Új hozzászólás Aktív témák

  • Razor18

    tag

    Sziasztok, pár hete vettem egy SAMSUNG EVO 860-ast, amire tettem egy Win10-et, default install beállításokkal. Most a HD Sentinelben látom, hogy az SSD NEM AHCI módban van, és valóban, ha bemegyek a BIOS-ba (ASUS H270), a kezdő oldalon be van kapcsolva az intel RST, és beljebb a SATA mode beállítás is Intel RST, AHCI helyett. Ja, a Samsung Magician is Deactivated-nek látja az AHCI-t.

    Mit veszítek ezzel az AHCI-hez képest, hol és mikor kellett volna ezt még átállítani, illetve most hogyan tudom átállítani gond nélkül/érdemes-e?

    Ha ugyanis bemegyek a BIOS-ba, és átállítom a főaldalon is az Intel RST-t OFF-ra, és beljebb a SATA mode-ot is AHCI-re, akkor egyrészt "lehetséges adatvesztéssel" fenyeget a felirat, ha jóváhagyom és továbbküldöm, akkor BIOS save után nekem kicsit ijesztő módon nem az OS betöltés jön, hanem "Rendszer diagnosztizálása", aztán "Felkészülés a javításra", de csak homokórázik. Nem mertem hagyni, hogy végigcsinálja, nehogy elcsesszek valamit, kinyomtam. Visszaállítva mindkét IRST-t ON-ra, gond nélkül visszaált a rend, de AHCI még nincs...

    Köszi előre is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák