-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Multibit #49645 üzenetére
A jelenlegi WDR3600 helyett előrelépés lenne-e egy N18U, vagy AC55U.
Igazából az lenne a kérdés, hogy a jelenlegi környezetben, ha csak a WDR3600-at cserélném fenti ASUS-ok valamelyikére az előrelépés lenne-e wifi terén.Lenovo P70 telefonnal mértem speedtest-et: 100/100-as DIGI netből a router közvetlen közelében 50/65-öt a sebesség.
-
Beerwolf
senior tag
válasz Gubek-Einste #49631 üzenetére
Asus N56U B1 verziója is megfelelő lenne számomra? Az AQUA-nál venném és ott csak az van.
-
spider80
őstag
Ezt az előbb mertem galaxy s6al Ac55u routerrel (upc 240 mbites net). Viszont a lenovo szerintem nem tud ac-s wifit,így nem tudom mennyi lenne a javulás.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
madle
őstag
válasz Gubek-Einste #49649 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
-
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #49655 üzenetére
Köszönöm, erre voltam kíváncsi igazából
Igazából a mérési eredményeidből nekem az jön le, hogyha közvetlen közelben nem is, de távolabb már látszik az ASUS előnye.
(#49654) spider80: köszönöm a mérési eredményt. Igazából hatótávot javulást szeretnék elérni. Illetve ugyanolyan távolságnál jobb jelet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Multibit #49658 üzenetére
Köszönöm
N18U
AC55U
AC1200G+Melyik lenne a legjobb választás a WDR3600 helyett?
Egyelőre nem tudom, hogy lesz-e AC-s eszközöm, illetve az is elképzelhető, hogy a net sebesség nőni fog (akár extrémre is ).
Egyébként a WDR3600-at be lehetne konfigolni wifi repeater-nek, akarom mondani range extendernek?
-
nagyúr
válasz Multibit #49664 üzenetére
Akkor elmondanám a környezetet:
- Ytong ház, egyik végében a router, közvetlenül annál a falnál, ami a kertre néz.
- Két szint, szintenként kb. 60 négyzetméter, válaszfalak Ytong és gipszkarton. Két szint közötti födém vasbeton gerendák + kefni. A födémet elvileg nem kell átvinni, emrt az emeleten van egy range extender és eltolás van a szintek között, szóval elvileg két Ytong falon keresztül veszi fel a range extendere a router Wifi jelét, majd szórja szét az emeleten.
- a kert hossza kb. 20 méter a routertől, 1 Ytong falat kell átvinnie, és szeretném, ha a kertben is lenne wifi.
- vezetékesen 1 PC, 1 NAS-t kell kiszolgálni,
- wifin 2 laptop és 2 telefont kellene kiszolgálni.Ezek lennének az igények.
Szóval N18U, vagy AC1200G+?
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Ez lenne a történetem, de akkor elmaradt a router vásárlás, most viszont már muszáj szereznem egyet.
TP-Link TL-WDR3500-t néztem ki. Mi a véleményetek, ez jó lenne nekem?
-
-
Topikgazda
válasz Beerwolf #49652 üzenetére
Igen, jó lehet.
#49665 Jim74
Garantálni semmit sem lehet, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy meddig és mekkora sebesség lesz elérhető.
A jelenlegi repeater eszköz megfelelő lehet továbbra is, egyenlőre nem érdemes cserélni ha nincsen vele gond.#49669 KisTücsök
Akkor ez amit néztem már túl jó lenne nekem?
Épp ellenkezőleg, a 120-as nethez gigabites portokkal rendelkező típus kellene.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
Használtakban még amit esetleg jó lehet Asus N15U/N16, TP-Link 1043NDv1, Linksys WRT320N/E2000, van több is de csak ezek jutottak az eszembe.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
legenda
válasz KisTücsök #49669 üzenetére
ellenkezőleg, gyorsabb a neted, mint amit a router kábelen tud, 100 Mbps sem menne át a 120 Mbps sebességből.
tl-wdr3600 akad néha 10 e ft-ért vagy akár alatta is használtan, az kábelen már bőven okés, amellett dual band képes, illetve 2.4 és 5 GHz sávon is 2*2:2 mimo képes.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #49670 üzenetére
Köszönöm
Nem tudok dönteni az N18U és az AC1200G+ között...
Ha azt feltételezzük, hogy nincs 5 GHz-es és AC-s kliensem (tehát nem használnám ki az AC1200G+ AC és 5 GHz képességét), akkor miben tud többet (vagy kevesebbet) nyújtani az N18U-tól az AC1200G+?
Azt elfelejtettem írni, hogy vezetékesen is fontos lenne az atomstabil működés, mert elég sokat játszom online.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Az AC1200G+ csak a download kliens hiányában és gyengébb a MIMO képessége (3x3:3 Turbo QAM helyett 2x2:2) kevesebb az N18U-nál, a többi adatban jobb.
Vezetéken nem lesz gond.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
KisTücsök
addikt
Jaaa.
Akkor Gigabit, Dualband, meg mimio és majd amelyik ezeket tudja használtan.
Rendben, köszönöm mindkettőtöknek.
szerk: TL-WR1043ND v1-et látok fent, de ez meg csak 2.4 GHz-es. :/ Ha jól látom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #49673 üzenetére
"Az AC1200G+ csak a download kliens hiányában és gyengébb a MIMO képessége (3x3:3 Turbo QAM helyett 2x2:2) kevesebb az N18U-nál, a többi adatban jobb."
Ezt le tudnád fordítani konyhanyelvre? Mármint, hogy a gyakorlatban ez mit jelent? KöszönömDownload kliens hiánya nem zavar, mert csak router funkciót látna el az eszköz. Van külön NAS-m, tehát sem médiaszerverként, sem letöltőkliensként nem kellene működnie.
-
jeni
félisten
a két router alapján az AC1200 jövő biztosabb. Plusz antenna és tud 5Ghz-t.
Hardveresn majdnem egyforma.Az egyiknél picivel erősebb proci,a másiknál meg picivel több RAM.
RT-N18U
Broadcom BCM47081A0 @ 800MHz 256MB RAM
3x3:3 MIMO
RP-AC1200G+
Broadcom BCM47189 @ 900 MHz, 128MB RAM
2x2:2 MIMO
+1 antennával több.
Én a plusz 5Ghz miatt venném inkább az AC1200+ routert.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz KisTücsök #49674 üzenetére
Igen, a TP-Link 1043NDv1 az csak 2,4 GHz képes.
A használtak között sok a csak 2,4 GHz képes router, valamint a nem szimultán dual band is van még.#49675 Jim74
A MIMO az a több wifi csatorna összefogása a nagyobb sebesség elérésének érdekében, hatótávra/jelerősségre nincsen hatással.
Kevés a 3x3:3 képességű kliens eszköz, első sorban az AC-sek között van ilyen. A leggyakoribb a 2x2:2 képesség. Az N18U teljes wifi képességének kihasználásához AC1900-as kliens eszköz kellene.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
jeni
félisten
AC1200G+: 4K video HD Ultra, ez mennyire igaz és valós-e az passsz.
MIMO jelntése
Mit jelent a MIMO funkció bizonyos routerekben? -
legenda
válasz KisTücsök #49674 üzenetére
jól látod, az csak 2.4 GHz képes.
jeni; 256 MB ram van az rt-ac1200g plus típusban is. (korábban kérdéses volt a wiki feles kiírása miatt is, de a gyártói leírásban és a router dobozán is annyi szerepel, illetve valóban annyi van benne.)
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
-
nagyúr
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat. Azt szűrtem le, hogy az 1200G+ jobb választás, ha a némi árkülönbségtől eltekintünk.
@Kali: lehet, hogy érdemes lenne az összefoglalóban javítani? -
Topikgazda
-
-
legenda
válasz B-L-A-C-K #49688 üzenetére
megnézem már jómagam is azt, amit nekem mondtak, mert a dobozt nem nyomtatják külön magyarországon is, meg a kijelzés is érdekes akkor.
igaz, attól még semmiből sem tart majd egy állásfoglalást is kérni a gyártói támogatástól, hogy mi a helyzet.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
jeni
félisten
Az AsRock G10 miért nincs az ajánlottak közt?
Igaz,hogy 8db belső antennás,de nagyon jónak tűnő HW van benne. -
junior11
veterán
Azt olvasom még az Asus honlapján, hogy az AC1200G+ 4 x 2 db-es anténákkal rendelkezik, ez milyen hátrány az N18U 5db-hez képest? Pl. az egyik haveromnak az Asus routere 2db-es anténával rendelkezik (sajnos a pontos tipust nem tudom), és eléggé gyenge a hatótáv, sokszor panaszkodik rá...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest