-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
reelc
veterán
Sziasztok! Erőteljesen gondolkodom egy Sansa Fuze-n, de érdekelne 1-2 információ (amennyit bírtam visszaolvastam a topicban): szól rendesen a rádiója? Az aktuális számba bele lehet tekerni (mondjuk vissza 10mp-et)? Dalszöveget képes megjeleníteni? Erről a lejátszóról elég jó vélemények vannak itt, és tetszik kinézetre is. Köszi előre is a válaszokat!
-
he7edik.
addikt
Az A826-om nem akar tölteni igaz vagy három hétig ki volt kapcsolva de utána használtam még egy keveset de most végleg lemerült de nem hajlandó venni a töltést
Égő szöveg a flém vázon
-
zooli9
csendes tag
Nekem egy első gen.-es Shuffle-m van (iPod) mindíg is imádtam, strapabírósága miatt, meg mert nem olyan görény törpe mint utódai, valamint mert több 10 órát kibír egy húzásra, futáshoz ideállis, de 1 részt beleuntam, másrészt 512 lassan kevésnek minősűl a sok utazgatásaimnak köszönhetően. (pláne hogy az "mp5"-öm 5 óra filmet bír csak) szal. tudtok valami kijelző nélküli hasonló kaliberű, csak nagyobb tárhellyel megáldott kütyüt?
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
Azon agyaltam, hogyan tudnám megúszni, hogy hifi rendszeremhez komolyabb hangkártyát vegyek. A megoldás az lesz remélem, hogy az erősítő egy kis Sandisk Sansa Clipről fogja kapni a jelet.Remélem működni fog.
A kérdésem az, hogy szerintetek van-e olyan mp3 lejátszó, ami képes analóg jelet kibocsátani digitális helyett? Remélem nem kérdezek túl nagy marhaságot. Válaszokat előre is köszönöm.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Sir Robin 25
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban szeretném megköszönni a segítséget, amit a fórmum nyújtott a lejátszó kiválasztásához. Sokat olvasva végül a Sandisk Sansa Fuze 2 Gb-os lett a nyerő.
Egy kérdésem lenne a lejátszóval kapcsolatban: mikor kell tölteni a lejátszót, hogy az akku élettartalmát maximalizálni tudjam? (Az egyértelmű, hogy akkor érdemes már tölteni, ha egyálatlán nem szól .)Köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
unyadavid
senior tag
válasz Sir Robin 25 #8762 üzenetére
Szerintem töltheted egyfolytába nem hiszem, hogy meg kéne várni míg lemerül
Tristis: szerintemegy mp3 lejátszó csak digitális jelet tud kibocsátani, analógot esetleg egy basszus gitár de ha nem jól gondolom akkor majd kijavítanak a profik
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz unyadavid #8763 üzenetére
Neem, a jack-en kimenő jel szvsz teljesen analóg.
De nem is lenne sok értelme digitális outputnak, hacsak az erősítőben nincs direkt mp3-DAC (öö.. általában nincs, ugye? Vagy van? Ebben nem vagyok biztos, de szerintem nincs.. Kérek segítséget kedvenc moderátoromtól... Mr. bwoay.. ? ) -
selfkin
csendes tag
válasz Tristis #8761 üzenetére
olyan mp3 lejatszo amin van digitalis kimenet pont hogy kuriozumnak szamit.
hazimozi erositokben van altalaban beepitett DAC, amin tobbnyire van digital in/out.
meg persze a komolyabb hifi erositokben is van.szerinted egy sansa clip kierositve hifire jobban fog szolni mint egy integralt kari? lehet
de egy jobb hangkartyanal nem. ha jobban szolna akkor mindenkinek sansa clip lenne otthon a "komolyabb hangkartyak" helyett. -
Tristis
őstag
válasz unyadavid #8767 üzenetére
Az analóg sokkal jobb, mint a digitális ugyanis nem sok pontok halmaza maga a jel (hang), hanem ténylegesen egy vonal. Ezért használnak pc-ről történő zenélésnél Digitális-Analóg Convertert, amelyet másnéven DAC-nak hívnak.
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Még egy kérdés. Valaki próbálta már, hogy a jelerőssége mennyire jobb a Fuze-nak, mint a Clipnek?? Fontos lenne, hogy ne legyen túlterhelve az erősítő. A clipé kicsit gyengécske.
-
ponti_ak
addikt
válasz Tristis #8769 üzenetére
Nem próbáltam, de szerintem nincs (nem lehet) számottevő különbség a Clip és a Fuze között ilyen szempontból (sem), hisz mindkettő alacsony impedanciájú hordozható fej-/fülhallgatós használatra lett kitalálva.
Nyomd feljebb a hangerőt, és akkor talán kevésbé kell az erősítőnek erőlködnie.[ Szerkesztve ]
-
selfkin
csendes tag
válasz Tristis #8768 üzenetére
"Digitális-Analog Converter", ezt igy fajt elolvasni. Felig magyar felig angol ami ok, de legalabb lenne helyes. Igy olyan mintha valamilyen digitalis konverterrol beszelnel ami analogot konvertal... az milyen? legfeljebb egy szoftverre lehetne railleszteni ezt.
helyesen a DAC az a Digital to Analog Converter roviditese. Es kezzel foghato alkatreszekbol all. DAC van az integralt hangkartyakban, az SB live-ban, az Asus kartyakban, az mp3 lejatszokban, a mobiltelefonokban, es minden mas hanglejatszasra tervezett szerekzetben ami digitalis formaban tarolja a hangot/zenet.
alapvetoen igaz amit irsz, de valamiert van egy olyan selytesem, hogy nem nagyon vagy kepben
A Denon erositod valoszinu nem tudna mit kezdeni az altalad rosszabbnak mondott digitalis jellel, mert egy full analog cucc.
amugy a digitalis jel valoban rosszabb. de csak bizonyos korulmenyek kozott.
-
Tristis
őstag
válasz selfkin #8773 üzenetére
Újonc vagyok a témában, az elnevezés meg legkevésbé sem érdekel, illetve hulla fáradt voltam. Most már amúgy jobban képben vagyok. Igazából minden analógon jön ki...
Az mondjuk jó kérdés, hogy a hangkártyák és az USB-s DAC-ok között mi a különbség....
Szerintem csak a komolyságuk, de ezt már nem itt fogom megbeszélni, mert offAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz ponti_ak #8770 üzenetére
Kössz ponti_ak! Te igazi szaki vagy itt
Azt hiszem én is inkább más irányba mozdulok, hosszú távon az áramfogyasztás miatt úgy sem érné meg hajtani szegény erősítőt.Egyébként 3 emberke ott volt még, és bizony ők nem most kezdték.... Egyöntetű volt a vélemény. Csuda eszköz ez a Clip. Best! (sokat drágult sajnos)
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
válasz Tristis #8774 üzenetére
ja, kisit off. bar mp3 lejatszokon is van DAC tehat annyira nem.
amugy szerintem is errol van szo a hangkartya vs. dac osszehasonlitasban. alapvetoen az alkatreszeszek, az aramkorterv, a felhasznalt anyagok, stb. a kulonbseg. ergo a minoseg
meg a hangkarttya neve mondjuk eleve arra enged kovetkeztetni, hogy egy belso kompjuter komponens.
es ami a legfontosabb, hogy egy hagyomanyos hangkartyan altalaban van A/DC is, ami az analog to digital converter, aminek leginkabb egy mikrofonbenet formajaban lehet felfedezni a jelenletet ;P
ezert nem hivjuk csak DAC-nak a hangkartyakat.
az AD/DAC lenne a helyes.meg mindig nem valaszoltal, hogy a denon erositod melyik benetere kototted ra a clipet. csak erdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Neilontero
csendes tag
Sziasztok!
Itt a fórumon nagyon favorizáljátok a Fuze-t és a Clipet,biztos meg van az oka...én viszont az NW-A1000-s szar-fos-szar Sonym helyett keresnék végre egy olyan lejátszót,amire tudok zenét tenni kötelező program nélkül is.
Az volt a probléma,hogy a ConnectPlayer (ami állítólag a világ egyik legrosszabb/ használhatatlanabb szoftvere) nem telepszik fel Win 7-re. Lenne alternatíva,a SonicStage,csak az meg semmiképp sem ismeri fel a lejátszót.Hivatalosan támogatja,de kéri hogy formatáljam le (merevlemezes a kicsike) és majd utána felismeri...no,nem tette és itt állok egy használhatatlan MP3 lejátszóval...XPn elvileg menne a Connect,csak ott 12 percenként lefagy.No hagyjuk is...A Jetaudio miatt gondoltam Cowon termékre,azok közül is az U5 vagy az I7 szimpatikus nekem,mindkettő lejátszik FLAC-et,ez nálam szempont lenne és gondolom mindkettő amolyan "hordozható JetAudio" ami igencsak jó pont...viszont ti a Sansa termékeit favorizáljátok (legalábbis olvastam olyanról hogy "a legjobb ár/érték arányú lejátszók"),végülis belefér a keretbe,de ha ajánlotok más lejátszót aminek nagyon jó a hangminősége azt is megfontolhatom.4-6-8gb,30k-nél több ne nagyon legyen.
-
celf
őstag
válasz Neilontero #8777 üzenetére
egyszeruen fuze.
-
Tristis
őstag
Ne haragudj. Cd bemeneten van természetesen. Beszéltem több sráccal egy másik fórumon erről, hogy milyen jelforrás is a Clip/Fuze. Azt mondta, hogy a 30e Ft-os hangkártyája csak a részletgazdagabb zenékben múlja igazán felül, egyébként csak kicsit jobb... Elgondolkodtató.
Azt hiszem most fogom és keresek egy normális RCA-JACK kábelt, mert nem jött még meg a dinamika a cuccba.Egyébként:
Forrás: Sandisk Sansa Clip
Erősítő: Denon PMA-500AE
Hangfal: Tannoy Mercury F4
Kanóc: Diy tűzállóJah és egyébként Fuze. Az ég kék, a fű zöld, te meg Fuze-t vegyél.
[ Szerkesztve ]
-
Neilontero
csendes tag
2 szavazat a Fuzera,csak azt az előző hozzászólásban elfelejtettem mondani hogy nekem csak zenére kéne a ketyere,kicsit feleslegesnek érzem a nagy kijelzőt,ezért is vonz az I7...bár az picit drágább is,mint a Fuze...
Olyat olvastam hogy a Fuze halk lenne,ez igaz?
-
Tristis
őstag
válasz Neilontero #8780 üzenetére
Egyrészt akkor ne Fuze-t vegyél, hanem Clipet. Ezért is találta ki a két koncepciót a gyár. Én is clipet hallgatok, mert fel lehet csippeteni mindenhová és csak zenére tökéletes.
Ezek a készülékek valóban nem a legerősebb jellel rendelkeznek. Az én Clipem egy 32 ohmos fejhallgatón van. Én úgy gondolom, hogy körülbelül 37ohmos fejhallgatót tud még kihangosítani. Természetesen a fülhallgatókat meg tudja majd szólaltatni, hiszen azoknak kisebb az ellenállása.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Ez igaz. Egy ilyen lejátszóhoz azért már illik Flac-ot hasznáni. Sajnos azok között is nagyon sok a szemét.... Sőt a gyári cd-k nagy részénél sincs semmi dinamika... 4 giga esetén én még Clipet vennék. Az 8 album flac. Remélem senki sem fog mp3 hallgatni, ha valaha is kipróbálta ezt a formátumot. Sajnos én is olyan (flamenco-spanyol-cubai) zenéket hallgatok, amik beszerezhetetlenek másképp....
Celf: Érdekes, amit mondasz. Egy próbát mindenképpen megér.
[ Szerkesztve ]
-
Neilontero
csendes tag
MOst olvastam hogy a Fuze rockboxolva tud a LastFMmel kommunikálni...nagyon tetszik így. Csak stabil rockbox lenne hozzá...
-
celf
őstag
válasz Neilontero #8785 üzenetére
van rockbox fuze-ra ? pont a clipre kene pedig
-
celf
őstag
válasz Tristis #8788 üzenetére
jo, persze. sportra minel kissebb annal jobb. de ez egy szelsosegesnek mondhato pelda = nem atlagos hasznalat
egyebkent a futason kivul meg nemtudom melyik sporthoz kell minel konnyebb legyen a lejatszo. a futasnal is csak azert szamit mert ott ide-oda fol-le ringatozik.
egyebkent. bringa, kondi, stb-hez nem kell minel kisebb legyen a lejatszo imho.[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Pl. főzésnél felcsípteted a póló aljára és úgy váltogatsz.... Én sem hittem el mennyire praktikus kis motyó. Biciklizés közben szintén nem turkálok a zsebemben, hanem a táskám vállpántjára van feltéve és egyből megtalálok mindent, miután leveszem és már vissza is tehetem. Ha utcán sétál az ember akkor persze jobb a Fuze. Bár én a fürdőnadrágomra is felcsíptettem a strandon.... Na a fuze-t hova rakod akkor?
-
adnoctum18
senior tag
Iaudio X5, iriver IHP 120-140, vagy 320-340? Esetleg egy jó fejhallgató erősítő? Ez itt a kérdés!
Ipod touchról lemondtam egy időre megint...
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Neilontero
csendes tag
Megrendeltem a Fuzet,mindezt úgy hogy már fél éve kinéztem a Cowon I7et....nagyon remélem hogy nem hiába váltottam...
-
iXuf
tag
Üdv!
Mp3 lejátszót keresek. Elvárásaim nagyjából fontossági sorrendben:
- hangminőség
- flac lejátszás
- építési minőség, strapabíróság
- hosszú üzemidő, lehetőleg cserélhető akkumulátor
- rádió
- sallangmentes dizájn
(Korábban iAudio G3-at használtam)
Előre is kösz a javaslatokat!
iX -
reelc
veterán
Valaki tudna válaszolni a #8755-re? Köszönöm.
-
reelc
veterán
A másik kérdés arra vonatkozik, hogy pl. hallgatok egy előadást. Mondjuk elhúz mellettem egy busz, és nem értek emiatt pár szót. Vissza tudok-e tekerni az aktuális fájlon belül mondjuk x másodpercet, vagy kezdhetem az egészet újra a fájl elejéről? Rádió: sokat hallgatok rádiót is. Olyasmi vétele lehet, mint pl. egy telefonnak? Mondjuk a számon belüli tekerés fontosabb.Köszi a választ.
-
adnoctum18
senior tag
Szerintem vissza tudsz tekerni, ennek alapfunkciónak kell lennie minden lejátszóban. A tekerés léptékét természetesen te állítod be.
Ha olyan a rádiója, mint a clipnek akkor nem egy nagy szám, a régi iriverekben van jó rádió.(Jövő héten jön a 256 megás IFPm... ne is szóljatok semmit.)A kérdésem még mindig áll ám, iriver vagy iaudio matuzsálem legyen?
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
sherlock1
tag
Hello, valakinek volt már szerencséje a creative zen mx-hez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest