehet közvetlen menteni.A Goldwave is jó lenne, mert azt legalább tudom használni, de mp3-ban meg nem lehet menteni.
-
Visormail
addikt
Sziasztok, azt hogy lehet megnézni hogy egy mp3 fájl hány bites? 8/16/24? Melyik program mutatja ezt?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
arankavarga #44 üzenetére
mp3 directcuttal, nerowave editor, goldwave
-
akedz
csendes tag
sziasztok...ha tudna valaki segiteni abban , mp3 számok között kb 4 mp szünetek vannak..szeretném összefüzni öket
-
szetib
tag
Gondolom, már sokan ismerték ezt.
A Sound Forge-ot használóktól kérdezem, szintén mix feldarabolása témában a következőt.
Addig eljutok, hogy a mix másodpercre pontosan be van Mark-olva, azokból Region csinálva.
It ugye már csak az Extract Regions hiányzik, hogy külön számokká váljanak a darabjaim, de megőrülök attól, hogy wav-ba menti le őket, az eredeti mp3 helyett. Ezzel nekem plusz munkát csinál, mert át kell konvertálnom VISSZA mp3-ba.Ez tiszta hülyeség. Van erre megoldás??? Csak a külön konvert? Miért nem lehet rögtön mp3-ba Extractolni őket?Az Ashampoo tudott ehhez hasonlóan grafikus felületen mp3 mixet vágni, mindenféle konvert nélkül, de lefagyott a program többszöri próbálkozásra is. Teljesen felhasználóbarát felületen kellett végigzongorázni a folyamatot, csak épp nem csinálta végig.
Amíg a SF-ot nem használgattam, az ashampoo-t nem ismertem, addig a commanderes darabolás zajlott (máig napig az a leggyorsabb eszköz feldaraboláshoz), illetve a Neron ügyködtem. A Neron is az a baj, hogy wavban dolgozik, be kell töltse, mint a SF, és a végén vissza kell konvertálni.
Igy 2008 évvégén, még mindig amatőrnek érzem magam mixdarabolás témában, lenne valaki olyan kedves és felnyitná a szemem, hogy hogyan kell PROFI módon, sitty-sutty szétkapni egy mixet számokra, pontos számhosszúsággal?Előre is köszi.
-
szetib
tag
Megpróbálom lépésenként leírni:
Kiindulás: Total Commanderben vagyunk, mindkét oldalon a kiszemelt file, a saját mappájában. A példa kedvéért "Timewriter - Sunshine Live Radio" a mix neve(és a mappáé is).
1. Bal ablakban kijelölöm a filet jobb egérgombbal.
2. File menü->Fájlok darabolása
3. 1,44mb helyére beírom: 5,5mb - Enter (lehet 5mb, 6,2mb, akármennyi, csak mb legyen a szám mellett)
4. (fájl darabolása, a végén Enter.)
5. Kitörlöm a keletkezett .crc fájlt.
6. Kijelölöm a keletkezett 18 új fájlt.
7. File menü-> csoportos átnevezés
8. Az új fájlnevek elemeinél kitörlöm a (N) karaktereket, megnyomom a (C) Számláló gombot.
9. Teszek egy pontot a (C) után.
10. Beirom a mix nevét a (C). után, szóköz nélkül.
(C).Timewriter_-_Sunshine_Live_Radio(11.08.2008)
11. Kiterjesztés panelben/panelen kitörlöm az eredetit, és beírom: mp3
12. Számláló (C) panelben/panelen a Számjegyek sorában az 1-est 2-re változtatom.
13. Enter.
14. Az eredeti mixet átteszem egy másik mappába, vagy kitörlöm, a maradék fájlokat kiírom cd-re/dvd-re. -
szetib
tag
válasz
deakgyuri #40 üzenetére
Szia, neked van egy qrva gyors és könnyű megoldás: Total Commander.
Ezzel darabolom a mixeket már több éve.
Első olvasásra lehet, hogy nehéznek tűnik, de nagyon könnyen meg tudod tanulni, csak csináld úgy, ahogy itt le van írva. Ha elakadnál, irj egy emailt. (aztán jöhet a skype/msnTotal Commandert szerezz be, telepitsd. A mixet amit szét akarsz vágni, tedd egy mappába. A Commanderben: keresd ki a mixedet (file-t), az legyen látható mindkét oldalon(ablakban).
Az egyik oldalon kiválasztod a filet (jobb egérgomb), majd a File-menüben kattints a "file darabolásra". Felugró ablakban a "Fájlok mérete"-nél töröld ki a számot, és írd be: 6mb
Nyomj entert. Ekkor elkezdi darabolni a fájlt 6mb-os darabokra. A végén OK.
Tegyük fel, keletkezett egy pl 1órás mix-ből 14 darab fájl, és egy .crc file. Plusz ott van az eredeti mixed. Ez látható. (Azért kell mappába rakni, hogy ne máshova darabolja szét, mert utána össze kell szedni. Csinálj mindig egy mappát a feldarabolni kívánt mixeknek.)
A lassabb megoldás ezek után, ha egyesével átnevezed őket pl 01.mp3, 02.mp3..stb
Van a gyorsabb, de megint tanulni kell hozzá kb 2percet.Jelöld ki az új file-okat (a .crc-t nem kell, azt töröld ki), úgy, hogy a jobb egérgombot nyomva tartva húzod le az egeret. Ezután a File-menüben, "Csoportos átnevezés"-re kattints (vagy CTRL+M).
Felugrott egy ablak, amiben be kell állítanod az első alkalommal, hogy mp3 legyen ugye a szám kiterjesztése, sorszámozod, és ugye átnevezed.
Az első lépés: "Az új fájlnevek elemei"-nél kitörlöd a (N) karaktereket, és megnyomod a "(C)Számláló" gombot. Ezután teszel egy pontot. (C).
A pont után beírod hogy Deep_Dance.
(FONTOS: Ne hagyj szóközt!!! Ird egybe, nagy kezdőbetűvel: DeepDance
vagy kötőjellel: Deep-Dance
vagy ponttal: Deep.Dance
vagy ahogy először irtam (alulvonással), a lényeg, hogy legyen folyamatosan karakter!)
Egy példa: (C).Timewriter-Live-@-SuperSonic_Dance_EventKiterjesztés: (E)-t kitörlöd, és beírod, hogy: mp3
Ezután, a jobb oldali "Számláló (C)" panelben kell csak ezeket megadni:
Első szám: 1 -változatlanul marad
Léptetés: 1 -változatlanul marad
Számjegyek: itt tedd át 2-re. (ekkor nullával inditja a számozást, 01, 02, 03..stb)
ENTER. Kész. Fel van darabolva a mix, át van nevezve, be van sorszámozva.
Ez igy leirva soknak tűnik, de 1-2 alkalom, és utána megy mint a villám. -
deakgyuri
tag
Üdv!
Keresek egy olyan programot, amivel hosszú MP3-at lehet megvágni, fix hosszú darabokra.
pl 5 percesre.Nem érdekes, hogy hol vágja a zenében.
Az ok: A kocsiban lévő dvd lejátszó mp3 lejátszás közben, ha beindítom az autót, akkor mindig az adott számot az elejéről kezd játszani.Mivel taxizom, eléggé idegesesítő szokás.
Tehát csak el szeretném darabolni a hosszú mixeket kb 5 perces darabokra. (A full DeepDance szériát szétvágni meghalnék)
Thx. -
yoogie
aktív tag
Pedig elég egyszerű a kezelése. Kijelölöd azt a részt ami kell és sima "ctrl-c" -> új -> "ctrl-v" -> mentés másként, mp3 kiterjesztéssel. Kell hozzá egy dll file, ami az mp3 konvertáláshoz kell, de azt google-al rákeresel, letöltöd és valahová mented, utána megadod az elérési utat. Ezek után menni fog az mp3 importálás, a beállításoknál pedig tudsz bitrátát is állítani. Hajrá!
-
Sipi16
őstag
Sziasztok!
Szeretnék megvágni egy mp3-at, de nem tudom mert az eddig használt program (MP3directcut) nem megy Vistán.
Tud valaki mondani egy ehhez hasnolóan egyszerű programot ami megy Vistán?
A válaszokat előre is köszi!
Üdv.: Sipi
-
Anubis_9
addikt
Ez egy MP3-as topic, de azért megkérdezem (biztos tudtok segíteni): van egy AC3-as 5.1-es hangom, amit szeretnék hangosítani, és így, javított állapotban elmenteni. Milyen program használható ehhez?
A Goldwave-et ismerem, de úgy vettem észre, az nem boldogul az AC3-mal.
-
Zitike
csendes tag
De mégse ez lehet a gondja, mert már megint nem hajlandó vágni, pedig most van címke. Akkor most már nem tudom, hogy éjjel mivel sikerült vajon a kedvében járnom. Még mindig várom a hintet...
-
Zitike
csendes tag
Ááááá, nem azt kérdeztem: csak most jöttem rá, hogy előbb címkét kell hozzárendelni a vágási pontokhoz, addig nem hajlandó semmit vágni. De most már sikerült. Ez volt a kérdés lényege, hogy hogyan tűntetem el a "fölösleget". (Mondjuk, kommunikálhatták volna a készítők a súgóban, hogy előbb címkézni kell...) De azért köszi.
-
Zitike
csendes tag
Hali! Valaki tudna dobni egy hintet az irányba, hogy milyen utasítás hatására történik meg a vágás az Audacityben? Kétféle funkciót találtam: az egyikkel a kijelölt részt lehet állítólag levágni, a másikkal pedig a kijelölésen kívülit. De hiába kattintok ezekre, nem történik semmi. Azt szeretném, hogy a levágott részek teljesen eltűnjenek, és csak a megmaradót konvertálja mp3-ba. -- Ez elég egyszerű elgondolásnak tűnik, de mégse műxik: minden marad továbbra is egyben. Miért?
-
DieHard
senior tag
hi. nem akarok egy uj topikot nyitni. csak egy kérdésm lenne. tud valaki olyan progit amivel mp3 fileból karaoke-t lehet csinálni. tehát a szöveget leszedni...?
-
damatic
tag
Travelos:
Kizárólag az mp3trim-et tudom ajánlani, a mezítlábasa ingyenes, és bazi gyors, és könnyen kezelhető. Csak annyival tud kevesebbet a pro-nál, hogy nem tud kötegelt feldolgozást.
Buci_:
Amire neked szükséged van, az a Cool Edit Pro, mai nevén Adobe Audition (kilóra megvették). 20 napos full próbákat ki szoktak nyomni újság cd-ken, vagy letöltöd. Rohadék, mert beszívja magát a regbe, és hiába rakod újra egy idő után: ha lejárt, lejárt.
Gergello:
Neked szintén jó az Adobe, de ha csak szétdarabolásra kell, akkor inkább SoundForge. Szétdobod az agyad: megnyitod egy ablakban, berakod a kurzort kb ahol vágni akarsz, kurzorgombbal zoom, berakod pontosan a kurzort (nullponthoz), megnyomod az [m] billentyűt, és mehetsz tovább a köv vágáshoz. Mikor végig értél, minden szétvágott szakaszra 2 x klikk, kihúzod új ablakba, és már mentheted is. -
Gergello
addikt
feljebb írtak már egy párat, de azért megkérdem mégegyszer:
egy mp3 cdm egyben van , egy 50 perces számban. Szét szeretném vágdosni, majd szerzek track listet, megnhogy hány percesek a számok...
Tehát milyen progival/ingyenes legyen/ szétvágdosni? -
buci_
tag
egy up a topicnak
arra lennek kivancsi, hogy mivel tudnek lelassitani egy reszletet egy szambol?
konkretan hogy fokozatosan laaaaasssssssssuuuuuuuul -
törölt tag
ha csak crc miatt reccsen, akkor elég az mp3trim.... eccerű, kicsi, és gyors
le is lehet vágni vele, és nem'tom mien elven műxik, de én rányomtam arra, hogy save, és már készen is volt
-
Monya78
veterán
A Besweet-tel nem boldogultam...
Viszont a RazorLame+Lame bejött...gyors és müködik!!!
Kösz mindenkinek a segítséget...
Érdekes hogy a freqvenciát piszkálgatom pl 44khz-ból 22kHz-ba és nem történik méret csökkentés... -
Blackmate
őstag
No vegre vmi, amihez en is hozza tudok szolni:
BeSweet helyett ajanlom a RazorLame-t mp3-wav, wav-mp3 kodolasra. Pofon egyszerü, es freeware. Erdemes a legujabb (3.96.1) Lame-et hasznalni.
RazorLame : Bővebben: link
Lame: Bővebben: link
Ezzel egyebkent lehetseges az mp3-ak ''atkodolasa'' is (mp3-wav-mp3 nelkül) mas bitrate-re, mintaveteli frekvenciara, stb..
Mp3-ak trimmelesere (javitasara), vagasara egy szinten pofon egyszerü ki progi:
Mp3Cutter: Bővebben: link.
Egyebkent ha jol tudom ezzel halkitani, hangositani is lehet az egyebkent ratyi mp3-at.
Ha szerkesztesre van szükseg (hangszin, effekt, stb...) akkor viszont ajanlott egy szerkeszö progi: Cool Edit, GoldWave -
Scooby
aktív tag
tudom hogy nem ide tartozik de nekem kéne olyan progi ami wawe mp3 és vmp -t ztud konvertálni!
-
L3zl13
nagyúr
Konkrétan Lame és pl BeSweet mint GUI.
A LAME csak parancssoros enkóder. GUI grafikus felület hozzá ami átadja a paramétereket a LAME-nek.
Legtöbb ingyenes enkódoló úgyis LAME-et használ.
BeSweet pl elérhető itt.
Bővebben: link -
Monya78
veterán
Bocs, lefordítanád magyarra...tehát adott egy Mp3-as szám 160kbit/s-os szeretném 96kbit/s-osra átalakítani, hogy mit kódol nem számít és az sem hogy eltart egy pár percig...
''lame encoder meg valami gui hozzá'' ez mit jelent??? konkrét progi nevet nem tudsz mondani? Pl Winamp-al nem lehet megcsinálni??? -
Monya78
veterán
Bocs, de egyet kérdeznék...
és ha csak a kbit-eket szeretném megváltoztatni...lefelé...
milyen progit javasoltok, freewarét... -
mg105
senior tag
goldwave, egy ideig ingyenes
-
snoopy76
csendes tag
Szerintem is Soundforge, csak rakd fel hozzá az mp3 plug-int is!
Profi progi, utóhangosítás, +basszus, effektek, korlátlan lehetőségek audió terén... -
Travelos
őstag
milyet is?
-
Travelos
őstag
Hello!
Az egyik MP3 számom végén van egy nagy reccsenés, szeretném levágni.
Milyen progit ajánlotok???
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- PC játékok 2500Ft/db
- Mandragóra steam kód
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered, Call of Duty: Black Ops 6 - Vault és Egyéb Játékkulcsok.
- BIG BOX LOT! - Tomb Raider 2, Baldurs Gate, Abe Exoddus, X-Com, Pools of Radiance
- Destiny 2 Shadowkeep-Beyond Light-Forsaken Pack/Unknown 9 awakening/The Outer Worlds stb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest