- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
1. link:
A szokásos nagy szavak, avagy sok hűhó, semmiért. Hozzanak egy rendeletet, amiben betiltják a 15 órás munkaidőt. Igen, mi két műszakot nyomunk le majdnem minden munkanapon, full koncentrálásban, és marad bruttó kilenc óránk enni, fürödni, aludni. Ez iszonyú kemény.
2. link:
Sajnos, ezt én is meg fogom szívni. Totális kiszúrás a rendelet. -
LámaZ
addikt
Somatomnak:
Harcolni kell
http://m.portfolio.hu/ingatlan/varos/brusszel_megallitana_a_kamionosok_kizsakmanyolasat.252481.html
és
https://www.hrportal.hu/c/varga-a-magyar-fuvarozo-banhatja--hogy-ellenseges-velunk-a-nyugat-20170602.htmlMobilról
-
kiki22
senior tag
Sziasztok!ingazok naponta.Ugye most jon ez a roaming eltorles.Az volna a kerdesem szuksege lesz meg ingazo embernek masik kartyara?Van ott valami elrejtve az aprobetus reszben?
-
Somatom
veterán
Sztem tök mindegy, hogy melyikhez mész, mert a "méltányos használat" monitorozásának szempontjait jogszabály rögzíti. 4 hónap átlagában sem a roamingban töltött idő, sem a roamingban forgalmazott adatmennyiség nem érheti el az 50% -ot. Ebben az adatmennyiség a kisebbik gond, mert legfeljebb azt tehetik, hogy a többletet kiterhelik max. 7 Euró/GB áron. De, ha az időarány borul, akkor a teljes időszakra vonatkozó forgalmat terhelhetik ki. Úgy meg már nem buli. Az időarány tartásához viszont minimum két kártya kell, méghozzá különböző néven.
-
G_P
tag
Szerencsére az esetek 85-90%-ában hétvégén itthon van, de ő neki csak netre kéne, telefonálni nem akarna vele.
Meg az okostelefonos megosztás nem annyira szeremcsés, mert addig még nem jutott el, hogy azt is kezelje, már igy is oriási lépés, hogy a laptop magabiztosan megy neki
A Telekomnál láttam olyat, hogy magának rakhatja össze az ember, hpgy miböl mennyit akar, ott 4 giga net 4000, és azt irja, hogy itthon és az euban is. Csak vajon ez az eu-ban is dolog mit jelenthet... bemegyek majd hozzájuk valoszinüleg szerdán, és rákérdezek, aztán ha van valami eredmény, irom ide is. -
Somatom
veterán
De, arra is vonatkozik a méltányos használat, egy kamionos pedig nagyon ritkán dolgozik 2hét/2hét beosztásban. Előbb-utóbb kapná a figyelmeztetést az időarány miatt. Nincs ez még kiforrva. Lehet, hogy három, különböző néven levő kártyás csomagra lesz majd szükség, amiből egy van nála, kettő meg otthon. Ami nála van, arra kell netet rendelni, a másik kettőn pedig a család ezerrel nyomatja otthon a MyTV -t, hogy meglegyen az adatmennyiség kompenzációja.
-
4Grider
nagyúr
Az új hűség nélküli telenor heló data előfizetés havi 6000 Ft-ért emlékeim szerint 5GB roaming netet tartalmaz (persze csak eu). Telefonról célszerű megosztani a laptop felé, mert havonta kötelező vele néhány percet beszélni is. Itthon meg ugye korlátlan, na akkor kell a filmeket gyorsan letölteni a laptopra...
-
Somatom
veterán
Minket, kamionosokat kihagytak a nagy roaming "eltörlésből", hiszen a túristáknak sokkal nagyobb szükségük van arra, hogy a szabadságuk alatt tartsák a kapcsolatot az otthoniakkal, mint nekünk, akik alig vagyunk velük. Ha több, mint 2/2 -ben dolgozik, akkor mindenképpen átlépi a "méltányos használat" 50% -os küszöbértékét, mivel több időt tölt roamingban, mint honos hálón.
-
G_P
tag
Sziasztok!
Fater kamionosként dolgozik, és a jövő héten kap egy laptopot, amire szeretnék neki mobilnetet is.
Egy Lenovo ThinkPad lesz, amiben ha olyan változatot sikerül kifognom, lesz sim-kártya foglalat, ha meg nem, akkor marad a stickes megoldás.Szerintetek hogy lehetne ezt a legjobban megoldani? Csak Unión belül jár-kel, ebből is leginkább a Magyarország-Szlovákia-Csehország-Németország vonalon, de előfordulnak francia, spanyol fuvarok is.
Magyar szolgáltatók közül így a neten hirtelen csak a telekomnál találtam kifejezetten külföldi adatcsomagot, aminek a tarifáját(1 GB/hét 5000-ért) sokallom.
Valamint a június 15-ei beharangozott roaming megszüntetést a mobilnet terén fog jelenteni változást? Azt már mindenképp megvárom a mobilnettel.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
törölt tag
Aki sokallja a magyarországi mobilnet árakat, nézte valaha a szlovák árakat?
-
LámaZ
addikt
Te egy speciális eset vagy, tehát veled kapcsolatban én kizárok mindenféle felelősséget (Disclaimer).
De: amúgy vehetsz NEMZETKÖZI kártyát, Lebara.de-s konstrukciót. OK, tudom, most azzal fogsz jönni, hogy neked nincs németországi stb. lakcímed. (Érdekes, erdélyi rokonom amíg kint dolgozott tudott beszerezni ilyent.) Hát, akkor kérd meg egy ismerősöd, hogy vegyen neked. Ha nincs ismerősöd, vagy nem akar neked venni SIM-kártyát (bár, nem értem a félelmeit, mert ezek felöltősek, nem tudod adósságba verni, és terrorista sem vagy – gondolom/remélem), akkor végképp nincs ötletem, lemondok rólad.
-
Somatom
veterán
válasz
AstraCDX #281 üzenetére
De, igen! Euroquattro -s korlátlanom van és ehhez szeretnék egy társkártyát. De, gőzöm sincs, hogy ez hogyan működne külföldön.
LámaZ:
Köszi a tanácsot, de ne magadból indulj ki! Rendszeresen előfordul, hogy naponta három országon megyek át. Tényleg vegyek mindenhova helyi kártyát, és csereberéljem? Helyi lakcím nélkül mégis hogyan vegyek helyi kártyát? Ez az eltörlés egy nagy hazugság! -
AstraCDX
senior tag
Nem vagyok topikgazda, de úgy látom, (#275) -től a hozzászólások nem kapcsolódnak a téma címéhez ami ; Mobilinternet külföldön .
Nemde ?
Üdv.
Astra
-
LámaZ
addikt
válasz
Brandynew #276 üzenetére
Nem azt értem.
Mindent értek: torrentezést is (havi kb. 100 GB jön le nálam) stb. stb.Ez flottás csomag amúgy (havi kb. 5k Ft); előtte nem-flottás mobilinternetem volt: nappal 10 GB + éjjel 100 GB, de az drágább volt 1k Ft-tal.
Azért váltottam a flottásra, mert itt egész nap korlátlan, nem kell a torrenteket éjfél utánra időzítenem.Bár egy kicsit aggódom amiatt, hogy lassanként a 4G sávot átadják a beszélgetéseknek is (eddig csak adatforgalom volt ott), és lehet, hogy nem nézik jó szemmel a nappali torrentezést.
Mindkét megoldás telenoros, egyébként.
-
LámaZ
addikt
válasz
AstraCDX #266 üzenetére
Nem értelek, de komolyan.
Nekem
- havi 4830 Ft-ért van egy otthoni korlátlan mobil internet-hozzáférésem (rúterben), és egy mozgatott, magammal hordott alap korlátos (<100 kbps) mobilinternetem;
- emellett ott van a Vodafone előfizetésem a kétkártyás okostelefonban, ha épp nem lenne kedvem voipozni.
Ezt évente 2-szer szoktam feltölteni, amúgy egy perc 19 Ft.Mi kell ennél több?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Abban tudtok segíteni, hogy Kanadában melyik mobilszolgáltatóhoz érdemes bemennem egy mobilnetes SIM kártyáért? Csak mobilnet kell, néhány napra.
-
AstraCDX
senior tag
Újabban olaszban a Wind nem ad el mobilnet SIM kártyát annak, aki nem olasz állampolgár, vagy nincs olasz lakcíme .
Több részletet nem tudok .
Egyik olaszul jól beszél kollégám járt így .
Üdv.
Astra
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Készülünk Lengyelországba, sajna meg az eltörlés előtt
Tudtok javasolni egyszeri par napos internetre ötletet?
Mit es hogy érdemes beszerezni, kell-e regisztráció stb.
Junius 2an indulunk.
Koszi,
Udv -
AstraCDX
senior tag
NEM !
Munkaköröm miatt HU-SLO-I között ingázom .
Lehetett volna örülni ennek a roaming eltörlésnek, sokkal egyszerűbb lehetett volna az életünk .
Élhettünk volna egy mobiltelefon, és mobilnet előfizetés használatával, de ez csak feltételes módban .
Nekem ez csak egy parasztvakító, szemét, műanyag duma .
Mivel nyitott szemmel járok a világban, az én torkomon nem biztos, hogy le tudják ezt nyomni .
Folyamatosan figyelem a mobilnet piacot, és próbálnám magamat a honos szolgáltatók irányába terelni, de gazdaságilag nem lehetek önmagam ellensége .
Pofátlan magas áraik vannak .
Olyan nagyon nem járok rosszul, mert alig telefonálok, arra ott a céges mobil .
Hülye lennék ezután is a magyar szolgáltatótól venni a mobilnetet pl T 4Giga 4000Ft, mikor a Taljánoknál, 8Euro-ért 5 Gigát kapok, és ha több kell, még ennél is olcsóbb .
Ha lejár a T hűségem még a lezárt T mobilnetemet sem hosszabbítom meg náluk, elmehetnek a fenébe .
Veszek majd egy flottás korlátlant, ami elég lesz a csekély SLO tartózkodásom idejére .Üdv.
Astra
-
tsteve
senior tag
válasz
Brandynew #263 üzenetére
telekomnál pl. az is szabály lesz roamingban jun. 15-től, hogy vizsgálják az utolsó 4 hónapot, s azon belül több olyan napnak kell lenni ahol belföldön vagy, azaz minimum 50% kell hogy legyen a belföldi napok száma... utána ejnye-bejnye, majd a következő vizsgálatnál extra roaming díjat terhelhetnek ki ( nettó 7.7 euro per gigabájt)
a legújabb Ászf ezt tartalmazza náluk (jun. 1-i kiadás) -
tsteve
senior tag
válasz
Brandynew #263 üzenetére
a korlátlan csomagokra valóban vonatkozik a 7.7 eurós szabály... mind a voda mind a telekom jun. 1-től érvényes Ászf-je tartalmazza már ezt a szabályt az élő csonagjaikra...azaz pl. egy 5600 ft-os korlátlan netcsomag csak 4 giga roamingot ad.. a lezárt csonagokra sem engedi a voda a kereteket használni jun. 1-től érvényes Ászf-je szerint... tekekom még nem adott ki júniusi Aszf - et a lezárt csomagogra... de van rá jó esély hogy ott is hasonlóan működnek majd a lezárt csomagok, azaz a bennefoglalt keretek nem lesznek használhatók eu-ban... a bonuszok ill. opciók biztosan nem lesznek használhatók, ezt már a telekom is jelezte a legújabb Ászf-ben az élő csomagokra...
-
Brandynew
őstag
Nincs semmiféle apróbetűs rész. Június 1-től valóban ugyanolyan lesz külföldön (EU) használni a mobilodat, mint belföldön.
Ne kelts rémhíreket.
Igen, egyszerre csak 3 hónapig használhatod kint, és igen, ha napi több GB-ot forgalmazol mobilneten, akkor azt nem fogják jó szemmel nézni. Ezek viszont kimerítik a nem szokványos használat fogalmát, ha te több, mint 3 hónapig élsz kint, akkor vegyél kint egy SIM kártyát.
-
4Grider
nagyúr
Megszűnik, de lesz egy csomó apró betűs rész is. Pl. a rendeltetésszerű használat sehol nincs pontosan leírva, hogy mit jelent. Nekem van egy korlátlan mobilnet díjcsomagom, azt pl. nem használhatom kint korlátlanul, hiszen a szolgáltató eszerint a rendelet szerint minden GB adatért 7 EUR-t fizet a kinti szolgáltatónak.
-
LámaZ
addikt
Gyerekek, ezennel elindítom a visszaszámlálást!
Ha minden igaz, akkor június 1-tól a roaming megszűnik az EU-ban, és az itthoni telót, beleértve a mobilnetet is, ugyanúgy fogjuk használni más EU-s országokban, mint itthon. A mizéria eggyel kevesebb lesz. :-)
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Mi a legjobb megoldás mobilinternetezésre külföldön, pontosabban Kanadában? A Telekomnál van előfizetésem, de kártyafüggetlen, dual SIM-es mobilom van, szóval nem ragaszkodom a Telekomhoz, ha van olcsóbb megoldás, a 10 MB/650 Ft-os árat sokallom.
Arra kellene, hogy használni tudjam a Google Térképet (elsősorban a tömegközlekedés-útvonaltervezőt), e-mailt, Messengert tudjak nézni. Mondjuk napi 100 MB-tal beérném.
Köszönöm előre is.
-
winben
aktív tag
Végül az volt, hogy 3500-ért a Telenornál előfizettem 1G roaming internetre. Ketten használtuk, de így is csak kb 450mb fogyott el.
Furcsa volt, hogy néha O2 meg EE hálózaton voltam, de sohadesoha nem volt LTE hálózat, maximum H+, így a videótelefonálás nagyon göthösen (vagy inkább sehogy) nem működött az otthoniakkal.
Voip és Viber rendben volt....a rohanásnak köszönhetően meg nem is lett volna időm simet venni kint a reptéren.
-
Ákinard
aktív tag
Ha repcsivel mész, akkor Ferihegyen ahogy mész az automata kapukhoz (ahol lemész a low-cost váróba) ott a falon ki van téve egy halom Lebara SIM, német és brit biztosan. Vegyél el egyet, ahogy kimész, regisztrálsz 2 perc alatt, (vagy még a várakozás alatt
) és online feltöltöd. Kb 15 perc alatt szoktam magamnak netet csiholni így... Aztán ha mész haza, eldobod, vagy elteszed emlékbe...
https://mobile.lebara.com/gb/en/data-plans/c/payg-data -
Ákinard
aktív tag
Ez a Telekom topikba ment volna, bocsi
Új hozzászólás Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest