-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz szabi__memo #16451 üzenetére
No igen, valamint az első darabok jóval drágábbak (több haszonnal adják őket).
⭐ Stella
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz szabi__memo #16449 üzenetére
Yes! Lefut a Computex Taiwanban, aztán rendelhető a Haswell! Cimborám kint van Taipeiben.
A legjobb dolog az új Haswell procikkal, hogy könnyen tuningulható. Ha egy Celeron/Pentiumból kihozol párszáz Mhz-el többet, már nyert ügyed van.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz szabi__memo #16454 üzenetére
Az csak akkor érdekes, ha gyakran rakod altató módba. Aki nem altatja/hibernálja a gépét, az nem találkozik ezzel a hibával. Nekem az első dolgom az OS telepítése után, hogy kikapcsolok minden olyan funkciót, ami swap-file-t hoz létre és lassítja a rendszert.
-
Rypejakten
addikt
koszi mindenkinek a valaszokat! akkor az asrock lap kilove, arban a kovetkezo lepcso a Gigabyte GA-H61N-D2V illetve az Asrock H61MV-ITX. valamelyik megfordult mar esetleg a topilakok koreben? bocsanat, nem olvastam meg vissza.
Ric4m0nd: nekem a Haswell kimarad, illetve azert neztem single modult, mert igy kisebb az eselye annak, hogy a ket modul egyike utba lesz a cpu hutonek. nem mintha egy Noctua NH-D14 kellene a G2020-ra, csak igy probaltam egy rizikofaktort kizarni.
Pista0001: koszi az infot! igy, az olcsobb Arcticokkal lehet faragni az alaplap elonyere.
-
xtevo
őstag
válasz Rypejakten #16456 üzenetére
Még olcsóbb venti: XILENCE COO-XPF120.R 1000 Ft körül mozog, és szintén elég jó. de, amit Pista0001 ajánlott Arctic F12 is megbízható.
-
Arthuro_Adam
őstag
Milyen hardware monitor programot ajánlotok? A HWMonitor CPUID nem jött be igazán.
Köszi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mercutio_
félisten
Az asrockot hétfőn hozom el, de csak egy W7 install erejéig lesz nálam, mire vagy kíváncsi?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Mattanyahu
tag
asrock + bmw designworks usa = m8
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Ric4m0nd
aktív tag
Választhatsz Low Profile / Low Voltage memóriát is. Az biztos nem zavarja a hűtőt.
-
Mercutio_
félisten
Elnézve a giga lapot: nincs rajta hdmi csak dvi-i, nincs pci-express 16X vga slot,nincs alaplapon SPDIF kimeneti csati, mindezek megtalálhatóak az Asrockon, a Giga pozitívuma (annak akinek ez számít) a soros/párhuzamos port a hátlapon.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
Thermalright AXP-100 review - bit-tech.net
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
fero02
nagyúr
Nekem volt (illetve van) ilyen Giga lapom.
-
HookR
addikt
válasz radi8tor #16474 üzenetére
Érdemes megvárni az első vásárlók (más néven béta teszterek) beszámolóit.
======================================
Gigabyte F2A85XN-WIFI - Újabb képek, egyelőre hivatalos oldal nélkül - mb.yesky.com
Szokásos felszerelés, emberes LN2 tartály a sarokban... - [kép_1], [kép_2] - expreview.com
-
Pista0001
addikt
válasz radi8tor #16474 üzenetére
Az EVGA Z77 Stingerhez a megjelenés óta 2 frissítést adtak ki, egyet január végén, a másikat március közepén. Mindkettőben értelmesnek tűnő javítások vannak. A Gigabyte Z77N-WiFi-hez a megjelenés óta egy végleges BIOS és egy béta jelent meg (tavaly augusztus és november), elhanyagolható fejlesztéssel, javítás gyakorlatilag nincs, miközben a rendszer olyan hibával küzd, hogy egyes Sandy procikkal dVGA nélkül nem működik. Szóval az EVGA tulajok összetehetik a két kezüket. Az tény hogy például az ASRock Z77E-ITX-hez képest nem voltak túl aktívak, de idén már az ASRock is hanyagolta a kifutó technikát. Az ASUS csúcslapja sem kapott szinte semmi komoly fejlesztést, csak improve compatibility-ket, azokat is szinte csak tavaly.
Szerk.: A Z87-nek csak azért örülök mert remélem lenyomja kicsit a Z77 Stinger árát, már kinéztem a P55/i5-760 helyére egy i5-3570K-val.
[ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
Két kérdésem is lenne felétek:
1.
Szerintetek létezik, hogy van különbség az AsRock H77M-ITX és az AsRock Z77E-ITX Raid vezérlője között? Olyasmit hallottam/olvastam, hogy állítólag Raid 0 esetén előbbinél +150%, míg utóbbinál +180-185% teljesítmény növekedés volt, a normál egy ssd-s rendszerhez képest. Gyártói oldalon nem találtam erre utaló infót...2. Olyan házat keresek, ami 2db 2,5" és 2db 3,5" vinyót képes fogadni (legalább). Árban, méretben nem szeretnék nagyon elszállni. 20-30k max. (és itthon kapható legyen). Ami talán leginkább szimpatikus: Fractal Node 304, de minden érdekel.
Köszi előre is a segítséget.
@Pista0001
Most kapható aprón egy Z77 Stinger, ha nem félsz a használt cuccoktól.[ Szerkesztve ]
-
Ric4m0nd
aktív tag
Kitűnő választás! Fractal Design Node 304 4EVER!
-
xtevo
őstag
válasz Ric4m0nd #16479 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, kinézetre, belsőre is. Lehet nem is kell többet gondolkoznom?! Azért még meghallgatok 1-2 tippet.
Ahogy olvastam, Te Thermalright HR-02 Macho-t szeretnél belerakni, anno HookR kolléga egy elég részletes hozzászólást írt, hogy nagyon határeset elfér-e, a B75M-ITX laphoz viszonyította, a H77M-ITX ugyanaz.LanPC Node304: katt
@Rypejakten
Köszi! Volt már Prodigy-m, én nem estem hasra tőle, nálam eléggé billegett bekapcsoláskor, meg böszme nagy volt. De azt aláírom, hogy hűtésben, szolgáltatásokban top![ Szerkesztve ]
-
xtevo
őstag
válasz Pista0001 #16483 üzenetére
Tényleg... tényleg! Elfelejtettem, mea culpa.
@imibogyo
Picit azért szkeptikus vagyok a fehérrel szemben, egy idő után nem sárgul meg?! Vagy ez ilyen népi mende-monda? Nehéz ügy, mivel többnyire világos a szoba, de ahol a gép van, monitor, bill, egér, egérpad, mind fekete, így eléggé kilógna a sorból. De tény, hogy a fehér mikró is nagyon szép.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Nem tudok rá sajnos pontosan válaszolni, elvileg lehetséges (bár gondolom inkább csak erős napra (UV-re) indul meg a sárgulás), de addig egy fehér házam sem volt meg, hogy ez a folyamat be tudjon indulni. A leghosszabb ideig (1-1,5 év) ez a fehér kuckóm volt meg, a másik is kb. egy évig volt nálam átlagosan, de azok sem sárgultak, pedig ezek aztán házi festésűek az összes, nem ilyen por-csodák.
Ha már mikró...... Nekem meg egy kis sütőm, vagy kombicirkóm van, bár talán ezen a képen a legnagyobb a hasonlóság.
(#16487) radi8tor1: tetszik, hogy a tápcsatlakozók kikerültek oldalra és a proci is eltávolodott a VGA-tól. Mondjuk ahogy néztem ez már a legtöbb Z87-esnél igy van. Z77-nél több volt az olyan, amelyik oda volt telepitve mellé. Már ha jól emlékszem. Az arányok, mint ha most fordultak volna.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez mekkora ász: Mini-ITX ASUS Maximus VI Impact with innovative Impact Power and SupremeFX Impact audio
Maximus VI Impact is the first ROG mini-ITX motherboard. Suitable for small form factor enthusiasts, it includes the Impact Power add-on card with 8+2 phase digital power for the CPU and memory, along with the SupremeFX Impact sound card, which features ELNA audio capacitors and 115dB SNR, plus a headphone amplifier to deliver high-quality and immersive gaming audio. An mPCIe Combo II card with 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0 is also included.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
HookR
addikt
válasz radi8tor #16487 üzenetére
Nagyon komoly deszka. Asus igencsak feszegeti a mini-ITX korlátait.
========================================
EVGA ITX BOX megváltozott, mióta legutoljára mutogatták - tweaktown.com
========================================
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ZetorGumi #16491 üzenetére
Csak akkor lenne értelme cserélned, ha mPCIexpress kártyát is akarnál használni.
Jó hogy írtál!
Meg tudnád nekem mérni, hogy milyen magas az alaplapon az a VRM lapka? Mondjuk az alaplap aljától mérve, de lehet a tálcától is csak az nem minden házban ugyanolyan magas.Be villant ma, hogy lehet nem fog beférni a lap Lian Li Q18-ba a táp közelségétől.
⭐ Stella
-
ZetorGumi
addikt
válasz radi8tor #16492 üzenetére
Nemhiszem, hogy cserélni fogok egyhamar. Ez engem biztosan kiszolgál 1-2 évig.
Jó, hogy irtam. Nem tartózkodom otthon, a gépem meg otthon van, szóval leghamarabb pénteken tudok neked szolgálni méréssel, hacsak más nem előz meg.
De saccra kb egy fél cm-mel magasabb az intel stock hűtőjéhez képest.viperabácsi: Hát most, induláskor biztosan nem, de később szerintem esni fog az ára. Vagyis remélem.
[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
mrbig25
őstag
válasz radi8tor #16492 üzenetére
Simán be fog férni.
A VRM lapka alig magasabb, mint a hátlapi kimenetek panelja és az általad linkelt képen is jól látszik, hogy a tápegység és a hátlapi panel egymáshoz közelebbi szélei között még legalább 3-4cm hely van....
-
szabi__memo
nagyúr
Érdekes, hogy eddig nem látok Kabini-s alaplapokat semelyik gyártótól...
Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest