Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz gézu #50230 üzenetére

    Mint írtam, az SU650 épp ezért nem is ajánlott, tömegesen számolnak be meghibásodásról vele kapcsolatban. Az SU800-nál viszont csak max. 1-2 hibás darabról tudtunk eddig a topikban, míg ez a jelentés erről 250 darabos mintáról nem érkezett. 1-2 elhullott darab egyébként nem olyan gáz, tekintve, hogy a topikban többségében ezt vették az emberek. Sajnos azóta SU900-ból is futott be 2 hibás darab, pedig az már majdnem felső kategóriás SSD. Az Adata SP-szeriáról viszont nincsenek ilyen rossz visszajelzések.

    Mindenesetre ha én most 120-as SSD-t vennék (de nem veszek, mert már vagy egy csomó, meg a 120 gigás olyan kicsi nekem, hogy nem sok értelmeset tudnék vele kezdeni), és biztosra akarnék menni, akkor SU800-at vennék. Esetleg ha az ismeretlenbe akarnék beleugrani, akkor Plextor M8VC vagy Patriot Burst. Vagy legvégső soron BX500-nál alább nem adnám. Az UV500, A400 akkor jönne esetleg szóba, ha régi gépbe tenném, P4/Atom, vagy ennél is gyengébb retró cuccba, vagy mikroszerverbe, SBC-be, hasonlóba.

    De a helyedben megfontolnám az 240-256 gigás mérettartományt: ezek az SSD-k már középkategóriások (Crucial MX500, Samsung 850-860 EVO, esetleg Crucial MX300), gyorsabbak (bár ez inkább csak szintetikus teszteken jön ki, meg nagy fájlok másolásánál, míg betöltési/bootidőknél nem érezni), magasabb TBW, DDR3 cache már alap ebben a kategóriában, plusz ezek már márkásabb darabok is, és alig pár ezressel drágábbak, mint egy normális 120-as, és a hibastatisztikáik is sokkal meggyőzőbbek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák