Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Topiccsendőr #117894 üzenetére

    Tisztelem a tudásod, de nem értem, h mi nincs így? Rágoogle-ztam most gyorsan. Mit írtam rosszul amit ezek nem támasztanak alá? Illetve a fenti postodból akkor következik a kérdésem. Ha a kenéssel nincs probléma akkor a lenti írások szerint miért van? És szerinted mitől rövidebb az élettartam, ha nem attól?

    "Ugyanakkor, mivel az olaj-üzemanyag keverék által biztosított kenés nem mérhető össze a négyütemű motorok kenési megoldásaival, ezért aztán a kétütemű motor várható élettartama is rövidebb."
    [link] - olajinfo.hu

    "A kétütemű forgattyúsház elősűrítésű résvezérelt motorok olajozása fejletlenebb, rosszabb hatásfokú mint a négyütemű motoroké, általánosságban elmondható hogy az üzemanyaggal keveredve kerül a kenendő helyekre, ami egyszerűségét tekintve előny, hatásosságát tekintve hátrány is egyben. Az olaj-üzemanyag keverék által biztosított kenés nem mérhető össze a négyütemű motorok kenési megoldásaival, ezért aztán a kétütemű motor várható élettartama is rövidebb."
    [link] - wikipedia

    "A kenés keverékolajozás esetén nem tökéletes, nincs elegendő olajfilm az alkatrészeken. Ezért gyorsabb azok kopása – rövidebb a motor élettartama."
    [link] - onroad

    "Az olajozás nem tökéletes, nincs meleg olajköd és az olaj nem nagy nyomással kerül az alkatrészekhez, ezért gyorsabb az alkatrészek kopása."
    [link] - Dr. Horváth Jenő, sportmotorok

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák