Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz HornedReaper #55954 üzenetére

    A B360-as lapok már támogatják normálisan a PCIe 3.0 x4-es NVMe-ket, full sebességgel, bootolni is tudnak róla. A bootprobléma jellemzően régi alaplapokon fordul elő.

    SLC-s NVMe nem létezik a consumer piacon, a szerveres SSD-ket nem ismerem. A leggyorsabb, ami létezik SSD-ben az az Intel 900p Optane, de 20× olyan drága, mint a normál NVMe SSD-k. Ezen nem is NAND van, szóval nem SLC, hanem Optane memória, a sebessége SLC szintű, vagy még annál is gyorsabb.

    Megfizethető NVMe-ből a Samsung 970 EVO/EVO Plus, Plextor M8PeG vagy M9PeG, Corsair MP5xx, Adata SX8200/Gammix, WD Black, WD Blue SN500 ajánlott.

    Silicon Powerrel nincs tapasztalat.

    (#55959) harveszter: azért van ennyi bontott NVMe használtan, mert egyrészt leselejtezett vállalati szerverekből és munkaállomásokból szedik ki őket, másrészt sok felhasználó megveszi őket újonnan boltból, mert van M.2 foglalat az alaplapján, de bebukja, hogy a gépe csak M.2 SATA-t támogat, M.2 NVMe-t nem, így potyára megveszik, de nem tudják használni, a bolt ugye nem veszi vissza, mert magával az SSD-vel nincs probléma, megy kompatibilis gépben, ezért a felhasználók olcsón eladják, hogy mérsékeljék a veszteséget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák