-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
unyadavid
senior tag
válasz Kolbászzsír #8595 üzenetére
akár innen de lehet ilyen nagyobb elektronikai üzletekbe is olcsóér megvenni - és ha van rá keret akkor meg az előbbi (linkelt) üzletbe lehet hozzá venni vmi komolyabb fülest is pl. sennheiser cx300
[ Szerkesztve ]
-
krystman
őstag
Gondolkodok én is egy mp3 lejátszón. Nekem most, egy Panasonic Mp3-as Discman van, ami döglödik. Panasonic mp3 lejátszóról nem hallok egyáltalán. Nekem azért, kellene ez mert, én eléggé hozzá szoktam a S-XBS meg a Re-Master funkcióhoz benne. Mp3-nál kimondottan jól jön a RMTR. Meg az S-XBS pont azt a melyet adja ami nagyon tetszik. Kerestem ilyen Pana mp3-at, de nem nagyon látok. Esetleg ti tudtok? Köszi.
-
-
krystman
őstag
válasz unyadavid #8604 üzenetére
Köszi! Amúgy tényleg elég keveset tudnak! Nem biztos, hogy a legjobb megoldás lenne! Azt hittem, okosabbak! Kinéztem egy Sony-t, meg egy iAudio-t. Az iAudio meglepően olcsóbb, mint a Sony vagy jópár. Sonyiból ezt néztem ki. Ez lenne az A-ás Sony? http://www.electrostore.hu/index.php?c=products&m=64745a77a79820d5faad693b95dc91f2&p=70dfd6a10419c7c8ed00ad2799cf249d (bocs, telről nem tudom másképp belinkelni).
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
nemrég hozta a futár a Sony NWZ-E436F lejátszómat
nagyon príma cucc, totál el vagyok ájulva tőle viszont sajnos szomorú is vagyok mert a gépre dugva meg se nyikkan...
csak kell neki az a fránya media player 11 hogy lehessen rá tenni valamit
én azt a programot meg mindennél jobban utálom szóval kár érte sajnos...
kár hogy nem kezeli a gép hordozható meghajtóként a lejátszót és simán lehetne rá másolni total commanderben is akár...ezt leszámítva viszont király mp4 lejátszó
bátran ajánlom bárkinekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
brugo
aktív tag
Lehet Akkumulátort (beépített Li-polimer) cserélni az MP3 lejétszókban ?
-
Padree.c2
tag
mindent lehet, csak nem biztos, hogy érdemes, vagy kifizetődő..
általában a mai lejátszókhoz specifikusan a típusokhoz gyártják az aksikat, de ha van jó szervízes ismerősöd, és be tudja szerezni, akkor ki is tudja neked cserélni..
ki kell szedni a régit, ami általában forrasztva van, de nagyon kell vigyázni, mert iszonyatosan sok minden van összesűrítve minimális helyre, ezért is javasolnék inkább szakembert.Pp. ♠
-
SzGee
aktív tag
tudom picit off itt, de tudtok esetleg olyan mikro vagy mini hifit, ami lejátszik ogg vorbist?
mindenütt kerestem de nem találtam sajna...
ha nincs akkor szerintetek miért nincs? nem hiszem hogy ne lenne rá igény...If you leave me, can I come, too?
-
verbatim777
csendes tag
Sikerült szert tennem egy CX-55-re. Innentől kezdve a Sansa Clippel is megvagyok elégedve.
Teljesen más hangkép, mint az előző Sony MDR EX-35-el volt. De hát árban sincsenek egy kategóriában, meg hangzásban sem.
A basszus talán nem több, de főleg a középfrekvencia megnőtt és kitisztult, a magasakból talán lehetne egy kicsivel több, de a bejáratással gondolom javul egy picit.[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
Típustól és használattól függően legalább 300-500, jó esetben akár 1000 teljes feltöltés/lemerítés ciklust bírnak általában. A részleges töltés ebben csak részlegesen számít, bár tudtommal az egyenes arányosságnál nagyobb mértékben. Ez normális körülmények közt bőven kitart egy lejátszó élettartamáig. Ha azt vesszük alapul, hogy 2-3 évnél tovább kevesen használják, akár sokkal tovább is.
-
El Kebir
őstag
Üdv!
Pár napja használok egy cowon D2+ -os lejátszót, első tapasztalatom, hogy kicsit nagy...második, hogy kicsit nehéz... (a nulladik tapasztalat, hogy drága)
Szép a hangja (AKG K324P-vel és a sandisk m250-hez viszonyítva) és nagyon jó az érintőképernyős menürendszere, gyorsan lehet lépkedni a menük között... (csak pl a buszon a vadabb buszvezetők nehezítik meg a kezelését )
Nekem az előző két lejátszom sandisk volt...enyhén szólva elegem volt már abból hogy nem lehet rendesen kiválasztani a zenét, nincs mappa szerinti listázás vagy file név szerinti...meg az a két lejátszó kicsit bugos filerendszerkezelésű is volt (e130 és m250), ahogy olvastam, a filelistázásban még mindig ugyanazokkal hiányosságokkal küzd a sandisk..emiatt lett d2-es a clip vagy a fuze helyett...meg a hatalamas akkuidő miatt, eddig a cserélhető árramforrásokat preferáltam, de azok egyszerűen kihaltak a piacról...
Egyébként a filelistázás őskori (kvázi ipod shuffle szint) volta miatt nálam a választásnál eleve kiesett sandisk...nem értem miért nem csinálnak valami normális mappa és file kezelést...
Ezt a hozzászólást főleg azért írtam, mert a sok ajánlás mellett nem igazán látom, hogy a sandisk hibáiról olyan sok tájékoztatás lenne. Oké, hogy átszerkeszthető az id3tag de egy átlagos "user" azt se tudja mi az...nemhogy még célprogramot használva szekesztgesse...e nélkül meg, nekem legalábbis (mindig az volt a felállás, hogy majd átszerkesztem ha lesz rá időm...tudom lusta vagyok ), szinte csak shuffle módban használható a sandisk lejátszó...150-200 vegyes számnál már kicsit átláthatatlan a vegyes id3 szerinti lejátszás, főleg, hogy pl nálam volt hogy egy előadó 5 csoportba tartozott, mert a "artist" bejegyzésekben voltak kis eltérések a különböző albumoknál...
Tehát mindenki úgy vegyen a sandisket hogy annak a filekezelése ritka rossz... (a hangja az m250-nek is már egész jó volt, az újabbaknak meg állítólag kiválló)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
KriMes25
csendes tag
Sony-nál melyik lejátszókat érdemes nézni? ami nem tól drága, de már elég jó, nemtudom hogy vannak ezek a tipusjelölések.
-
ponti_ak
addikt
válasz El Kebir #8621 üzenetére
Szia,
Jó hogy leírtad ezeket, de javaslom, hogy mondjuk úgy: a régebbi Sandisk-ek rosszak/nehézkesek kezelhetőségben. Az újak meg tök jók. A Sansa Fuze pl. tudja már a Folder szerinti file-kezelést is. Igaz, jogos, a Clip (még) nem, de az id3 probléma orvosolható pl. lejátszási lista készítéssel... A hangminőségben pedig az árukat tekintve tényleg nincs párjuk. (Nekem is volt D2-m, van sokféle iAudio-m és Fuze-t is használok néha).ui: a D2 nehéz? Relatív. Én pl. egy 160g-os iAuio M5L-t cipelgetek magammal.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz KriMes25 #8622 üzenetére
NWZ-E435 E436 elég jó széria
én tegnap vettem és elégedett vagyok vele
21-22ezer körül jön most ki az áfa emelés után szóval belépő szint de teljesen rendben van
max később én is beújítok majd egy komolyabb fülest de az még ráérMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
El Kebir
őstag
válasz ponti_ak #8623 üzenetére
Azért jó olvasni, hogy a Fuze-n már fejlesztettek valamit. (ez új feature?, mert mintha a téma több hónappal korábbi részében még mást olvastam volna, de lehet rosszul emlékeztem, az msc usb mód is megy már gyárilag, vagy azt alapból tudja/ta?)
(de amúgy most egy darabig elvagyok a D2-vel , majd akkor 1-2 év múlva talán újra ringbe szállhat a sandisk is...előbb kicsit az esély, hogy lecserélem a cowon-t)
id3 probléma meg elég macerásán orvosolható, pont annyira, hogy komoly hiányosságnak tekinthető, hiába van rá célprogram, átlagos felhasználó nem használ olyat ...azok "shuffle" lejátszók maradnak ...
160g napi cipelése már kondizásnak számít
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
vili13
őstag
válasz El Kebir #8625 üzenetére
Valóban rém gusztustalan dolog, ha egy lejátszó nem is meri a fájlneveket és a könyvtárszerkezetet. Magam sem vetemednék id3 töltögetésre pusztán egy lejátszó kedvéért - ha már fizetek érte, működjön az elvárásaim szerint!
Ezzel együtt az id3 tag kitöltés szemlátomást még az átlag ipod felhasználóknak sem okoz problémát, pedig ... igen tudjuk, de inkább ne ismétlődjön meg
a korábbi iPodos kalandod[ Módosította: bwoay ]
-
bwoay
nagyúr
nade ipod tulajokról volt szó, akik nyilván a szent grabelő progit használják,
nem valami ruppótlant, ezért írtam az itunest. ezért van az, hogy én még
ipod tulajnak sem vagyok elég jó, mert album art downloadert és mp3taget használok.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
vili13
őstag
Az mp3tag nekem valahogy nem jött be, a TagScanner szvsz sokkal jobb!
-
Kolbászzsír
csendes tag
Megérkezett a Sandisk Sansa Fuze lejátszóm, és rendeltem mellé egy Sennheiser CX 300-II fülhallgatót. Így pár óra után elmondhatom hogy megvagyok vele nagyon elégedve, és a fűles is nagyon szuper és hogy milyen tisztán szól az meglepett. Köszi hogy segítettetek!!
-
brugo
aktív tag
Köszönöm a kimerítő vállaszt !
A tegnap vettem 1Cowon iaudio U5-öst még nincs időm vele foglalkozni ,de ami meglepett a kicsomagolásnál az , hogy az eggyik fülhallgató szára kétszer olyan hosszú mint a másik ilyet még nem láttam ez normális ? vagy gyártashiba ? vagy ez az új trendi ?
-
asadasad22
őstag
bátyám most vett egy NWZ-X1050 lejátszót.
gyors véleményezése:
üresjáratban van egy kis fehérzaja elvileg (amikor áll a lejátszás).
méretre és súlyra kb akkora mint egy teló, ami mondjuk nem nagy gond, teljesen rendben van.
hangzásra büntet mindent. -
bwoay
nagyúr
válasz asadasad22 #8637 üzenetére
az hagyján, de a legritkább esetben tudják úgy megoldani, hogy nekem kényelmes
legyen (Sony megoldás a legjobb, ahogy visszafordítják a kábelt az elágazásnál),
így sosem vezetem el hátul, elöl lóg a kábel, biztos sokan gondolják,
hogy debil vagyok, nem tudom használni.Ugyanakkor ez még mindig jobb, mint egy ilyet fordítva hordani,
ismertem egy csókát látásból, akinek állandóan fordítva volt a fején.
El tudom képzelni, milyen jól szól, miközben hátra, a fülkagyló felé sugároz
(sokat agyaltam rajta, hogy egyszer leállítom, és megfordítom a fején).lényegre térve:
ez biztos az az x1050, amit az scentrum.hu-n talált vili
már majdnem rágörcsöltem amúgy, de mióta valami weboldal elhintette,
hogy az X széria következő generációján andriod fut majd...
végülis csak kibírom valahogy addig.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
asadasad22
őstag
ez az android mennyire biztos infó? egyelőre mondjuk sztem mind1, nem hiszem h visszavinné, főleg emiatt nem, sztem videóra/böngészésre sem akarja kb egyáltalán használni (van mellette bővíthető os-el tapitelefonja úgyis), a zene az egyetlen lényeges szempont, abban meg az android annyit tudna segíteni, hogy kapásból vigyen mindenféle formátumot FLAC-ot is beleértve, de hordozható lejátszón ez azért nem egy annyira lényeges szempont, főleg annak a tudatában, amit az X1050 hangzásáról a legtöbben írnak, nyilvánvalóan sima mezei mp3-akkal. bár kétségkívül jól is jöhetne már ekkora tárhelynél. mindenesetre sztem abszolút kibírható nélküle, FLAC-ot jellemzően azért otthoni rendszerrel lehet megfelelően kihasználni, egy nem utcára szánt fülessel. titkon még abban is bízok, hogy fw frissítés formájában javítanak majd a későbbiek folyamán 1-2 ilyen dolgon.
ja, a bolt nem talált, bátyám most kint van usa-ban, egy helyi sonystyle-ban vette, az említett boltnál átszámolva nagyjából 20-25k-val olcsóbban, és ez az oka annak is, hogy csak az ő véleményét tudom még közvetíteni, elég távol vagyok tőle helyileg, hogy kipróbáljam
egyébként írt még árakat a többi lejátszóra (sztem kapóra jön nekem, mert a mostani lejátszóm pont megadni látszik magát), a legjobban szóbajövő az S736 és az A728 (A828 csak bt nélkül asszem), mind2 100 usd (~19-20k huf). előbbi mellett szól a noise cancelling, utóbbi mellett a 8 giga (előbbi csak 4). sztem az A728 jobb vétel, lehet h majd berendelek tőle egy olyat, de ez még ráér. van valakinek noise cancellinggel tapasztalata? -
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #8640 üzenetére
közben olvasom, hogy bár tömörített lossless tartalmakat nem támogat, tömörítetlen lossless wav-ot (Linear PCM) viszi, szóval végülis tud ez lossless-t is vinni, más kérdés, hogy az ember általában nem wav-ben tárolja az ilyen anyagait.
-
vili13
őstag
Már majdnem bogarat ültettél a fülembe ezzel az androiddal, de szvsz lesz vagy jövő karácsony, mire ebből kijön valami - Japánban, ide meg vagy két év múlva. Engem jobban lázba hozna az X széria egy kisebb, könnyebb, olcsóbb, zajcsökkentőtől és tapiképernyőtől mentesített változata a közeljövőben, de ilyenről nincsenek hírek, és még az X1000 sem ért igazán ide.
Amúgy a jelenlegi Walkman sorozatok is linux alapúak, és ilyen alapon akár valamivel több formátumot is támogathatnának, meg rugalmasabbak is lehetnének, de mégsem teszik. -
bwoay
nagyúr
az android kb annyira biztos, mint a Slim PS3, illetve még annyira sem talán.
ugyanakkor nekem semmiből sem tart kivárni, hogy lesz-e belőle valami
Már nem emlékszem, hol olvastam amúgy, de rákeresve ezek jöttek le.azért lenne jó ez, mert az x széria képességei vitathatatlanul kihasználatlanok,
pláne, ha az iPod Tacoval veti össze az ember. tehát logikus lépés lenne,
és komolyan meg lehetne szorongatni vele a konkurenciát.valamelyik nap volt alkalmam kipróbálni egy zajszűrős Sennheisert,
asszem pontinak van ilyen, pxc250, döbbenetesen hatékonynak bizonyult,
legalábbis az adott körülmények között. a Fukarban bóklászó tömeg moraját
a zajszűrő bekapcsolása után szó szerint elvágták.
Ha a sony megoldása a mellékelt füldugókkal ennek a felére képes,
már megéri. Én az S73x-et választanám a helyedben.vili:
az biztos, hogy ez nem mostanában fog megvalósulni, ha egyáltalán...[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
vili13
őstag
válasz asadasad22 #8641 üzenetére
Ha tömörített losslessben tárolsz, abból akármibe konvertálni csak apróbb kellemetlenség. 320kbps mp3-nál jobb szvsz hordozható célra nem kell, de megy rajtuk a wma vbr q98 is, ami 350kbps környékén már eléggé lossless-közeli minőséget jelent.
-
unyadavid
senior tag
Szerintem kérdezd meg a bátyádat noise cancelling ügyben mivel az x1050-ben van olyan
[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
hát igen, már nem egy helyen olvastam, hogy az ipod touch ellen lett szánva, de én valahogy teljesen máshogy látom a dolgot, szerintem az ipod touch elég sokmindenkinek lett szánva, akik zenét is akarnak, trendi lejátszót is, meg alkalmazásokat, meg még ki tudja mit, az x szériát én pedig úgy látom, hogy színtisztán zenebuziknak szánták, akiknek az SQ minden van nagy oled kijelzője, az UI-ja kellemesen gyors, látványos, és jól kezelhető, van rajta wifi, youtube app, meg browser is, és még sokkal többminden lehetne is ha bővíthető lenne, de én csak úgy látom, hogy ez az egész körülötte valami mézes bevonat, amivel oda akarják csalni a népet, és amiről az egész cucc igazából szól, az semmi más, mint a zenelejátszás, minnél kiválóbb minőségben. nem is nagyon tudom, hogy mit tudna csinálni a sony, ha valami apple store-al akarna versenyezni, egy önmagában walkman-eken létező rendszer bármilyen jó is, nem lesz az apple ellenfele, akik telefonokkal is ugyanazt nyomatják, hatalmas marketinggel. persze, sony ericsson walkman-ekkel is nyomathatnák ugyanazt, de valahogy én nem érzek benne elég potenciált, hogy megszorongassanak vele egy appstore/itunes méretű dolgot..
szóval azt mondod, hogy önmagában a Noise Cancelling miatt az S736-ot választanád, dacára a feleakkora tárhelynek? ha tényleg hatékonyan működik, elég jó dolog lehet. valószínűleg mondjuk tényleg inkább a bátyámat kéne kérdeznem ezzel kapcsolatban, vagy külföldi fórumokon rákeresgélni, egy márkán belüli lejátszók valószínűleg közelebb állnak egymáshoz ezen a téren. a 8 giga azért nagy előny lenne, mert jelenleg nagyjából a teljes zenei gyűjteményemnek elég lenne ennyi hely mp3-ban, 4 gigával többször kényszerülnék cserélgetésre, de persze bőven túlélhető annyi tárhellyel is a dolog. alapból szerintem drágább lenne az A728, ezért is gondoltam, hogy jobb vétel.. ezen majd még gondolkozok.
-
bwoay
nagyúr
válasz asadasad22 #8646 üzenetére
ami az X-et illeti:
zenében páratlan, OK, de ha ennyibe kerül, és ott a wi-fi,
meg az az irdatlan penge OLED kijelző, meg a böngésző, akkor nem bánnám,
ha minél jobban ki tudnám használni ezeket. Zenéhez elég lenne
egy 6 soros monochrome kijelző, és azáltal kisebb, könnyebb lejátszó,
természetesen wi-fi nélkül. Vili is méltányolná.megugye a Touch úgy szar, ahogy van. az a kezelhetőség...
sosem fogom megérteni a koncepciót, végülis az Apple megalkotta
a legkörülményesebben használható lejátszót, mert a multitouch kijelző
minden előnye odavész, amikor az ember zsebrevágja, nem véletlen,
hogy a sonyra raktak dedikált gombokat, ezzel köröket ver a Tacora.én nézegettem az s6 meg az s7 szériát is, de a digitalszalon oldalán
a két 16 GB-os változat között 1 rugó volt a különbség.
Így nyilván a zajszűrőre voksolok, bár előre tudom,
hogy a cx55-ről meg nem mondanék le, úgy pedig bukó a mutatvány.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
asadasad22
őstag
igen, igazából tényleg elég lenne monokróm kijelző. gondolom ez ilyen presztízskérdés manapság, hogy ha csúcskategóriás, akkor nem engedhetik meg, hogy ne legyen full kijelzős touch, mert a többi már nem trendi, mostmár erre izgul mindenki
igen, ezen az oldalon valóban minimális a különbség a kettő között, de kint ez vhogy máshogy megy..
[link]
számomra érthetetlenül szegényes a választék, S-ből 16 gigás modell ki sincs írva, csak 8-as, abból is csak az S630 szériás és abból is csak piros (fel nem bírom fogni, hogy miért csak ilyen színben adják, nem vagyok nagy kinézet-whore, de piros lejátszót azért nem kívánok magamnak, egyébként pedig még szóba is jönne a dolog..)
mondjuk a bátyám amikor bement egy ilyen boltba, említett modelleket, amik ezen a weboldalon nincsenek is kilistázva (pl. A728), de sokkal nagyobb választék még így sincs.. kb olyan az érzése az embernek ezen az oldalon, mintha valami rég kifutott széria utolsó visszamaradt darabjait látná, pedig az S630 széria szerintem alig fél éves, és nem nagyon van kilátásban új lejátszó, ami a helyükre jönne tudtommal.
egyébként eléggé pénzszűkében vagyok, 16 gigás modell ha lenne, még akkor sem biztos, hogy most megengedhetném magamnak.
nekem csak cx300 van, nem is tudom, hogy egy ilyen gyári sony fülessel összehasonlítve melyik lenne a nyerő..[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz asadasad22 #8648 üzenetére
a cx300 szintjét talán nyújtja a gyári Sony, akár többet is,
de akárhogy is nézzük, sehogy nem nyerő az, hogy ha váltasz dugót,
akkor bukod azt a feature-t, amivel ez több az s6-nál
ár/érték arányt tekintve így nyilván utóbbi a jobb,
de mondom, én a digitalszalon árait vettem alapul,
ahol meg olyan irreálisan olcsó az s7, hogy amikor kerestem,
természetesen nem is volt raktáronja, a piros színű az ratyi, van még a fehér-ezüst, de a fekete az egyetlen,
ami mindig támadhatatlan.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
RichiG23
csendes tag
Hello! Szerintetek milyen mp3 lejátszót vegyek? Kritériumaim: nagy tárhely(30 giga fölött), kiváló hangminőség jó basszussal, videó nem fontos, érintőképernyő nem fontos, semmiképp sem ipod, ár 100 alatt vagy a körül. Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest