-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Padree.c2
tag
Szai,
az normális dolog a Clipnél, hogy a töltő vezeték szépen leszívja az akksimat? történt egyszer a közelmúltban, hogy feltöltöttem, és nem a lejátszóból húztam ki a vezetéket (kicsit szoros), hanem a notebookból az egész vezeték+Sansa egyben. ez este volt, félretettem. reggel megyek bringázni, mp3-as elő, bekapcsol, és látom ám, h akksi félig, hát mondom ezt meg hogyan?
következő alkalommal már a Sansát húztam le a vezetékről, akkor semmi gond.
kérem, akinek volt ilyen gondja, baja, az jelezzen vissza, hogy szériahiba-e, avagy specifikus, vagy h*lye vagyok, h ilyeneken fennakadok..köszi előre is.
üdv
Pp. ♠
-
ponti_ak
addikt
Évek múlva? Talán inkább jövőre... (..persze ez attól is függ, hogy Samsung mester hogy állítja be a nand-flash memó gyártósorait.. meg a többi hardver-cápa a nekünk csöpögtetett technológiát, ugye...)
Köszi a pontosítást, vili !
@Padree.c2: szerintem inkább csak bekapcsolva maradt a Clip-ed (nem úgy van, hogy magától elindul, miután gépről lehúzod.. Aztán meg egy idő után auto-off -ra futott, mert végigért az összes zeneszámon.. Talán). Merthogy egy USB-kábel sem fogyaszt áramot, ezért nem reális dolog, nem ettől merült le félig a player. Szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Padree.c2
tag
válasz ponti_ak #8902 üzenetére
ha lehúzom a gépről, akkor tényleg frissíti az adatbázisát, de amennyiben a használat nem kezdődik meg, vagyis nem indítok el zeneszámot, rádiót, egyebet, akkor 2-5 percen belül kilövi magát. ez természetesen nem történt meg, és amikor elkezdtem használni, akkor kikapcsolt állapotából ébredt fel, szóval a bekapcsolva maradt cáfolva, a lejátszó egyébként véletlenszerűre van állítva, ismétléssel, de ha nem így lenne, a 8GB aligha pörög le egy éjjel alatt..
azért természetesen köszönöm a választ, de a megoldást még keresem..Pp. ♠
-
Psychonaut
veterán
Sziasztok!
Régóta várom már, hogy megírhassam ezt a hsz-t () , de most úgy néz ki, végre sikerül eladni a telómat, így felszabadul végre az az összeg, amit egy audiolejátszóra szeretnék fordítani. Na, miután ilyen nyakatekerten sikerült megfogalmazni a mondandóm lényegét, rá is térnék a kritériumokra. Tehát:
-minél jobb hangzás, azt hiszem ez természetes
-FLAC, vagy APE lejátszás (utóbbi természetesen iP**-ok esetén)
-minimum 16GB(-ig bővíthető) memória, ebből jó, ha legalább 8 belső
-elsősorban rockot fogok rajta hallgatni, nem tudom, ez mennyire számít.A lejátszóra és a fülesre együtt körülbelül 38-40,000 forintot szánnék, nagyjából 25-13 ezer arányban (lejátszó-füles).
Kérdés: milyen lejátszót vegyek?
Totyikot olvasgatva szerintem a SanDisk Sansa Fuze-t fogjátok javasolni, de jöhet bármi más is, használt is, a lényeg, hogy a kritériumoknak megfeleljen.
Segítségeteket előre is köszönöm:Psychonaut
SZERK: 30,000-ig mehetünk maximum, annál ne legyen több.Nem kell semmi másra, csak zenelejátszásra - de azt profin tudja.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Psychonaut #8904 üzenetére
jó fej vagy, "jöhet más is", csak éppen semmi más nem felel meg
a kritériumoknak[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ponti_ak
addikt
válasz Psychonaut #8906 üzenetére
Szerintem inkább spórolj egy tényleg jó (még jobb) fülesre. A 13k elég korlátos, bár egy cx55(0) még kijön belőle (már amennyiben kapható).. Lejátszóból meg vidd a Clip-et, vagy valami használtat, esetleg e-bay-es cuccot, pl. iAudio-t.. Mostanában tele van az ebay.de használt X5-ösökkel..
De a Fúzió is tényleg eléggé neked való, csak gondoltam leírom, én mit kezdenék a pénzeddel (egy jó DAP+füles kombóra). /Számomra az X5-öt nem éri utol a Fuze hangzásban, akármennyire is szépen szól. De én amúgy egy elfogult Cowon-fanboy vagyok, szóval ezt nem kell komolyan venni. A lényeg, hogy a jó füles nagyon fontos!/
-
Psychonaut
veterán
válasz ponti_ak #8907 üzenetére
Hali!
Nos a német eBay jó alternatívának tűnik, szombaton megyünk rokonlátogatóba Németországba, szóval ő megrendelheti/leütheti a cuccot, ami kell nekem. iAudio X5 nekem szimpatikus, de alig látok belőle használtat. Ha megdobnál egy privivel, hogy konkrétan melyik darabokat érdemes figyelni, azt megköszönném.
Füles: spórolni spórolhatok, de olyan sokat valószínűleg nem tudok, hogy belátható időn belül összejöjjön egy 20k-s fülesre. De ez majd eldől.
Köszönöm a segítséget.
-
chils
csendes tag
Hali
valaki tudna segíteni vettem egy grundig MPixx 2400 as mp3 mas kütyüt az gond vele hogy nem tudok rá felrakni semmit mert adathibát ir ki és le is fagy a kérdés érdemes e illetve meg lehet e csinálni lehet e rajta szoftvert frissíteni pl előre is kösszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
Próbáld meg feltenni hozzá a legfrisebb fw-t a gyártó honlapjáról.Gondolom itt kellene lennie, de nem látom ezt a típust.
Ha így sem működik akkor szerviz.
Ezekről a 2000-es Grundigokról az IHP 100as széria ugrott be nekem...
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
adnoctum18
senior tag
Most látom csak ezt a Zune HD-t, hát ez betyár cucc lesz a videók alapján.(dedeikált gombokat mondjuk nem látok rajta...)
65k-ba fog fájni egy 16 gigás. Várom szeptember közepét.
-
Psychonaut
veterán
válasz adnoctum18 #8911 üzenetére
Nem játszik le FLAC zenéket, nekem innentől felejtős. Ha egy későbbi FW Update orvosolja ezt, akkor lehet, hogy gondolkodni fogok rajta, így esélytelen.
-
adnoctum18
senior tag
válasz Psychonaut #8912 üzenetére
Igen ez sajnos igaz...
Nem fogjuk elsietni a vásárlást legalább!
-
bwoay
nagyúr
válasz adnoctum18 #8913 üzenetére
kezelését tekintve még talán rosszabb lesz, mint az iTaco,
ugyanakkor kérdem, hogy honnét a 65 rugós info?[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
adnoctum18
senior tag
-
Hospitaller
csendes tag
Helo,
MP3 lejátszót vennék olyan 40 ezres keretből, de még nem döntöttem melyiket. Az egyik
a Sony NWZ-S738F lenne, mert elvileg barobijól szól, a másik meg az Ipod nano 4g, ami meg jobban elnyerte a tetszésemet, de viszont csak közepesen jó hangot ad ki. Az egyik kérdés az lenne, ha a nano mellé vennék egy jobb fajta fülest ( 10e ft körül ), szerintetek fog-e olyan jól szólni hogy ne vegyem észre a különbséget ( Sony-hoz képest ). A másik kérdés pedig hogy szerintetek melyik fogja bírni tovább, ha kb minden nap használnám őket ( nem az aksira gondolok hanem az élettartalmára ) ? Ha esetleg tudtok még hasonló/jobb lejátszót, írjátok meg. -
asadasad22
őstag
válasz Hospitaller #8916 üzenetére
a sony szerintem kb minden szempontból jobb vétel, külön füles sem lényeges hozzá. s730-as széria, akkor még noise cancellinget is tud nem?
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz adnoctum18 #8915 üzenetére
thx, m8
a 280 USD-s árat vettem alapul, ami kevesebb, a 280 euro meg több.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
celf
őstag
zune igy zune ugy.. a tobbirol nem is beszelve. nemigaz, hogy meg mindig csicskulas megy az mp3lejatszogyartok reszerol...
en is tok sokat szemeztem a zune dolgokkal, de ezek a negativumok amiket feljebb is irnak a kollegak.... big big turnoffes.
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Sziasztok fórumtársak!
Egy olyat kérdeznék, hogy mostanra mennyire terjedt el, hogy az mp3 lejátszók támogatnak flacot is? Tehát flac lejátszókról beszélhetünk-e már tömegesen?
Remélem így van, mert vérlázító dolog egy ilyen eszköztől, ha nem támogatja a minőségi formátumot, miközben elkérnek érte egy fél vagyont...
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
ponti_ak
addikt
válasz Tristis #8920 üzenetére
Szerintem ez nem vérlázító. Néhány gyártó már kezdi felfogni (a Sandisk, pl.. a Cowon, és az iRiver már régóta tudja), hogy van élet a veszteséges tömörítésű formátumokon túl is, ami szerintem nagyon pozitív! Hogy tömeges-e az elterjedés..? Hát, ez elég relatív..
A gyártók nem kényszerülnek rá /és szvsz nem is nagyon fognak/, hogy ilyen irányban fejlesszenek, mert a nagy többség nem ismeri, és nem is igényli a csúcs-hangminőséget a hordozható lejátszóján (és a Fraunhofer intézet is szeret sok jogdíjat kapni az mp3 után..), ebből kifolyólag nem is fog több pénzt kiadni egy lejátszóért, ami a veszteségmentes formátumokat is támogatja. A másik dolog a nagy tárhely-igény, ami szintén hátráltat(hat)ja a jobb elterjedést - bár az utóbbi 4-5 évben években a lejátszók kapacitása kb átlagban 10-szeresére nőtt, de az olcsóbb típusok továbbra is csak 2-4-8gb-osak... Ami elég, de hamar megtelik 400MB-os albumokkal..
Akinek fontos, az szerencsére választhat magának olyat, ami tudja a losslesst, akár egy Sansa Clip-et 10ezer Ft-ért, vagy akár ezt a HifiMAN-t is 600$-ért, amit celf kolléga is belinkelt már korábban..[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz ponti_ak #8921 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor nem sokat változott a piac az utóbbi egy évben.
Reméltem, hogy történt érdemi változás. Nekem is Clip-em van és nagyon elégedett vagyok vele. Nekem nem okoz gondot, hogyha kétnaponta kell cserélgetni rajta esetleg a zenét.Sőt odaáig eljutottam, hogy a Clip miatt kezdtem el összerakni egy elég komoly hifi rendszert, úgy hiszem sikerrel.
Köszönöm Ponti a választ! A te szakértelmedben mindig lehet bízni
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
ponti_ak
addikt
válasz Tristis #8922 üzenetére
Igazán nincs mit. Azért túlzásokba ne essünk, én nem nevezném ezt szakértelemnek, ez csak egy vélemény, amit az elmúlt 5-6 év DAP-tapasztálatára tudok alapozni.
Ugyanakkor teljesen egyetértek azzal, hogy az igényes(ség) zenehallgatás (terén is) jó. Sőt, hiszek benne (legalábbis remélem) hogy jobbá teszi/teheti a világot is (akár). Ámen.
-
vili13
őstag
válasz Psychonaut #8912 üzenetére
A FLAC (és esetleg APE) támogatás tényleg hiányzik belőle, viszont a WMA lossless-t tudja. Az a kis konvertálás szvsz inkább csak apró kellemetlenség, ha valaki feltétlenül veszteségmentes tömörítésre vágyik.
-
renato
aktív tag
Egyébként ez a Zune HD nem is néz ki rossznak
Böngészésre sokkal használhatóbb lesz szvsz mint a sony-x series.
HD rádió, HD videó, vékony a cucc, szép, az UI szerintem az eddigi legjobb és legmodernebb hasonló tapizós dolgok között... de az nagyon zavad, hogy végülis még csak egy hangerő tekerő vagy gomb sincs rajta... :/ejh emberek... pedig ez most nagyot szólhatott volna, hihetetlen, hogy a microsoft végre piacra dob egy minden téren klassz lejátszót, erre ugyanott cseszi el ahol az ipod. gyökerek...
-
attika89
senior tag
Ez a Zune HD nekem is nagyon elnyerte a tetszésemet, de megrendeltem egy Cowon S9-et. Gyorsaságban tuti alázza a Zune, de hangminőségről nem nagyon tudni ugye....
Majd meglátjuk, hogy milyen vélemények lesznek.
Kíváncsi vagyok már nagyon az S9-re, hogy milyen hangja lesz a ZVM-hez képest.
Szerda körül jön meg (elvileg)[ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
renato
aktív tag
válasz attika89 #8929 üzenetére
grat hozzá
azért az S9-est sem kell félreni, tuti gyorsult a megjelenése óta az is, arra is van rengeteg profi skin már, meg hát csak olcsóbb most mint a Zune lesz.a Zune egyébként most tökéletes lenne nekem... (hangminőség meg azért annyira szar tuti nem lehet. legalábbis remélem) eljárok a barátnőhöz aludni vagy akármi ott tökéletes filmet nézni akármi. mert azért valljuk be lehet rajta.
aztán meg ha utcán közlekedek úgyis kényelmesebb egy mini mp3lejátszó.
ez a nagy meg simán elférne a zsebemben mig a másik a nyakamban lógna ha úgy adódik.Creative termékek annyira nem vonzanak... :/
viszon tmeglepő hogy az apple nem lép még mindig semmit, megjegyzem már majd egy éve (!!) piacon van a Spinn... Az Apple amúgy sem szimpi üzletpolitikailag...
-
attika89
senior tag
Köszi!
Filmet én a ZVM-en simán nézek, pedig az csak 2,5" (tudom én bajom, de mind1) 3,3" az meg azért valamivel már kényelmesebb lesz. Meg sokan dicsérik szóval rossz nem lehet.
Mióta megjelent rengeteget fejlődött az S9 azzal nincs is problémán, meg eleve semmivel, csak a Zune a Tegra, meg hasonlók miatt nagyon szépen szalad valljuk be.
Fórumon olvastam, hogy talán ugyan az a hangchip lesz benne mint az előző Zune-ban, de én még csak nem is láttam/hallottam a régit sem...Amugy nem sokára jön az iTouch 3rd gen, arra is kíváncsi leszek, bár ha olyan lesz mint a iPhone 3GS ami a nagy hype-hoz képest elég lelombozó volt számomra, akkor az is sztornó. Mondjuk e körül nincs akkora nyüzsi szóval ki tudja lehet bedobnak valamit az almalekvárba, hogy még finomabb legyen...
-
ponti_ak
addikt
válasz riszter #8924 üzenetére
Köszi.
@bwoay/Tristis: valóban, az iPod is kezel losslesst. Akkor végülis megvan a válasz: igen, a lossless elterjedt. A kérdés innentől az, hogy mennyire tudja az átlag amerikai, hogy azmiaz hogy 'lossless'.
@vili13: köszi! Benned bízom, Te mindig olyan megbízhatóan javítod / pontosítod a tárgyi tévedéseimet, mint egy svájci karóra. /..a polgári vezetékneved nem Schaffhausen, egész véletlenül..? / Egyúttal az is megvan, hogy a Thomsonnak honnan van sok pénze azt a csomó alsó(közép)kategóriás(?) veszteséges(?) termékét finanszírozni... mondjuk sok mindent gyárt, de nekem valahogy sosenem tetszettek a dolgaik, (csak pár jobb minőségű audio kábelem van tőlük.. mondjuk azok jók is, de) olcsó hatást kelt a legtöbb konzumer Thomson cucc valahogy.. persze simán lehet, hogy nagyot hibázok ezzel..
MOD:
@attika89: a 32-es S9 honnan lesz, ha szabad érdeklődnöm?@asadasad22: you mean: a wav mégcsak nem is tömörített..
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok.
barátnőm megkért hogy nézzek neki kicsi lejátszót. inkább csak rádiót akar hallgatni, de nem tudom hogy van-e egyáltalán csak rádiós. nem 800Ft-os tescós dyras kell, hanem valami minőségibb. ha tudja az mp3-at az se baj , de legyen kicsi.
Tudnátok mondani típusokat?
köszi
Aurea mediocritas
-
Psychonaut
veterán
válasz AXisBOLD #8938 üzenetére
Akkor szerintem SanDisk Sansa Clip
-
AXisBOLD
addikt
válasz Psychonaut #8939 üzenetére
köszi ez nagyon tetszik. paraméterek is jók.
ezt néztem ki, gondolom ugyan az csak rózsaszín?
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
válasz adnoctum18 #8941 üzenetére
ja megtaláltam azt is, de barátnőmnek lesz, szal a szín mindegy.
Aurea mediocritas
-
adnoctum18
senior tag
válasz AXisBOLD #8942 üzenetére
Neki a rózsaszín talán még célszerűbb is, bár ez egyéni preferencia kérdése...
Creative zen stone-t nem nézted? Nem vágom mennyibe kerül, de hasonló a cliphez kinézetre, hangzásban ugyan elmarad tőle .[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz adnoctum18 #8943 üzenetére
A Stone az egy (könyvtár-léptetésre is képes szappan), hangzásban is. ..a Clip-hez képest).
-
AXisBOLD
addikt
-
Psychonaut
veterán
válasz AXisBOLD #8940 üzenetére
Kérlek.
Valaki tudna vélményt mondani gyorsban a Samsung Q2-ről? Mert itt Németországban most 90 euroért dobálják őket a Saturnban. De ha nem olyan jó, akkor veszek Sansa Fuze-t (4GB), az most akciósan 60 euro (átszámítva: 16,000 forint)
Előre is köszi! -
attika89
senior tag
válasz Psychonaut #8946 üzenetére
Én a Q2-ről ABI-n azt olvastam, hogy egy az egyben olyan hangja van mint a P3-nak, ami pedig elég jó, de mást nem tudok róla
-
attika89
senior tag
válasz Psychonaut #8948 üzenetére
Nincs mit!
Amugy nézz kicsit körül itt #8825-től kezdődően pár hsz van ami érdekes lehetfountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
bwoay
nagyúr
válasz Psychonaut #8948 üzenetére
ha zsebben is akarod kezelni, akkor Fuze
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest