Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz szellem #64234 üzenetére

    Maga az SSD és a külső ház is M.2 PCIe NVMe, az odáig stimmel. Ellenben az nem derült ki, hogy USB-n a fizikai csatlakozás (port, kábel) rendben van-e, másik porton, másik kábellel próbálva volt-e az eszköz, a stabil tápellátás végett lehetőleg USB 3.X porthoz kellene csatlakoztatni, stb.
    Ha a Windows esetében nincsen inicializálva az SSD, akkor először nyilván inicializálni kellene, ahol normál esetben látszódni kell a lemezkezelőben a reális tárolókapacitásának. Ha ilyen, azaz totál ismeretlen kapacitás nélkül, akkor lehet esetedben is az a gond, amiről korábban az OS topikjában volt szó: [link], [link]. Azaz ha OEM SSD, akkor az nem használható, nem működik akárhol, amiről a másik SSD topikban is volt szó.

    Egyébként egy PCIe NVMe alapú USB 3.1 Gen 2 külső SSD kissé overkill egy olyan ergya gazda hardverhez, mint az RPi, aminek a 4-es verzióján is max. USB 3.1 Gen 1 (= USB 3.0) portok vannak csak. Vagyis azt az adatátviteli sebességet azon nyilván nem lehet kihasználni, max. egy normális gazda hardveren (pl. asztali PC, laptop), amin van USB 3.1 Gen 2 port.

    Legközelebb meg először el kellene olvasni a téma összefoglalót, aminek már a legelején világosan le van írva, hogy a nem az SSD-k vásárlásával kapcsolatos kérdéseket a Flash SSD topikban kellene feltenni, nem itt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák