Új hozzászólás Aktív témák

  • exor

    tag

    Üdv!
    Lenne 1-2 kérdésem(lehet, kicsit hosszú lesz, remélem nem kérdezek nagy hülyeséget, de nem igazán értek hozzá)
    1. Van egy LG 32LF2510 LCD tv-nk, (DVB-T,DVB-C is van benne meg PCMCIA card slot vagy mi az.. szal ez a része ok). Viszont nincs semmilyen antennánk, na most én bedugtam egy kb. 3 méteres koax kábelt aminek a végét lecsupaszítottam kb.: 9-10cm részt, és ezt ha az ablakba, vagy akár a szoba közepére állítom, vagy az asztalra teszem is, tökéletesen bejön az összes ingyenes csatorna. Azt tudni kell, hogy a kab-hegyi adótorony kb. : 20km-re van és egy emeletes házban lakunk ahonnan az ablakból jó időben szabad szemmel is simán látható a torony. A tv a többi csatornát is megtalálta de ott azt írja, nincs CI modul.
    Jól gondolom, hogy ha az összes ingyenes csatorna bejön, akkor a fizetős is menne így?
    (és ez lehet hülye kérdés de..) Mi értelme jelen esetben nekem bármilyen antennát is vennem, ha így is simán jön mindegyik csatorna? (kép is éles, hang is van) vagy van olyan eshetőség amikor valami bezavarhat, és ez a kábel már nem elég, antenna kell?
    2. A másik, hogy van a tv menüjében egy olyan, hogy "Antenna erősítő" és ezt ki/be lehet kapcsolni, ez ugyanazt tudja, mint amiket antennához lehet kapni erősítő? s ennek netalán köze van ahhoz, hogy nekem rendes antenna nélkül, egy kábel végződéssel is bejött az összes ingyenes csatorna?
    Azt hiszem, valahol meg lehetett nézni a jel erősséget, is már ha az az, volt egy csík, fölötte, hogy rossz, közepes, jó. Ez az összes csatornánál a közepes és a jó között volt, ha ez számít.
    Kicsit hosszú lett, bocs ha hülyeséget kérdeztem, és előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák