Új hozzászólás Aktív témák

  • duni84

    aktív tag

    válasz csongi #115205 üzenetére

    pont úgy kell felfele, ahogy geresics is írta :) ez egy bazi régi videó, ahol szinkronban egymás mellé teszi a csóka a gázkar + váltó videóját, hogy lásd mennyire "egyszerre" történik a gázelvétel (fontos, hogy nem miliméteres a gáz elvétel, hanem merd picit jobban zárni és max 0.2-0.3mp-re, tehát tényleg azonnali legyen a mozdulat. "ne tökölj", mert annak összetéveszthetetlenül reccsenős hangja lesz és még picit meg is nyomja a tank a mogyorókat :D ) és a váltó feljebb kattintása.
    a lábaddal finoman felhúzod a kart addig, amíg ellenállást nem érzel. ekkor egy határozott mozdulattal zársz a gázon, majd nyitod is egyből. a csizma orrával közben megtartod a felfele húzást és át is csusszan a következő sebességbe. az elején érdemes közben a kuplung fölött tartanod az ujjaidat csak magad megnyugtatására :) na meg érdemes az elején 3.-4.-5. fokozatokoból felfele gyakorolni az 1.-2. helyett :) ha megvan a kéz-láb szinkron, akkor utána nevetni fogsz azon, hogy mennyit paráztál a dolgon korábban.

    lefele ugyanilyen egyszerű, csak épp "taposni" kell finoman a váltókart ütemre + pici gázt húzni és lecsúszik egy fokozatot. azt is érdemes 6.-6.-4. fokozatból indítva gyakorolni. mondjuk ahhoz egy fokkal több érzés kell, mint a felváltáshoz, de nem egy rocketscience az sem.

    szerk: feljebb írtam, hogy "ne tökölj" ... igaz ez arra is, hogy amikor elkezded "felfele simogatni" a váltót, akkor ne kilómétereken át tartsd addig felhúzva, hogy érezt a minimális ellenállást, hanem ha megvan, akkor mehet a gáz elvétel és a felváltás. ha ezt csinálod, akkor azzal nagyjából ugyanazt éred el, mint amikor az autóban a sebességváltón pihenteti a kétajtós szekrén a kacsóját, aztán a következő tulaj meg rákölti a gatyákát is a bajor csodára

    [ Szerkesztve ]

    #metszéspontok

Új hozzászólás Aktív témák