- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
-
IT café
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
imrufo
tag
válasz jacis #121494 üzenetére
Nemrég lett nekem is ráfabrikálva a 20 éves TL-re gyorsváltó, érzésre sokkal de sokkal finomabban kattannak be a fokozatok, mint ahogy én valaha is váltottam kupluggal, vagy anélkül. Érdekes...
Mondjuk én olyan 5000 fölött használom csak, kb teligáznál, akkor nagyon patent. Nem is értem, hogy élhettem eddig nélküle. -
Zin
őstag
ideiglenes gyors otthoni megoldás csutka kormányra telefon gsp-nek használni mit javasoltok?övtáska rácsatol ?Bár annak nincs kijelzője power bank elfér a telefonnal mondjuk de vmi gyors megoldás kéne próbára Max 1fülbe füles s ott hallom hogy merre kell menjek..
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz djeperto #121509 üzenetére
Hááát, azért én simán izgulok az R1250GS hangjára is. Az a mély duruzsoló konstans, hallhatóan alacsony fordulatú brümmögés szerintem király.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Topiccsendőr
addikt
-
runner 125
nagyúr
válasz Topiccsendőr #121511 üzenetére
Jah, a Big Bang az igazi Joker!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
jacis
nagyúr
válasz imrufo #121501 üzenetére
Sportmotor TL topikban olvastam, hogy használod.
Az enyém le és felfele is veszi kuplung nélkül, de valahogy nem áll rá az agyam a visszaváltásnál a kuplung elhagyására. Automatikusan húzom a kuplungot...
Felfelé viszont nagyon frankón használható.
A tervezett avulással nem nagyon foglalkozom mert eddig egyik motorom sem maradt meg 2 évnél továbbiPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Topiccsendőr
addikt
válasz runner 125 #121512 üzenetére
Talaltam egy moriwaki renszert a vifferre, kivancsi vagyok, hogy szol az r1 akrahoz kepest. Ha kb ugyanaz, csak vinnyog is melle, az mar telitalalat lenne :D
Explosión de dos tiempos
-
tag
válasz runner 125 #121510 üzenetére
Várj csak, abban az új 1250es GSben nincs véletlen hangprojektor?
az önvezető, egykerekező, kanyarkövető, útleollvasó automatika mellett?
Tőlem diesel is lehet, ha hangprojektoros"there are more jacks then one at the fair..."
-
Micsurin
nagyúr
Volt ma már bent valaki BP-n? Mennyire taknyos az út?
Elővárosi részen mintha jégpálya lenne.
De csak bekéne menjek és only motor az alternatíva.
4. ker Béke út végig az alany elsősorban.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Tamás9x
őstag
Shox-nál ezek a Difi termékek olyan gagyinak hatnak. Keresnék valami jobb 2 részes esőruhát, 500+ km-re lehet végig szakadni fog az eső, a nadrágban és kabátban is van membrán, na de NA ...
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
vendingo
veterán
-
Somatom
veterán
válasz Tamás9x #121518 üzenetére
Anno a Poloban vettem egy esőkabátot. Mintha a fogamat húzták volna, de nagyon megszolgálta az árát. Egy kapucnis kabát, aminek a fej része vékony, nem vízálló, de rá lehet húzni a bukót. Tarkótól, álltól lefelé már vízálló, így a sisakról nem kerül be a víz. Egyszer özönvízben jöttem haza Nürnberg -ből és por száraz maradt alatta a ruhám. A Louis katalógusban is láttam ilyet. Kesztyűből egyszerű gumi ráhúzós jött be, lábra viszont a gumist szenvedős felhúzni. Arra egy gumitalpas, belső oldalon tépőzárasom van.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboy93 #121517 üzenetére
Köszi hát melegem nem volt 11-kor.
Főútig volt necc kijutni a szél által levert lombok egész éjjel áztak konkrétan rosszabb az út a kis utcákban felénk mint télen a hódarás időszakban. Még egy olyan csúszós vacak mint az ázott falevél nincs.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboy93 #121523 üzenetére
Egy jó kis maszk hiányzik már csak a leírásból! Tavaly kaptam egy Crivitet és meglepően jó, a varrásokat is alig érezni.
-
zgospel
őstag
Tegnap apósom mutatott valami harmadik világbeli onboard felvételt, ahol úgy mennek át a forgalmon sisak meg minden nélkül, hogy itt a topikban páran lefordulnának a székből Fél órája próbálom megtalálni youtubeon, aminek az lett az eredménye, hogy kezdek elmélyülni az indián motoros kultúra bugyraiban, és egészen biztos kezdek lenni abban, hogy a MotoGP kiaknázatlan tartalékai Indiában vannak
Végülis megtaláltam, itt aztán fel van verve a kúp mindenkinek [link]
A kedvencem ahogy leszorítják a szembejövő buszt
Ahogy látom ott nem vitatéma, hogy MugenRace vagy Alpinestars bőrruhát vegyenekBónusz videó: erre a motorkezelésre a széftihángeri is csettintene [link]
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
runner 125
nagyúr
válasz zgospel #121527 üzenetére
India, mit vársz tőlük?
..a szétfröccsent agyú, kamionok által kitaposott belű "motorosokról" terjedő fotók, videók is kb mind itt készültek."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
baboss
őstag
Délután megyek Kakucsra, ha valakit érdekel, idén utolsó pályanapom.
Ott találkozunk ha jön valaki.[ Szerkesztve ]
-
FeZ...
aktív tag
válasz runner 125 #121528 üzenetére
Az ilyen helyeken a "nagy gépeket" is másképpen kezelik azért.
(Okés, ez mondjuk Bengál, de akkor is) -
laskr99
addikt
Kapok valami Shox féleséget protektoringként. Hát, váll és könyök védővel. Én tervezek fox páncélt venni.
Mennyire baj ha nincs mell védelem?
-
Tamás9x
őstag
válasz vendingo #121519 üzenetére
+ Somatom
Már csak az lenne a kérdés mi alá nem érdemes menni, Okt 22. én indulnék, egy próba körre akkorra is ígér esőt... 2 részesben gondolkodom, mert ha kisüt a nap akkor legalább felül szellőzzek, vagy ha simán nedves sáros a terep akkor lent védett a láb a felsőtest pedig szellőzik, amennyire engedi a kabát adott betétje.
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Somatom
veterán
válasz Tamás9x #121535 üzenetére
Én gyűlölöm az egyrészest. Szenvedés felhúzni, levenni. Egyébként az a tapasztalatom, hogy nadrágból előbb-utóbb a drága is felázik a lasztinál, ahogy az ülésen felgyűlik a víz. Inkább az olcsóból veszek. Egy szezont az is kibír, aztán eldobom. Kabátból kell jó és hosszú. Annál az a fontos, hogy a cippzáron legyen fedő réteg és nyaknál, tarkónál akkor se tudjon befolyni a víz, ha forgatod a fejed. Ezért használok kapucnist.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Pocee
senior tag
Geresics!
szeretném kérdezni hogy 100k fölött melyik az ajánlott akciókamera? motorra, gondolom Te biztos jobban ismered őket lenne most egy jó áru gopro7, vagy még talán a Dji, de én nem ismerem őket, Te viszont ilyenekkel dolgozol vagy többet olvastál róluk.? mit ajánlasz?
[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
Geresics
addikt
válasz Pocee #121537 üzenetére
A GoPro7 is már nagyon jó, a 8 is, és most jött ki a 9 is, de arról sokat még nem tudok időhiány miatt. (A 8-9-ről nem kérdeztél, így azt nem is feszegetem tovább.) Viszont ezekkel szemben a DJI is simán megállja a helyét!
Attól függ, hogy mik a célok? Én a GoPro 8 és a DJI között vacilláltam, és mikor végre megjelent a 8, akkor a külső mikrofon megoldása miatt döntöttem a DJI mellett. A 7-nél egy külső mikrofon adapter, ami nem csak rohadt drága, de anno nem is lehetett beszerezni!
Sisakra ezt külön fel kellene ragasztani, és ebbe mehet be a mikrofon, hogy tudjak pofázni (sokak bánatára). A 8-nál ez már másképp van, de az még drágább, ezért döntöttem a DJI mellett végül főként. Ha nem akarsz külön mikrofont, akkor ez nyilván nem szempont, és máris nem olyan egyértelmű a választás, azonban mikrofon nélkül élvezhető hang motoron nem lesz, csak susogás!
Képben rengeteg összehasonlító videó van a neten, de a legfontosabb, hogy a GoPro csal picit, és sokkal telítettebb színeket használ, mert az szebb az emberi szemnek. A DJI színei sokkal közelebb vannak a valósághoz, és ha valaki mégis telítettebb színeket szeretne, az egy videószerkesztőben csak pár kattintás! Akik utólag dolgoznak az anyaggal, azok jellemzően ezt szeretik jobban, mert az utómunka sokkal könnyebb vele.
Amit érdemes megnézni talán, az a SpeedZone kamera-tesztje, ott Vályi Pistáék is hasonlókat mondanak. Érdekesség, hogy nem a saját csatornájukon jelent meg a videó...
GoPro Hero 7 vs 8 vs Insta 360 vs DJI Osmo Action feat Speedzone stáb?!? | Geekzone
Ha jól emlékszem (és most lehet, hogy tévedek), de a 7-tel szemben az adatsűrűség is jobb a DJI-nál! Ez azért fontos, mert motoron nem kocogó sebességgel haladsz, és így a kép széleinél sem fog szétesni, kockásodni a kép, amit sok videónál lehet látni!
Persze, ha 1080p-ben youtube-ra töltesz fel, akkor ez az előny elveszik, azonban ha 4K-ban, akkor automatikusan kisebb veszteséggel teszi fel, ami megint csak hatalmas előny! (Utáltam régen, hogy a feltöltött anyagjaim úgy néztek ki, mintha valami kínai fossal rögzítettem volna, csak mert nem volt elég nézőm ahhoz, hogy megkapjam a jobb minőségű yt tömörítést!)Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha bármi kérdésed van, tedd fel bátran! Ma (is) sűrű napom lesz, de igyekszem minél előbb reagálni!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
senior tag
válasz FeZ... #121530 üzenetére
Nem értem ami a közutakon jelenség - nálunk is, itt a videon is látom..
Előzésben van egy Bazi Busz. Jön szembe a sávjában a másik közlekedő.
Látja hogy szar szitu van, és nem biztos hogy a Fasz(i) aki előz be tudja fejezni biztonságosan a manővert, a szembejövő élete is veszélyben van - annak ellenére, hogy szabályosan közlekedik, - ám a legtöbb ami tőle kitelik az az, hogy villogtatja a lámpát, mintha másik ettől el tudna párologni előle...
Amennyire látszik a felvételen is - ilyenkor még csak a gázt sem veszik vissza legalább, nemhogy félrehúzódna amennyire tud, netán még mellé fékezne is hogy biztonságosabban, utat és némi plusz időt hagyva arra hogy a manőver befejeződjön baleset nélkül..és ehhez hasonlóan 'szituáció vakságot' látok rendre a magyar utakon is - akár párhuzamos közlekedésnél is mikor eltérő sebességekkel hagyják el a párhuzamos sávban közlekedők egymást...
és Indiában ugye ez sokkal gyakoribb eset kell legyen, tehát jobban számítaniuk kell rá.
Az a 'Ghost Rider' utasmotoros is csak addig jaszkarizik amíg szimplán egyszerűen egyszercsak majd nem adja ki - mert pl egy 70-80 éves vezető 2 mp-el lassabb reagálásában felkenődik a flaszterra..
Szerintem ott még csak a hírekbe sem fog bekerülni, youtube 'sztárság' ide vagy oda...[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Geresics #121538 üzenetére
DJI Osmo Action - höz +1 szavazat.
Ár - érték arányban most szerintem az egyik legjobb választás.
90e boltból, még olcsóbb alighasználtan, 4K 60 fps - előlapi kijelző (mekkora jóság hogy nem kell minden szarságért a telefont baszkurálni, nézni ahogy a gopro 9 előttieknél) - könnyű lencseelőtét / szűrőcsere - nem túlbonyolított menü és opciók - nem túltolt színek ahogy írod - méretre kb az 5-ös gopronál maradt - szélzajszűrés fasza, képstabilizátor szintén - annyit meg tud képvilágban, hogy aki nem profi pénzkeresetből használja az igényeit kielégítse..Annyi van vele / mellé, hogy szerintem azt a 3-as akku töltő + 2 akku (gyárival így lesz 3 akku) azt érdemes megvenni mellé a kis ferdeszeműektől, mert 1 órát bír kb egy akkuval
[ Szerkesztve ]
-
zolee5016
őstag
Hétvégén nagyon kevesen mozogtak motorral az utakon,pedig letekertem egy 650 km-es menetet.....Kiskőrösön volt tegnap egy népesebb csapat..azon kívül szinte alig 5-6 ember...
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
runner 125
nagyúr
Néhány tesztet megnéztem gyorsan a DJI-ról. Értem én, h a GoPro-nál túlszaturáltabbak a színek, de a DJI színei nálam nem természetesek, hanem fakók. De mondhatnám szarnak is.
A Hero 8 kontrasztban, színben, dinamikában mérföldekkel jobb. Szerintem nem kérdés, h azt a 45k felárat megéri-e a GoPro.[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz runner 125 #121543 üzenetére
Azért az a 45eFt, az hány százalék felárat is jelent? +50%-ot? Ha ehhez szeretnél még egy mikrofon bemenetet, akkor az mennyi is? +30eFt, ami megjelenéskor +45eFt volt? Egy sima motovloghoz ez már közel 2x ár! Jah, és akkor cserélj lencsét még kérlek a Hero8-on. Ne is azért, mert filtert szeretnél rá, hanem mert pl. betört. Ja, azt nem lehet. Nem véletlen, hogy ezt (ennyit legalább tudok a 9-ről) javították a Hero9-nél!
Utómunkával egyébként az általad "szarnak" nevezett színezés simán korrigálható! De hogy egyébként jobb-e a GoPro? Igen! Annyival, mint amennyivel drágább? Nagyon nem... Utómunka nélkül akarod használni? Megint a GoPro nyert. Mikrofont akarsz bekötni? DJI nyert. Hogy Neked megéri-e az iszonyatos felárat, hogy az "akciókamerák királya" legyen a Tied? Lehet, hogy szerinted nem kérdés, de mások szerint...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Geresics #121544 üzenetére
u.i.: én DJI-t vettem, és mivel minden ember szereti az önigazolást, könnyen meglehet, hogy ez rám is igaz. Ezen kívül nekem van még egy DJI Osmo Pocket-em, és egy DJI Mavic Mini-m, így könnyen rámaggatható a márkabuzi kijelentés is, szóval mindenki kezelje helyén a véleményemet.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
-Mosquito-
őstag
válasz runner 125 #121543 üzenetére
Nyáron 2 év garival 70eFt volt a DJI. Akkor volt 120eFt a GoPro 8. Majd 2x annyit nem ér. Rendben vannak a színei,de ha szeretnél amoledes színeket,lehet venni különböző szűröket.
geresics:
Te kis Honda b.zi. Jah' bocs nem ide.[ Szerkesztve ]
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
-Mosquito-
őstag
válasz -Mosquito- #121546 üzenetére
GoPro HERO9 180 gurigáért nem ilyen szar kijelzőt szeretnék. [link]
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Pocee
senior tag
Köszönöm az információkat,elmentem ma egy újszerű DJI-ért
Nekem tökéletes lesz,nem akarok influencerkedni,egyszerűen csak felvágni kormányra/sisakra és felvenni a kergetőzést.ehhez minden kiegészítőt adott a srác,szóval minden megvan pici pénzből.Mr.Brightside
-
LógaGéza
veterán
Tegnap megvolt az első 1000km-es szervizem (nem fog gyengén a szerviz ceruzája, ha órabérről van szó...), ennek örömére mondom, hogy autópálya, és legalább megnézem mit tud RPM-limit nélkül a gép. Kecskemétről indultam, M5, ahogy elhagytam a Lajosmizsei pihenőt elkezdett ömleni az eső - és Maglódig szépen esett is. Itthon miközben kiöntöttem a cipőmből a vizet gondolkodtam, hogy kellene valami esőruha, mert hiába van 100% vízálló membrán a kabátban, és a nadrágban, ezt nem bírta ki.
Nagy általában nem fogok esőben motorozni, most se akartam menni, mert írta az esőt, de az időpont az időpont. Ennyi használatra mi lenne az ajánlott? Nagy összeget nem akarok rá szánni azért, hogy a szekrényben üljön. Valamint cipőre/cipőbe mit lehet tenni? Elég érdekes volt így váltani...
A másik kérdés, hogy ilyen eső után valamit ajánlott a motoron átnézi - azon kívül, hogy lemosom normálisan?
A harmadik, hogy a motoros ruhát hogyan ti hogyan szoktátok kimosni? Magát a kabátot és a nadrágot tudom, hogy bedobom mosógépbe, 30fok, kézimosás program, hozzávaló mosószerrel, de pl az esőmembrános bélés is mehet mellé? Cipővel mit tudok tenni, hogy ne büdösödjön bele a víz?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest