Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Ducky92 #89524 üzenetére

    Nagyon szívesen!

    Igen, hardveresen az XD6=AX82U=AX73. Az AX73 OneMesh -t tud. Erről írtam korábban: "Ugyanakkor a OneMesh -nek vannak nagyon komoly limitáció - most csak nagyon kivonatosan: csak WiFi backhaul és Node -nak csak OneMesh -t támogató repeater -ek lehetnek (amik ráadásul drágábbak, mint a routeres megfelelőik). ".

    Azaz tud mesh -t, de ebben az esetben már anyagilag sem jövünk ki olyan jól illetve közel sem lesz olyan jó. Egészen egyszerűen, ha:

    - Mesh igénye,
    - többszintes ház,
    - ethernet backhaul,

    akkor Asus AiMesh > TP-Link OneMesh. Az AX73 -at szó nélkül ajánlom, ha éppen jó árban van és ha borítékolhatóan elég egy router az igényeink lefedéséhez. Leegyszerűsítve ez a logika.

    Amennyiben az AX73 mellé egy másik routert teszünk, akkor semmilyen mesh nincs. Hiába támogatná mindkettő egység OneMesh -t - a fentebb említett limitáció miatt.

    TP-Link -nél ugye van még a Deco Mesh - ami csak, ha WiFi -re kell akkor egész jók, korrekt mobilapp -al (külön mobilapp van hozzájuk, mint a routerekhez). Amennyiben routolnia, QOS meg szülői felügyelet is kellene, akkor meg egyszerűen kevés a vas bennük (főleg az AC -sekben). Deco Mesh -nél viszont van választék és ethernet backhaul is. Deco egységeket lehet keverni bármit bármivel - de csak Deco -t. AX vonalon sajnos áruk is van - kvázi Asus árban vannak már ...

    Aztán még van az Omada. Az egy másik világ. Nagyon jó cucc, de nagyon "jó" áron is ... :)

    Egy szó mint száz. Nem tudom mekkora a ház illetve egy router hogy tud ott teljesíteni a több szinten, de:

    - egy router: akkor legyen AX73,
    - kettő: akkor legyen Asus. Mondjuk 2*AX56U (2*39K HUF). Igen, tudom az ár kétszeres, de ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák