Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz TechN7ne #54040 üzenetére

    Így visszaolvasva sem adtunk senkinek téves ajánlást. Aki kitöltötte a kérdőívet, annak mindig a kereten belül a legjobb SSD lett ajánlva. Ha a keretbe csak a BX500 fért be, akkor az. Te a legolcsóbbat kerested, a legolcsóbb lett ajánlva. Már pedig legolcsóbb kategóriában még én is ezt venném, ha nem akarnék ismeretlen modellel kockázatot vállalni.

    De pl. azt sem hiheti senki reálisan, hogy egy 5-10 ezer Ft közötti, belépő kategóriás terméknek nincs gyengesége, és ugyanannyit vagy akár csak megközelítően hasonló sebességet megy, mint egy 30-100 ezer forintos.

    Belassul az UV500, A400, Intel 660p, Crucial P1, meg még egy csomó SSD is. Az alsó árszegmens jellemzője.

    (#54045) envagyok: sajnálom, hogy nem vagy vele megelégedve. Ha online rendelted, küldd vissza, 14 napig indoklás nélkül megteheted, nem kell termékhibára, meg jótállási esetre hivatkozni. Újabb vásárláskor meg a valós igényeid szerint válassz SSD-t. Vagy ezerszer alszajkóztam a topikban, hogy mely SSD-k lassulnak be. Minden oldalon szerepel vagy 5-6×.

    Nem menteni akarom a menthetetlen, mert az pendrive-szintű írás tényleg gáz, de! Az a nagyon fain 2 TB-os HDD hiába tol 200MB/sec-et szekvenciálisban. Csak egy tányéron tudja megcsinálni, a tányér széle felé, nem túl töredezett fájlrendszeren. De ahogy tányérok között vagy belső részről kell szekvenciálisan dolgozni, vagy erősebben töredezett a fájlrendszer bemennek azok is 100 MB/sec alá!!! Plusz random read/write-ben meg ilyen szégyenletes 0,5-1,5 MB/sec eredményt érnek el, meg elérési időben ilyen 10 ms körüli időt, ezt majd mérd le azon a BX500-on, min. 50-200×-os értékekkel ver ebben akármilyen HDD-t, és normál felhasználáskor ezek az értékek számítanak, bootidő, programok betöltődési ideje. Átlag felhasználó szekvenciálisan nem ír sokat. A szekvenciális olvasás sem túl gyakori, a felhasználás 50%-a random read, 40%-a random write, a maradék 10%, vagy még kevesebb, ami szekvenciális, de azon belül az írás még kisebb hányad.

    De ha sokat másolsz, írsz nagy fájlokat, mennyiségeket, akkor az BX500 nem neked való, írnod kellett volna a kérdőívben, hogy erre fogod használni, nem csak alap felhasználás lesz.

    De miután már itt több ember csalódott, be kéne venni az összefoglalóba, hogy mely modelleknek mi a gyengesége, MX500 melegszik, BX500, A400, UV500, stb. belassul, ezért főleg szekvenciális felhasználásra nem alkalmas.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák