-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
honfoglalo
senior tag
Azok közül amit eddig láttam talán Cowon Q5W lenne alkalmas, de az meg 100.000 fölött van, no comment.
Mindezekből nekem az jön le, hogy 3" kevés a filmnézéshez.
Akkor pedig már fölösleges arra költeni, elég maradni a zenénél.
És továbbra is várom a véleményeket about Klipsch S4-hez mi lenne jó választás, nem túl drága, nem nagyon csúnya, jó hangú gépezet.. -
-
rakal
senior tag
válasz honfoglalo #9752 üzenetére
Ebben a topicban nem csak te ódzkodsz ezektől a készülékektől,hanem szinte minden hozzászóló.Először én is így voltam,az Ebayről rendeltem egy Gemei HD-660-as "névtelen" készüléket,teszteljünk alapon,gondoltam megy pár hetet.
Miután beüzemeltem,akkor döbbentem le,milyen szépen szól a Rockchipes készülék egy jó fülessel(FLAC),azóta is gond nélkül megy...
Szóval az egy dolog,hogy Európában ezeket a termékeket nem igazán ismerik,MO-n meg nem is forgalmazzák őket,aki a tényekről akar meggyőződni,az rendeljen egy ilyet,tesztelje le,és úgy nyilatkozzon,azt hiszem így korrekt ez "szakmailag".[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
válasz honfoglalo #9752 üzenetére
sztem az ilyenek szegenyebb europabai orszagokban meg kinaban talan meg ismertebbek mint mashol, de soha eletemben nem is hallottam ilyen markarol. ez tipikusan az a fajta cucc, amiert minden egyes forintot kidobott penznek tekintenek.
-
-
AndrásÚr
csendes tag
Helló mindenki!
Meglepném magam egy mp3 lejátszóval karácsonyra. Most egy régebbi mpio-m van egy sennheiser cx300-as fülessel. Kinéztem az iRiver SPINN-t. És nagyon tetszik. Remélem le tudtok róla beszélni, mert ha nem, meg kell vennem 35.000-ért.
(a lényeg, hogy szóljon jól és legyen szép)
Köszi a segítséget!!!
-
Bushmann
tag
válasz AndrásÚr #9756 üzenetére
A hangjáról ezt írják.(remélem kicsit megy az angol)
" For the audio enthusiasts the SPINN will fall short with the lows lacking a solid punch, and the highs sounding a little on the harsh side. Some of this can be compensated with the custom 5 band EQ, but the main issue that I hear is a digital haze and lack of warmth across the entire spectrum. This is most noticeable when comparing the FLAC on the SPINN to another FLAC source"
...anyithingbutipod.com...Én ezzel járulok hozzá a lebeszélésedhez. Bár szerintem nem rossz cucc, gondolom az idézett szöveg (és az illető aki tesztelte) eléggé szőrszálhasogatóan nézte(hallgatta) egy komolyabb forráshoz képest.
-
ponti_ak
addikt
válasz honfoglalo #9743 üzenetére
Szia,
50k-ért megkaphatod az S9-emet. 2 hónapos, szinte új. USA szerzemény, karcmentes, 32gb, dobozában, mindenével. 2 hó garit adok rá személyesen. +5k-ért odaadom a 2db Ringke tokot is (egy félig átlátszó + 1 hófehér, bontatlan)Küldj privit (vagy más is írhat nyugodtan), ha érdekel. Bp / Vác személyes átvétellel.
üdv:
pontiEladás oka: kipróbáltam, nagyon tetszik, szép, jó, és mindent tud, de van mellete másik három céleszköz.. és jön a karácsony...
-
Telefunen
őstag
-
Bushmann
tag
válasz ponti_ak #9758 üzenetére
Hát ezt is nevezhetjük ajándéknak ennyiért, elnézve, hogy a 8Gb-os kerül 60.000-be itthon.
(Ha tegnap nem rendelem meg egy fejhallgatót..... Persze, hogy utána egy nappal jön ilyen ajánlat )Telefunen: jé, tényleg. De legalább ha nem tud angolul, ugyanazt elolvashatja a ph tesztben is
[ Szerkesztve ]
-
-
Bushmann
tag
válasz ponti_ak #9762 üzenetére
Már át van adva a futárnak, ma jön meg elvileg
Számomra az is high-tech lesz. Addíg hallgatom clip-el és iriver imp-vel amíg nem lesz valami jobb
Mármint a fejes lesz high tech. Igaz fejesre High-end jelzőt használják. Akkor viszont az enyém High-middle lesz[ Szerkesztve ]
-
AndrásÚr
csendes tag
válasz Bushmann #9757 üzenetére
Igen, ezt a tesztet már olvastam. Meg az összes másolatát, magyarul is.
Szerintem a hangszín részben ízlés kérdése. Mondjuk erre a túl digitális hangzásra kíváncsi lennék.
A másik, hogy ez a teszt(és ennek másolatai) a SPINN 1.0-val foglalkozik. Azóta viszont megjelent egy 2.0-ás frissítés.Amúgy valahol ki lehetne próbálni ezeket a kütyüket? Voltam a MM-ben, de ilyenkor karácsonykor kb minden le van merülve.
-
antta
csendes tag
na jó, búcsúzóul végzek még egy kis közösségi munkát :
audi100td: clip, clip, clip, clip, menj, vedd és vidd, ne szarakodj, ezt és csakis ezt fogják mondani úgyis (tapasztalatból beszélek ), és nem bánod meg
amúgy meg hagyd szegényeket nyugodtan lázas eszmecserélni a 200-adik lejátszójukról...
bwoay: na jó azért ha nem lennél MODERÁTOR... rövidebben is le tudtam volna írni, hogy vazze ne adj a számba azt, amit nem mondtam
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok, szeretnék venni egy mp3 lejátszót max 15e FT-ért.
Melyiket ajánlanátok?
(Kislánynak lesz. )PSN: sirarcheer
-
bwoay
nagyúr
-
vili13
őstag
válasz sirarcheer #9772 üzenetére
-
honfoglalo
senior tag
Halo!
Kérdésem lenne, mi lenne jó egy iPod Nano 3G helyett, egy Klipsch S4 fülessel, a Sansa Fuze-on kívül, vagy a Sansa fuze?...
A hangminőség a fontos, illetve, hogy azért ne legyen túl csúnya, és 50 alatt bőven.
Az x5-t kivéve várom a javaslatokat. Minimum 8Gb, vagy 16, illetve ha bővíthető akkor nyilván mindegy. -
cheatergs
senior tag
Hellósztok!
Az MSI Digiplayer 600-amnak nincs tovább. Amúgy sem voltam elégedett vele, úgyhogy olyat vennék, ami jobban szól nála (nem tudom, hogy ismeri-e valaki, mivel a neten alig találni róla infót).
Gondoltam a Sansa Clipre, csak nem vagyok biztos a hangzásában. Legfeljebb húszat adnék ki rá, CX-55 mellé menne (bár azt is lecserélném legszívesebben).
Legfontosabb a hangminőség, EQ. Ha pendrive-ként is funkcionál, az külön öröm.
Előre is kösz!
Mindig minden mindegy
-
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9775 üzenetére
Szerintem mindenkinek az lenne a legjobb, ha vennél egy Fuze-t,
mert őszintén szólva nem látom, hogy sokkal előrébb lennél,
mint 3 hónapja
Halkan jegyzem meg: szerintem már jópáran ajánlottuk neked a SanDisket, ami
nem egy ritka lejátszó, mi akadályoz meg benne, hogy kipróbáld az S4-el?cheatergs:
teljesen jó választás, illetve még a Clip+ is számításba jöhet,
én valójában most már azt ajánlanám. MSI lejátszót egyetlen egyet ismerek,
és az persze nem ez a típus, hanem egy pendrive szerű, egyszerű darab,
nem egy nagy eresztés.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
cross56
senior tag
hát mostmár mp5-öt vegyél
-
bwoay
nagyúr
-
renato
aktív tag
Nagy nehezen, de én is megrendeltem egy clip+ lejátszót, 2 GB-osat, feketét.
Jó lesz ez nagyon, nem is tudtam hogy van ahol 2 év garanciával adják. Márha persze meg is kapom egyszer.Nem is drága player ahhoz képest hogy fog szólni egy cx500-al, és ugye egy 4 GB-os microSDHC 4800 FT, és akkor ha ezt a playert telinyomom a legjobb minőségű, flac-ból konvertált mp3-ommal, akkor kánaán lesz.
Még szeretnék hozá valami Duracell-es energiaforrást, hogy simán kihúzza vész esetén 30 óráig legalább és akkor tényleg nem lesz vele gond 2 évig.
Addig meg bízom a sonyban meg a többiekben, hogy kihoznak végre normális DAP-okat is, és akkor a Clip is kénytelen lesz fejlődni ott ahol vagy el vannak maradva vagy hiányosságaik vannak.
-
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9781 üzenetére
ne haragudj, de én úgy vettem észre, hogy téged kizárólag csak elbizonytalanítani lehet. az előző kommentem nyilván nem volt komoly, de úgy gondoltam, bármit is válaszolok, az nem visz téged előbbre, csakúgy, mint bármelyikünk válasza, melyeket az utóbbi hónapokban feltett kérdéseidre adtunk. a topic egyik legfontosabb célja természetesen az útmutatás, és ilyen kínálatból nem egyszerű választani, pláne, ha nem filléres dolgokról van szó.
ugyanakkor a te esetedben azt látom, hogy szép lassan visszakanyarodtunk a legelejére.
voltak különböző korszakaid - iPodok között nézelődtél, külső erősítő beszerzését fontolgattad (még írtál is a Fiionak) - egyedül azt nem látom, hogy közelebb lennél a döntéshez.a konkrét kérdésre: ez pontosan az a topic, ahol orrba-szájba ajánlgattuk a SanDisk "újabb" lejátszóit. Nem pusztán azért, mert az áruk egész barátságos, hanem azért, mert az árkategórián jóval túlmutat a hangminőségük. Nemigen lehet már a Fuze-ról olyat írni, ami eddig nem hangzott el, azt pedig teljesen feleslegesnek találom, hogy ezeket a dolgokat ismételgessük.
ami viszont az iPod Touchot illeti: te magad állítottad alig pár HSZ-el korábban, hogy a Touch hangzása középszerű. Ezzel továbbra sem értek egyet (meg több korábbi, szvsz megalapozatlan kijelentéseddel sem), pláne, hogy a viszonyítási alapot számomra nem két korábbi generációs iPod Nano szolgáltatja. Mindemellett legyen bármilyen jó a Touch hangja, van annál jobb, főleg ha az ár/érték arányt is figyelembe vesszük. És mindettől eltekintve ki lehet jelenteni, hogy az iPod Touch egy érdekes eszköz, akár még hasznos is lehet egyeseknek, de audio lejátszóként olyan, mint az Isten csapása, körülményesen kezelhető, márpedig ezt az én értékrendemben nem képes kompenzálni sem a kiváló e-mail kliens, sem a webböngésző, sem a telepíthető programok garmadája...
a Fuze meg ... az egyetlen lejátszó, amit képes vagyok huzamosabb ideje használni a számomra oly' sokat jelentő iAudio U3 mellett.
Nem hiszem, hogy ez téged kimozdítana a döntésképtelenségből, és meggyőződésem,
hogy még jövőre is a számodra megfelelő lejátszót fogod keresgélni (ne legyen igazam), de ennél többet nemigen tehetek az ügy érdekében.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
honfoglalo
senior tag
Nem vagyok elbizonytalanodva, csak eddig nem volt annyira nagy szükségem lejátszóra nézelődtem mindenfelé, minden fórumon mást mondanak, mindenkinek más a jó, nem olyan egyszerű rájönni, hogy mi is lenne optimal. Alaposan körbe lett járva a téma, igaz. Persze, hogy kerestem a Fiio-t, Lod-ot, de az sem az én fejemből pattant ki, végül azt javasolták, hogy a Nano-t nem érdemes turbózni.
iPod Touch-ot hallgattam, Fuze-t is. Csak nem egyszerre, de hamarosan össze fogom tudni egyszerre is hasonlítani, valamit biztos veszek, nem tudom miért kéne bármiben is biztosnak lennem, rugalmasan állok hozzá ehhez, ha evvel ártok a fórum színvonalának, akkó' szorri.
Ha sürgős lett volna, akkor nyilván már rég vettem volna valamit, bár egyre inkább az lesz, mivel az akkumulátor egyre gyengébbnek tűnik.
nem haragszom. -
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9784 üzenetére
nem kell semmiben biztosnak lenned, az nem létszükséglet,
csak jó érzés, ha az ember képes dönteni. netán önállóan is, ha úgy adódik.
engem személy szerint nem zavar, ha a kelleténél többször járod körül a témát,
csak olybá' tűnik, hogy a nagy keresgélés közben szem elől téveszted a célt,
aztán már magad sem tudod, mit is szeretnél pontosan.a fórum színvonalát meg szem előtt tartom, ha úgy érzem, hogy valaki árt neki,
akkor az illető azon kapja magát, hogy nem tud bejelentkezni[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
honfoglalo
senior tag
Azért keresgélek, hogy tudjam mit is akarok pontosan, s mivel keresgélek egyre kevésbé lesz elképzelésem arról, hogy mire is lenne szükségem...
Na jó azért nem.Amúgy a Head-fi-n is írogatok néha, és ott merült föl a Fuze kérdése, sokan meglepően azt mondták, hogy a Touch jobban szól.
Igazából azt nem tudom, hogy fölöslegesek lennének-e a táccs funkció és elég lenne egy szimpla lejátszó, vagy nem..Ha szimplán elcserélem a Nanot egy Fuze-ra akkor nem járok rosszul?..
Csak az tart vissza, hogy jóval többe került, mint amit kapnék érte, cirka 3x. -
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9786 üzenetére
"sokan meglepően azt mondták, hogy a Touch jobban szól"
ez csak számodra meglepő
mindkettő jól szól, sok értelmét nem látom az összehasonlítgatásnak amúgy,
miután totál eltérő lejátszók, és elég nehéz rájuk egymás alternatívájaként tekinteni.
aki iTacot vesz, annak egész másra van szüksége, mint egy Fuze tulajnak.
én utóbbira voksolok. a cserét illetően meg nem tudok hozzászólni,
miután szvsz 30-ért már van 8 GB-os Nano, és én pont ennyiért vettem
a 8 GB-os Fuze-t, de ugye abból van 2 és 4 GB-os is.
időnként ritka jó áron meg lehet szerezni egy-egy darabot, aprók között is láttam már,
vaterán is felbukkan időnként egy olcsó példány, szóval nem biztos, hogy a csere a legjobb megoldás.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
honfoglalo
senior tag
Ok. Ahogy nézem 23-ért megy a 8-as Fuze.
Annál többért bizonyára nem lehet eladni a Nanot, 2-vel nem tudok mit kezdeni, tehát lényegében elcserélem egy újra, ha szerencsém van.A touch-on ha lennének léptetőgombok kívül, meg egy rádió, és olcsóbb lenne egy 10-essel nem nagyon gondolkodnék, de sajnos ha csak 1-re van pénzem per pillanat, akkor nem jön szóba. Az S9-et ajánlották, de az is elég drága, és pont azt nem tudja amit kéne, gondolok itt wifire, sok apps-re, játékra, meg nagy is.
Olvastam valamit félszemmel, hogy volt valami nehézség a Fuze-zal talán playlisttel kapcsolatos, de állítólag már ki van javítva, mi volt ez?
A menüje nem rossz, nem megy a használhatóság rovására? Illetve a kijelző minőségre panaszkodtak, bár sztem nem is kell, h jó legyen.
Önnyi lenne. -
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9789 üzenetére
a kijelzője valóban elég gyatra, feltéve, hogy valaki benyeli a marketinget, és képeket meg videot akar nézni rajta. arra totál alkalmatlan, még az album artot is gyenge minőségben jeleníti meg. playlist problémáról nem tudok, de ennek az az oka, hogy sosem használok ilyesmit.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
honfoglalo
senior tag
Ok. Playlisteket én sem használok, végülis ez legyen a legnagyobb baj.
Akkor nagyjából bezárult a kör. Még az iAudio 9-ről volt szó, mint esetleges alternatíva, eljut valaha Európába?... Nem tudom mennyi szokott lenni az átfutási idő.. Bár elég drágának tűnik durván 40ezer lesz a 16GB külföldről. Felejtős?.. -
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9791 üzenetére
hogy számodra felejtős-e, azt nem tudhatom. nekem a kezelőszerv nem tetszik,
de ez nem jelenti azt, hogy nem fér el a gyűjteményben.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
celf
őstag
uh honfoglalo, te azota is itt kuldod?vagy inkabb: meg azota se vettel semmit ?
bocs
figyi, sztem ha
- jo hang kell de nem tul tuti UI akkor sony (az egyel regebbiek)
- ha kicsivel gyengebb hangminoseg, de okosabb UI akkor FuzeI'm out.
-
honfoglalo
senior tag
Volt egy pár hét kihagyásom azért, azóta már vettem más dolgokat is, az mp3 lejátszó most került terítékre.
Kb. ezt kérdeztem, hogy mi lehetne jó a Sony-k közül, de ha nem kapok választ, akkor újra felteszem a kérdést, és ez már ilyen vonaglássá válik..
Összehasonlítottad múltkor a Nano-t a Clippel, és azt mondtad, hogy az S4-gyel nem lenne nagy előrelépés. Akkor mi lehetne a Sony-k közül, ami 30 ezernél nem sokkal drágább, inkább olcsóbb, min. 8GB-os?.
-
Bushmann
tag
Mi történt az utóbbi időkben, hogy annyira el lett "felejtve" a cowon d2?
Egy időben őt is sokan emlegettétek, hogy mennyire jó, ennek hatására vettem én is egyet, de mostanában nem nagyon ajánlja itt senki
Az idő nem tehette rosszabbá, ő ugyanolyan maradt, mint amilyen volt
Az egyetlen rossz, amit emlegetnek, hogy kicsit hideg a hangzása (flat-en), viszont cserébe nagyon jól equalizerezhető, és a BBE is ad rá egy kis színt. (én 1-esre tettem, és mostanában láttam, hogy abi fórumon is azt írják, hogy 1-esre érdemes tenni, örültem is, hogy magamtól rájöttem ) -
vili13
őstag
válasz honfoglalo #9795 üzenetére
honfoglalo:
Szerintem kb. tudod, hogy jelenleg milyen sony-t kapsz ebben az árkategóriában, és talán azt is, hogy ezek egyformán jól szólnak. A helyedben bemennék egy boltba, és meghallgatnék egyet, mert szvsz senki nem fog tudni érdemben új tanácsot adni, és a végén még azt a kötekedő gonosz moderátor bácsit is felhergeled.Bushmann:
Szerintem a d2 ma már egyértelműen elavultnak számít. Zenelejátszásra nagy, másra meg kicsi a kijelzője. 8GB d2 árából 8GB touch is vehető, mi kell még?[ Szerkesztve ]
-
Bushmann
tag
Hát zenelejátszásra tényleg nagy
Ja, hogy méretre?Mondjuk én csak zenelejátszásra gondoltam, ahhoz meg pláne nagy a touch.
A D2 valóban durung kicsit, de nem vészes. Igaz, hogy ha már csak zenére kell, akkor az érintőkijelző is felesleges, sőt elég gáz, hogy elő kell mindíg venni.Egyébként el is adtam a d2-met, csak gondoltam megemlékezem róla egy hsz erejéig.
-
bwoay
nagyúr
ja, csak nekem ne úgy legyen kisebb a lejátszó, hogy rövidebb,
keskenyebb, de vastagabb. szerintem zsebben kényelmesebb a Fuze.
vagy nincs különbség, mert itt már tényleg nem nagyságrendekről van szó.
viszont a kijelző meg azért jóval használhatóbb, mint egy 2 soros OLED.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Autós topik
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Escape from Tarkov
- BIOS topic
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest