- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Nem hempereg valakinél egy bontott 18-as első főfékhenger?
Kiderült miért kezdett folyni az utolsó napokban... valaki szakszerűen javította az az fémragasztóval kitöltött egy repedést majd szintbe csiszolta. Az ilyet addig tudnám ütni az öntvénnyel ameddig mozog.
Tippre melyik típusét vadásszam neten amelyik tényleg végletekig nép motor ezért olcsón lehet a róla származót megvenni bontva?
(Ebay lehetőleg, a hazai bontósok röhejes árakkal dolgoznak...) CBF600 - GSF600/650-en agyaltam esetleg SV.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Topiccsendőr
addikt
-
Micsurin
nagyúr
válasz Topiccsendőr #122402 üzenetére
Nem fix típusról akarom nyomozni!
Úgy értettem hátha tudtok valami típust ami tényleg annyira nép motor, hogy értelmes áron adnak bontott első főfékhengert hozzá és 18-as a belső átmérője.
De köszi ez is előrelépés a végén még lehet tudok vadászni egy gyárit így, nem akarom elhinni, hogy csak az olaszban összerakott CB-re és a Vigorokra tették ezt a féket.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
norbert1998
nagyúr
Kihasználtam a "jó" időt és a postára egy, a kelleténél 5-ször hosszabb körrel mentem el. Természetesen az aláöltöző lemaradását félúton vettem csak észre
-
hugi0
őstag
Udv néktek dicso "lovagok" !
Keresem azt a szemely aki ma (2020.11.02.) 15:00 - 15:05 kornyeken a szentendrei uton kifele haladt ?
- magas gep volt.
Bekasi benzinkut elott jobra fordultam a kis "csacsival".
Nagyon jo volt a hatso indexe - kiszurta a szemem.
Gyari volt vagy utolagos felszereles ?
Ilyet szeretnek en is, minnel eszrevehetobb legyen a szandekom.[ Szerkesztve ]
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
csongi
veterán
Megnéztem a Rocket3 Dodor bemutatót. Elég vadállat a gép.
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Egyenlőre még csak elméleti síkon érdeklődöm:
Nemsokára megyek autó jogsizni és úgy tudom, hogy autó jogsival lehet vezetni 50-es endurót, pl. Derbi, Aprilia. Alapvetően városba, földutakra kellene(Alföldre). Tudom, hogy ez gyerekmotornak számít, de nekem nem is kell túl erős. Alapvetően mtb-zek(hegyikerékpár) és e mellé szeretnék egy ilyen kis masinát szórakozás képpen. A gond még az, hogy 170 centi vagyok, így nem tudom, hogy egyáltalán leérne-e a lábam. És hogy miért csak elméleti síkon gondolkodom és miért csak ilyen kis motorban? Sajnos 10 évvel ezelőtt volt egy "kisebb" motorbalesetem, ahol a bal középső ujjam közel felét elvesztettem, szerencsére visszavarrták és hónapok szenvedése után a csak 1 centit kellett eltávolítani a végéből. Nos emiatt az 50-esnél nagyobb szóba sem jön, bőven elég lenne szerintem az is. Igazából hobbiként még mindig tetszene a motorozgatás, de csak nyugodt módon, mint ahogy a montizást is űzöm. Túl drága sem kell, mert ha nem tudom legyőzni a ptsd-met, akkor úgyis el kell majd adni.
Szerintetek jó lenne erre egy ilyen motor?[ Szerkesztve ]
-
-
GTVili
tag
válasz IMIIKE1998 #122409 üzenetére
Szia!
Szerintem igen...
A feleségem egy CPI supermoto-val tanult meg motorozni, pedig alig 165cm magas. Kicsit állítottunk rajta elől-hátul, és már le is ért a lába. A pilóta súlya is máshogy jön számításba,mert ugyebár ezeket fiatalokra méretezték.
Szóval simán leér a lábad. A gyári fojtott változat alig 3-4 lóerő,az még kiugrani sem fog alólad.... . Aztán ha nagyon ráérzel, viszonylag olcsón lehet tuningolni .... -
Somatom
veterán
válasz IMIIKE1998 #122409 üzenetére
Egyik cimborám barátnője 165cm körüli és egy 650 -es Pegasoval nyomta és nagyon szerette. Kicsit megültettük neki. Most egy 883 -as Sportstere van, de az Apriliát jobban szerette, mint a HD -t. Pedig a HD alacsonyabb.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Topiccsendőr
addikt
Kb ket eve allitottam szelepet az R1 en, akkor ilyen kep fogadott a szeleptanyerokon. Itt beszeltuk tavaly.
Most ~ 15e km-el kesobb megint szelepet ellenoriztem, es valoszinuleg a 300V nem hajlamos annyira rakodni ra, illetve a 100 as benzin tisztito hatasa is jobb a sima benzinnel.
az eredmeny:
Vannak meg kis gocok, de a java reszet leszedte.
Explosión de dos tiempos
-
Biqci
aktív tag
válasz Topiccsendőr #122415 üzenetére
A közvetlen befecskendezéses autók tulajdonosai a fél életüket odaadnák az ilyen jellegű "kis gócokhoz"
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
IMIIKE1998
őstag
válasz GTVili #122411 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint bőven jó lenne erre a célra. Még utánanézek mondjuk, hogy vezethetem-e autó jogsival, mivel nem robogó.
Somatom: Akkor 170 centivel és viszonylag hosszú lábakkal jónak kellene lennie magasságra is, elvégre ezek az 50-esek még elviekben alacsonyabbak is.
-
Chris0321
addikt
válasz IMIIKE1998 #122417 üzenetére
Hello.
50 ccm-ig vezetheted akár robogó akár nem ha van B-s jogsid. -
bajnokpityu
félisten
-
Micsurin
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #122420 üzenetére
Váltóval kapcsolatban csak akkor van korlátozás ha AM-et teszel és röpsúlyoson teszed akkor valóban kerül záradék elvileg a jogsidba.
A 45km/h elméletileg még mindig a szabályozás része gyakorlatilag meg... nem nyugaton vagyunk ahol padoznak. (Legalábbis ritka.)
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Chris0321
addikt
Röpsúlyos korlátozás soha nem lehetett mivel akkor a Simok is kiestek volna.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Chris0321 #122422 üzenetére
Automata váltó a hivatalos megfogalmazás. De gyakorlatban röpsúlyoson -> robeszen teszed ilyenkor szerintem ezért keveri.
-
canniball
nagyúr
De igen, ahogy az összefoglalóban is szerepel. És van robogós-kismotoros topikunk, ott több tapasztalat van ebben a témában.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
csongi
veterán
Szep!!!
-
JDMKid
tag
Az előzmények ismeretében, ez már bizonyíték nem ígéret.
Milyen gyakran cseréled a 300V-t?Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #122404 üzenetére
Erre valaki? Lényegében csak annyit kérek, hogy fordítsátok le nekem, hogyan tudok belépni a CU menübe, ahol az SM és a TE verzió közti módot tudom állítani.
Mert a Husqvarna TE/SM 610-nek ugyanaz a km órája, de ugye (gondolom) mivel más a kerékméret, két mód van beprogramozva, ami közt ELVILEG tudsz váltani. Ahogy én fordítottam le, úgy nem sikerült. De érdekelne, hogy a leírás alapján, ti hogy csinálnátok? Köszi. -
ath
senior tag
válasz z123456789 #122429 üzenetére
1, leveszed a gyújtást
2, nyomva tartod a mode-ot, majd
3, ráadod a gyújtást
4, 7 sec után megjelenik a ws
5, addig tartod nyomva, amíg a 0001 meg nem jelenik, elengeded
6, röviden nyomva váltasz 0002, te-reszerintem.
-
norbert1998
nagyúr
válasz Micsurin #122421 üzenetére
A 45km/h elméletileg még mindig a szabályozás része gyakorlatilag meg... nem nyugaton vagyunk ahol padoznak. (Legalábbis ritka.)
Még szerencse. Életveszélyes a 45 a városi főúton. Tegnap is láttam egy kishíján összenyomott robogóst, pedig Szombathelyen azért van hely az utakon.Persze előresorolt a pirosnál az okoska, de 10 méteren belül már csak feltartotta a sort a 45-el, négysávos úton, persze le akarja tolni mindenki.
Esélyes, hogy nem is megy többet a gépe. -
Topiccsendőr
addikt
válasz JDMKid #122428 üzenetére
Hozzateszem, csak annyit tudok, hogy markaszervizben szervizelt volt, amig hozzamkerult, tehat yamalube-ot kapott. Hogy milyen benzint hasznalt, azt sajnos nem.
Akitol vettem, annal nagyon rovid ideig volt, tole nem erdemes megkerdeznem. Az elozo-elozo tulajt nem zaklatnam faszsagokkal :D
Szoval biztos vagyok benne, hogy a 300V a kartergazvisszavezetesnel nem rakodik a szelepekre annyira, tehat jobb ezt hasznalni, de a benzin adalekolasanak is kulcsszerepe van ebben.
Ket olajcsere volt eddig emlekeim szerint. Azaz evente.
(A regi olajat, ha keves benne a km, azert berakom masik motoromba :D )Egy A-B motor szelepen nem erdekel, ha van olajkoksz, azzal nem foglalkozom, de egy sportmotoron ilyen ne legyen.
Explosión de dos tiempos
-
zgospel
őstag
válasz Topiccsendőr #122433 üzenetére
Katalizátor van a tiedben, vagy le van cserélve a komplett kipufogó rendszer?
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
martonx
veterán
https://444.hu/2020/11/03/kozzetette-a-rendorseg-a-karoly-koruti-halalos-utkozes-felvetelet
nem csak motoros gyorshajtással lehet meghalni.
Én kérek elnézést!
-
norbert1998
nagyúr
válasz martonx #122435 üzenetére
Ügyes volt, maradjunk annyiban. Igazából nem tudom hova tenni. Vezettem én is jogsi nélkül, az udvaron, hogy kevés legyen a rutin órák száma, meg két falu között jjelmzően faluhatártól 100m-től a másik falu határán 100 m-el kintebbig, talán 3-4 alkalommal összesen, 20. óra körül, hogy jobban menjen az országúti szakasz, de feltételezem ezt mindenki csinálta, ha egy adott útszalkasz rendelkezésre állt további közlekedők nélkül. Ez valami egészen más.
-
Steven
addikt
válasz norbert1998 #122436 üzenetére
Nem tűntek józannak a srácok vezetés alapján....
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Xero
nagyúr
Na a mai nappal A korlatlan jogsi pipa.
Vegul is keszen lett meg iden harom honapon belul, pedig volt benne 1 het csuszas a rutinnal (nem volt hely ugyebar) es 3 het varakozas a kresz vizsgara.En magam lepodtem meg milyen egyszeru volt.
Innentol siman ajanlom az oreget a Spurinal annak aki nem mimoza lelku. Normalisan oktat, megmondja a hibakat kimeletlenul, szetstoryzza magat.Most mar nem vagyok befosva, hogy jon marciusban a gep. Legalabb el tudom hozni legalisan is. Hacsak a korona nem dont mashogyan.
-
Micsurin
nagyúr
Most mondjam, hogy megmondtam? Grat.
Ha eltudod viselni a stílusát(spec ha kiröhögöd még jól is fogsz szórakozni rajta) aránylag hamar átrugdos.
-
Micsurin
nagyúr
Az arany CB600F már akkor ott volt meg a bal CG mikor voltam A2-ön. Narancs kínai csopper rettenet is ott volt, még akkora fost anno azzal szívtam A1-en.
Fekete 500F középen egész korrektül egyben volt ott szerettem meg az 500-as PC32-es blokkot. Végtelenül barátságosan járt, bejött.A hornetek újak, régen csak CBF-ek voltak A-hoz.
-
Xero
nagyúr
válasz Micsurin #122444 üzenetére
Van meg GS500-as is A2-hoz, meg mas oktatoknak motorjai. En is mentem 2 Kawaval is. De azok nem jellemzoek. Ha az oreg oktat nagymotort, akkor 99% a ket Hornet. A sargarol mar irtam. No muszerfal, no index, le is van ultetve es a kuplung sem mindig emel ki. A feketet szerettem, az azt mondom, hogy ahhoz kepest hogy oktato gep meg egyben van.
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboy93 #122446 üzenetére
Inkább az újabb fordított telósok ha klasszikus körlámpás hornet.
Xero Igen az a csoda is ott volt anno, meglep az, hogy még él. Meghajtotta egyszer az öreg fia minimális olajjal utána olyan hangja volt mintha egy marék csavart ráznál egy konzervdobozban.
[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
válasz Topiccsendőr #122443 üzenetére
A latinok a C-t K-nak ejtik.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Geresics
addikt
"Na a mai nappal A korlatlan jogsi pipa."
Gratulálok!"En magam lepodtem meg milyen egyszeru volt." "Most mar nem vagyok befosva, hogy jon marciusban a gep."
Ahogy azt annyiszor mondtam már annyi mindenkinek (minden rossz szándék nélkül): azért csak ne feledd el, hogy ez csak jogosultságot ad vezetni, valós tudást, rutint viszont nem! Tudom, hogy drága ilyenkor elindulni a motorozással, kell motor, meg felszerelés is, de mindenképp szánj legalább egy kis összeget tréningre, vagy menj el ingyenes tréningre!
Korábban már írtam párat ebben a kommentben! A lista nem teljes, sőt, még én is tettem hozzá azóta, de a többiek is írtak már egy csomó jó tippet, érdemes rákeresni a tréning szóra! Bármelyikre is mész, garantáltan megéri az utolsó forintot is (pláne, ha karácsonyra kapod ajándékba)!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
vendingo
veterán
válasz Geresics #122449 üzenetére
Egyszer voltam ingyenes tréningen nagyon friss jogsival, az alap feladatokat se bírtam megcsinálni, annyira béna voltam. Én élesben a balkánon tanultam motorozni, voltak is necces szituk. Részemről is ajánlott tréningezni, csak friss jogsival ne saját motorral.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest