Új hozzászólás Aktív témák

  • Soma01

    veterán

    válasz tpeter77 #95300 üzenetére

    Szerintem az a switch sok oda. Neked nem kell smart switch és a PoE se olyan fontos, mert kapsz tápot az AP-hoz. Ha jól számolom, 4 csatlakozó aljzat kell csak neked, nem 8. 4 lan port meg magán a routeren is van. Tehát nem is kell switch. Ha nagyon akarsz PoE-zni, akkor a legkisebb 5 portos PoE switch is elég. Már a pluszos se kell. Egy teljesen alap elég lesz. A másik két kábel meg mehet a routerbe.
    A szakadásmantes AP váltáshoz meg nem vagyok biztos, hogy kell az OC200. Utána kell járni. Persze, értem én, hogy így kényelmes beállítani. De itt 2db AP-ról beszélünk és egy routerről. Nem 20-ról, meg 100-ról...
    Amúgy szerintem még a WiFi 6 se annyira indokolt. De ha van rá keret, akkor hadd menjen. 20-25 mobileszköz, egy üzleti célra szánt, WiFi 5 wave 2 eszközön is simán elvan. Persze gondoljunk a jövőre, itt a WiFi 6... Meg hát nem is sokkal drágább és van hozzá táp feladó is. Ezt csak azért írtam, hogy ha nagyon kellene faragni a költségeken. De itt, 2 db AP-nál ez nem nagy költség. Megéri az AX.
    De egy százasból is ki lehet hozni, ugyanezt a feladatot ellátni tudó, (sajnos csak) WiFi 5-ös, wave 2-es rendszert. De, szerintem ezen az Omadán is lehet bőven nyírbálni a fentebb említett módon.

Új hozzászólás Aktív témák