Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cato Ramirez

csendes tag

válasz Egon #65481 üzenetére

Köszi a választ mindenkinek. Úgy látom, szándékom ellenére sikerült vitát generálnom.
    Nos, először is Routerre kértem ötleteket.
    Van AP-m, van switchem, benne van közel 100e.Ft, nem óhajtom lecserélni azt ami megvan és jól működik, csak azért hogy legyen egy homogén hálózatom.
    A meglévő infrastruktúrám egy kiesett elemét szeretném pótolni, úgy hogy az időközben jelentősen megnövekedő sebességet a lehető legjobban ki tudjam használni.
    A 40e. is kizárólag a routerre vonatkozott, nem a teljes infrastruktúrára,
    És ezt az összeget is irányárnak mondtam. szóval, biztos nem fogok 150e.-t költeni rá de ha +20e. Ft-on múlik az, hogy megkapjam amit szeretnék, akkor hajlandó vagyok kifizetni a 60e.-t érte.
    Köszi a tippeket, hasznosak voltak.
    Ismétlem ez egy otthoni hálózat, (+ némi extra a munkám miatt), nem pedig egy 50 fős webes cég irodája.
    Átrágom magam pár speckón aztán majd döntök mi legyen. :)
    Peace!

[ Szerkesztve ]

törölt tag

válasz Egon #65481 üzenetére

Utoljára szólok hozzád, mert fárasztó vagy.
    Most fenyegetsz? :D
    Kinek mi a lényeg. Nekem a biztonság és a stabilitás. Ez pedig nem esik ki.
    Képlékeny, nagyon képlékeny, de nem lesz olcsóbb megoldás. Már ha valóban szempont hogy normálisan ki építsd.
    Ez a végletes gondolkodás az egyik nagy hibád
    Sok szart kipróbáltam már, ezek a termékek azok, amikért érdemes pénzt adni. Azért is merem ajánlani. Olyan terméket amit nem ismerek, nem ajánlom. Mint ahogy a szar termékeket se. Ilyenek az ALL-IN-ONE eszközök.
    Ezt nem is vitatta senki.
    Köszönöm, legalább ebben egyetértünk
    Ugyanakkor adott keretből lehet értelmes kompromisszumot kötni
    Mint írtam, az valószínűleg nem hosszú távú megoldás, csak max tűzoltás, Ezek az eszközök egymásra épülnek, Így ad teljes körű szolgáltatást. Igen ki lehet váltani, de nem lesz sokkal olcsóbb.
    Figyi, az adott ember, akinek ajánlgattál, 40K-t szánt volna hálózatra. Te ajánlottál egy 200K+ megoldást.
    Akár jogos is lehet, de az hogy leírom, felhívom a figyelmet más megoldásra nem kerül semmibe, Hogy ő hogyan dönt, az már más kérdés. Nem is tartozik se rám, se a fórumra. Tulajdonképpen nem is értem miért okozz nektek lelki sérülést. Nem szart ajánlok, csak drága. De ezt mindig hozzá írom.
    Komolyan azt gondolod, hogy ez alternatíva lehet?
    Akár, megnézi mérlegel, levonja a konzekvenciákat. Szét néz a piacon és dönt. Lehet átértékelődnek a gondolatai. És inkább arra fog törekedni hogy normális hálózatot építsen ki. Ember, egyén függő. Se te, se más ezt előre nem tudhatja.

Ami meg a WPA2 törésre vonatkozó paranoiádat és összeesküvés-elméletedet illeti, kezdesz egyre nevetségesebb
    Nem értem miről beszélsz. Jelen pillanatban szó nem volt erről. De ha felhoztad, akkor had emlékeztesselek hogy amikor először ezzel kapcsolatban kifejtettem véleményem, akkor is volt pár nagy hangú ember aki kifejtette hogy lehetetten, paranoid stb... rá pár hétre a KRACK-ről szóltak a hírek. Erről ennyit. Most arról szólnak a hírek, hogy nem biztonságos a WPA2, nem én írom, hanem a szakemberek. Vagy ők is paranoid emberek? Véleményed szerint igen. Annak az esélye hogy egy több lakásos házban van e olyan hülye gyerek aki ezzel szórakozik, az érintett személyen, személyeken kívül senki nem tudja. Sőt sok esetben azt se veszik észre mennyire érintett, vagy egyáltalán érintett. Tehát azzal hogy felhívjuk a figyelmet arra hogy sajna előfordulhat, semmi rosszat nem csinálsz. Csak egy opció, mint probléma lehetőség. De úgy tűnik, ez is problémát okozz neked. Bár nem igazán értem.

Új hozzászólás Aktív témák